Обама и Путин разговаряха по телефона

Двамата са обсъдили Сирия, Украйна и Корея
Обновена: 14 яну 2016 08:02 | 14 яну 2016 07:58, Анисия Иванова
37
Обама и Путин разговаряха по телефона
Снимка: архив Reuters

Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Барак Обама разговаряха по телефона за ситуацията в Украйна и Сирия, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Голяма част от разговора е била посветена на необходимостта Русия да изпълнява задълженията си според споразумението за прекратяване на огъня в Украйна и да спре подкрепата за проруските сепаратисти, които дестабилизират Източна Украйна, съобщи говорителят на Белия дом Джош Ърнест.

Той заяви, че Обама и Путин са обсъдили и усилията за постигане на политически преход в Сирия и отбеляза, че САЩ по-рано са похвалили Русия за конструктивната й роля в дипломатическите преговори. Вашингтон отдавна оказва натиск над Русия да прекрати подкрепата си за сирийския президент Башар Асад, съобщи БТА.

Освен Украйна и Близкия изток двамата президенти са обсъдили и ситуацията на Корейския полуостров, съобщава ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До кокоspa 35Да прав си за моторите.За носещия винт може би и със сигурност вече е решен въпроса защото Ми-28Н и Ми-35М са с композитен винт. Виж за опашния роторОсвен това да не забравяме че Антонов беше по леките самолети а конструкторското бюро остана в Украйна. То реално Ан самолети май само за Руските военни се произвеждаха до преди година. Споко за тези неща има Кооперация с Китай до колкото си спомням Китайците имат проблеми пак с двигателите защото Рашките нямат еквивалентни.
27
3
 
0
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
Олеее Ми-38 -1 беше с КАНАДСКИ мотори!!!Чети!!А Ка-60 е спрян не заради моторите а защото носещият винт е ФРЕНСКИ (композитен).И НЯМА кой да го произведе в Русия!!!В класа на 6-20 месните вертолети даже картинки нямат.В класа на 8-20 месните самолети даже нямат идея!!! За тези неща трябва визия и технология а не пиене!!!
26
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До kokospa 33Пак си назад с материалаМи-38 първо беше с Украински двигател, след това се опитаха да го правят с френски двигател и двете преди две години се разсъхнаха и остана вк-2500 с който в момента приключват изпитанията. Морското търсене ще е на базата на Ка-27 но с новите ротори и двигатели от Ка-52К които в момента се довършват за Египет и РФ.Ка-60 беше пак с Украински двигатели и поради факта че още няма Руски аналог програмата направо си крета. Оказа се че Ми-171ш и Ми-17 са по-евти
25
3
 
0
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Расията изпитва и доста сериозни логистични и технологични трудности в армията .Замяната на одъртелите транспотни самолети Ан-12 и Ан-26 се отлагат за бъдещето."Перспективният"вертолет Ми-38 за 8 година не можа да вземе бревет за летателна годност.Ка-60 другата надежда остава в 1?! екземпляр вече 10 години заради тех.проблеми.Нов вертолет за спасяване в ВМС е само мечта.А денги нету!!!!
24
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До kokospa 30Малко си назад с материала колегаКитай отмени закона едно детеОсвен това реши че ще изкупува всякакви производства по света за да има поне дял от производството Понеже Китай има 3 пъти по-големи Производствени мощности от необходимите за населението реши да увеличи покупателната способност Сами намалиха Юана за да могат по-лесно да продават навън стоки. Индия крета след Китай но прави подобни икономически нещаОсвен това и Индия и Китай се нуждаят от РФ като технологичен източник
23
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 29ОХХ пак поредния опорно клечков"УМНИКО" Ф А Ш И С Т И е имало само и единствено в ИТАЛИЯ - режима на Мусолини. Идеалогията зад термина гласи по-нисшите раси трябва да работят за благото на висшата раса и да и отстъпят жизнено пространство.По времето на договора Рибентроп-*** Национал Социалистическата партия на Германия е окачествена като приятелска. След 22.06.42 в СССР медии идва термина Германо Ф*шиските Войски или по-точно Германо Италианските. След 43 Хитлеро-Нациски
22
4
 
