Колко далеч е твърде далеч? "Шарли Ебдо" провокира, пак

Изданието този път изобрази удавилия се малчуган Айлан Курди
14 яну 2016 14:25,
65
Колко далеч е твърде далеч? "Шарли Ебдо" провокира, пак
Снимка: Twitter

Френското сатирично издание "Шарли Ебдо" за пореден път е на прицел. Не, не на джихадистите. Отново е подложено на критика заради една от карикатурите си, публикувани в изданието.

Миналият септември снимката на удавеният Айлан Курди шокира света и разкриха една друга същност на мигрантската криза в Европа.

Още по темата

От тогава "Шарли Ебдо" публикува не една и две карикатури, изобразяващи детето, чието телце беше изхвърлено от морето на турския бряг, пише британският "Daily Mail".

Последната обаче прави връзка между Айлан, мюсюлманско дете, и тълпите мигранти, за които се предполага, че стоят зад координираните сексуални нападения срещу жени в германският град Кьолн.

Айлан е показан като порастнал, изобразен със свинска зурла и преследващ уплашена жена.

От "Шарли Ебдо" се защитават, че така те иронизират ислямофобите и онези, които мразят мигрантите, но въпреки това са залети от критики в социалните мрежи. Много хора смятат, че изданието сее расизъм и разпространява омраза.

Потребителите в Twitter нарекоха карикатурата "отвратителна" и "безвкусна", а някои дори сравняват френското издание с "Щурмовакът" - антисемитистки вестник в Националсоциалистическа Германия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
3
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Той обяснява че музиката ще бъде използвана да събере хората още по близо до девите (демоните) които ще оказват влияние върху публиката на концертите чрез която те са призовани."Мисля че картинката е ясна.
47
1
 
2
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Кирил Скот известен композитор и студент на сатанинската религия теософия на блаватска пише че две от книгите му са написани по вдъхновение от теософски дух водач (демон). От разговори с този демон, той научава че нечистия дух има специален интерес към "еволюцията" на западната музика. Скот е убеден че демоните които нарича "велики посветени" имат големи и внушителни планове за музиката в бъдеще.
46
0
 
4
 
! Отговори
Корин преди 8 години
В интервю със списание Ролинг Стоунс, Дейвид Кросби от групата "Кросби, Стилс и Наш" говори срещу християнството като казва - "Аз съобразих че единствения начин е като ударим техните деца ... Като казвам това нямам предвид отвличане. Говоря за промяна на тяхната ценностна система която ще ги отстрани от света на техните родители (християни) много ефективно"
45
1
 
2
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Браян Уилсън от Бич Бойс - "Ние извършваме вещерство, опитваме се да направим вещерска музика"Кати Пери в интервю - "Продадох душата си на дявола". Интервю с Лил Уейн, Джей Зи, Бионсе, Дензъл Уошингтън Февруари 2012г - "Луцифер е бил най-красивият ангел и той е бил също ангел на музиката, така че няма начин да бъдеш известен музикант и да не получиш сила от луцифер. Искаш да пробиеш в музикалната индустрия? Аз ще ти кажа кой ще ти даде сила"
44
1
 
2
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Ози Озбърн Февруари 1978г - "Наистина ми се иска да знам защо съм извършил някои от нещата които съм правил през годините. Не знам дали съм медиум за някой външен източник. Каквото и да е, честно, надявам се да не е това което си мисля - сатаната"Чич Марин - "Ние направихме 6 записа, после 6 филма. Сега трябва да направим 6 от нещо друго за да получим 666 (числото на Антихриста) и тогава нашият господар сатаната ще се върне"
43
1
 
2
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Групата Ригор Мортис в песента "Демони" - "Ние идваме избухвайки през вашите тела. Насилвайки вашите безпомощни души. Превръщайки ви в същество безмилостно и студено. Ние те принуждаваме да убиеш твоя брат. Да ядеш кръвта и мозъка му, да накълцаш плътта и да смучеш костта докато всички полудеят. Ние сме упорити и заразни. Световните демонични легиони (ще) надделеят"
42
1
 
2
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Групата Суисайдъл Тенденсис в песента "Обладан" - "Аз съм затворник на демон ... Той стои с мен където и да ида. Не мога да се изтръгна от хватката му. Това трябва да е наказанието ми задето си продадох душата!"Групата Венъм/Отрова разкриват истинската причина за тяхната музика като пеят - "Ние не сме тук да те забавляваме ... Аз проповядвам пътищата на сатаната"
41
1
 
2
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Мениджъра на Игълс известни с песента "Хотел Калифорния" която всъщност е за църквата на сатаната, Лари Солтър в интервю за Уако Трибюн Хералд на 28 Февруари 1982г признава че Игълс са замесени с църквата на сатаната.Групата Ей Си Ди Си в песента "Камбаните на Ада" - "Взех моята камбана. Ще те отнеса в Ада. Ще те хвана, сатаната ще те хване"
40
0
 
3
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Меноар в песента "Моста на Смъртта" - "Тъмни господарю аз те призовавам. Изисквам свещеното право да горя в Ада ... Вземи моята похотлива душа, пий моята кръв както аз пия твоята. луцифер е цар, славете сатаната"Групата Морбид Ейнджъл в песента "Отмъщението е Мое" - "Аз станах меча на сатаната ... горя с омраза ... да отърва света от Назарянина" (Това е Господа Иисуса Христа наричан - Назарянина или Назорей)
39
1
 
2
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Рок групата Слейър когато пеят за тях - "Войни от вратите на Ада ... в господаря сатаната ние вярваме"Слейър в песента "Ада (ви) очаква" - "Иисус знае, че вашите души не могат да бъдат спасени. Разпъни така нареченият Господ. Той скоро ще падне пред мен. Вашите души са прокълнати. Вашият Бог падна като роб пред мен, Ада вечно чака"
38
1
 
2
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Групата Туистър Систър в песента "Гори в Ада" - "Добре дошъл в изоставената земя. Ела дете вземи моята ръка. Тук няма работа или игра само сметка за плащане. Има само пет думи за казване когато отиваш долу, долу, долу. ТИ ЩЕ ГОРИШ В АДА.Бон Джови в песента "Влакът към Дома" - "Когато бях само момче, дяволът взе ръката ми. Взе ме от дома ми. Направи ме мъж ... Аз отивам ДОЛУ, ДОЛУ, ДОЛУ, ДОЛУ, ДОЛУ на влака за дома (Ада)"
37
0
 
3
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Металика в песента "Принца" - "Ангел от дълбините ... Аз желая да продам душата си ... Дяволе вземи душата ми. С диаманти ми се отплати не ме е грижа за небето. Не очаквай от мен да плача и аз ще горя в ада от деня в който умра"Мерилин Менсън за албума "Антихриста Суперзвезда" - "Аз мисля, че всеки път когато хората слушат този нов албум може би Бог ще бъде унищожен в техните глави". Менсън е пастор в църквата на сатаната на антон лавей.
36
1
 
2
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Дейвид Бауи за списанието Ролинг Стоунс 12 Февруари 1976г - "Рока винаги е бил музиката на дявола ... аз вярвам че рокендрола е опасен ... аз чуствам че ние сме само предвестници на нещо по-мрачно и от нас"Металика в песента "Скочи в Огъня" - "Следвай ме сега дете ... Прави каквото ти казвам ... Скочи по собствена воля или бъди принуден със сила ... Аз ще те хвана така или иначе ... Така че претегни се надолу и хвани ръката ми, ходи с мен през земята. Ела където принадлежиш. Ела скочи в огъня"
35
1
 
2
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Здравейте, понеже изобличенията ми за сатаниста Дейвид Бауи и за сатанизма в западната музика особено рока и метъла бяха изтрити а аз баннат за да бъда накаран да замълча затова ще ги постна пак в колкото се може повече теми. Ако пак бъдат изтрити ще ги постна на следващия ден и т.н.Доказателствата че Бауи и други музиканти са сатанисти и слуги на дявола и че те провеждат сатанинска пропаганда и мразят Господа Иисуса Христа и християнството са много ето някои от тях:
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тълпите мигранти, за които се предполага, че стоят зад координираните сексуални нападения срещу жени в германският град Кьолн.Тук ключовата дума е "координираните". Кой ги е координирал? Кой има полза от такава координация? Много е сранно все пак как стотици мюсюлмани изведнъж ще поискат секс от европейки по улици и площади. Не че не е имало единични подобни случаи по друго време и на други места, но тук се набива на очи тази координация и масовост.
33
2
 
11
 
! Отговори
Затворко преди 8 години
Тия заслужават да ги избият всички заедно със семействата им. Това са морално извратени и нямат нищо общо с журналистиката.
32
1
 
6
 
! Отговори
İsperih преди 8 години
Nahalni Franzuzi!!!Vece zaslujava samo po golyano nesto ot predi.......
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малкия Айланчо е бил чуждо дете,откраднато и хвърлено в морето, за да може мъжът да бъде приет в европаКой баща ще си хвърли собственото дете в морето или ако го види паднало няма да скочиДали направиха ДНК тест
30
2
 
22
 
! Отговори
Тром преди 8 години
Т0лерастите са "Шарли" когато се атакуват техните извратени не0либерални и сексуално изродени "ценности".Но когато същото Шарли Абдо иронизира любимите им тълпи от диваци - африканци и араби започват критики срещу него за расизъм и омраза. Когато се иронизират и подиграват християнските ценности обаче всичко е наред за т0лерастите няма проблем защото това било проява на "демокрация".Обаче същата тази проява на демокрация насочена срещу диваците става изведнъж "език на омразата" Двойни стандарти!
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами тези,които се възмущават ,просто да не го четат......на мене ми харесва....,все пак това е истината