0
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Изолацията която сама си наложи дави Русия.Спадът по думите на Путин в БВП е 5% само за 2015(реален 8-10).Инфлацията е 15-18%.Свиват се разходи за наука,изследвания.При цена барел под 30$-преразглеждане на бюджета!А относно Китай и Индия-в Китай 50% а вИндия 90% от населенита НЯМАТ покупателна способност.Развива се този който продава а не този който само черпи.Факти!!!!Трудното престой другари!!!
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обама изобщо не бива да легитимира фа=шиста путин като обсъжда с него световните проблеми.русия трябва да бъде изолирана, а санкциите затегнати до скъсване!
20
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До kokospaКоко БВП на САЩ 70% е от услуги. Това е сапунен мехур който се надува надува. Едно мъжко подстригване Сан Франциско е 60$. У нас е 3-5-7лв в Австрия Виена е 40ЕвПредстави си че има блекоут за една седмица. Тотално спиране на тока причинено от хакерска/терористична атака.ЗАГУБИТЕ ще са КОЛОСАЛНИ защото 99% от Услугите ползват ток. А на всичкото отгоре Леката и средната промишленост е изнесена при азиатските тигри и това увеличава безработицата в САЩ.
19
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 25РФ е в изолация ако имаш предвид западните страни организирани и частично управлявани от САЩ да така е. Но само Индия и Китай представляват повече от 50% от населението на света. Е как и за каква изолация говорим. Пример Китай продава на РФ това което 40 милионна Украйна преди произвеждаше изключително и само за рашките.Има лични контакти в РФ - Как са цените при вас? Западните стоки са много скъпи но Руските са си ок и магазините са пълни. Глад? Е по-скъпо но определено не.
18
6
 
2
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Абе не знам колко лош президент е Обама ама Америка надмогна кризата от 2008,има 1,5%ръст.Лидер са в света. Индустрията произведе 20 мил.автомобила,1300 летателни средства за пръв път след кризата.Безработицата пада,икономиката работи.Намали военните разходи,реформира социалната система.А панелните анализатори за които доларът не е валута да си лаят.
17
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е в международна политическа, икономическа и финансова изолация. Руската икономика е срината, рублата е по-евтина от тоалетна хартия. Парите свършват. Гладът *** на вратата. Надежда не се вижда никъде на хоризонта. Дали ще се повтори 1917 или 1991, ще покаже 2016, но Русия не само няма да бъде повече същата! Русия фалира и съвсем скоро ще се разпадне като СССР. Путин е пътник!
16
9
 
0
 
! Отговори
жалко джудже преди 8 години
Барелът петрол падна под 30 долара и жалкото джудже побърза да звънне на Обама. Късно е либе за китка. Сега ще му го ядеш големия!
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Медведев се издъни жестоко не толкова в Грузия 08.08.08, а с Либия. Мълчаливо се съгласи с агресията на кръстоносците.
14
0
 
2
 
! Отговори
Свако преди 8 години
До 4 , който пише :"ДА ЗВЪНИШ ПОСРЕД НОЩ НА ОБАМА.....ЕЙ , МЕРАКА ЗА ЛЮБОВНИ ЛАСКИ ЯВНО Е БИЛ НЕПРЕОДОЛИМ". Май съдиш по себе си... а ти си активен или пасивен?)))
13
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Наблюдател 20На ОИЗМАМА определено му дърпат конците според ВСИЧКИ той е най-лошия президент от много време и дори се бори за приза най-лошия президент изобщо.Путин си е стар кадър на КГБ и знае изглежда как се пази власт и как се отстраняват политически противници. Въпросът е кой ще му е наследника. Определено няма да е Медведев - издъни се жестоко в Грузия 2008.
12
2
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Те тия двамата все си приказват - я по тела, а по конференции, ама резултат - йок. Май някой друг им дърпа конците и на двамата....
11
0
 
5
 
! Отговори
Свако преди 8 години
за коментиращия 9, който пише : "какви ракети имат руснаците и как само фъркат , какви самальоти имат само и как фъркат , какви иликоптери имат и как фъркат....изобщо фъркат кат на баба им фърчилото" Ти май досега си гледал само на бабата ти хвърчилото и по-хубаво "фърчило" от нейното няма. А и твоето е добро, след 2-3 паници боб. )))
10
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 9Малко статистика УмникоДопотопните по сегашните стандарти създадени през 1970 Су-24 но модернизирани достатъчно правят по 3 дневни и един нощен полет на ден в Сирия. Су-25(1980) които са проектирани първоначално като самолети за бой над линията на съприкосновение и реално са имали всичко на всичко 3 вида управляемо оръжие в момента правят до 5 полета дневно. Но това са модернизирани самолети включително с радари.Американските Ф-16 правят по един полет дневно от Инджирлик ...
9
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох, извинявам се ! Тук само побъркани русофили и Путинофили пишат .....Още веднъж се извинявам, няма да ви прекъсвам ....... лудейте на воля !