Обама и Путин разговаряха по телефона

Двамата са обсъдили Сирия, Украйна и Корея
Обновена: 14 яну 2016 08:02 | 14 яну 2016 07:58, Анисия Иванова
37
Обама и Путин разговаряха по телефона
Снимка: архив Reuters

Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Барак Обама разговаряха по телефона за ситуацията в Украйна и Сирия, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Голяма част от разговора е била посветена на необходимостта Русия да изпълнява задълженията си според споразумението за прекратяване на огъня в Украйна и да спре подкрепата за проруските сепаратисти, които дестабилизират Източна Украйна, съобщи говорителят на Белия дом Джош Ърнест.

Той заяви, че Обама и Путин са обсъдили и усилията за постигане на политически преход в Сирия и отбеляза, че САЩ по-рано са похвалили Русия за конструктивната й роля в дипломатическите преговори. Вашингтон отдавна оказва натиск над Русия да прекрати подкрепата си за сирийския президент Башар Асад, съобщи БТА.

Освен Украйна и Близкия изток двамата президенти са обсъдили и ситуацията на Корейския полуостров, съобщава ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази снимка е супер. Както лицата, така изглежда и работата им.
7
1
 
23
 
! Отговори
Без коментар преди 8 години
"Шпигел"..."Обама с молба към Путин за решаване на проблема за американските катери в Ирански води".....
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До атентаториНавсякъде по света при подобни ситуации руските консулски служби предлагат помощ на задържаните свои съграждани. Така са постъпили и в конкретния случай в Турция, но тримата руски граждани са отказали помощ и среща с руските дипломати.Да те попитам. Ти знаеш ли, някой информира ли те, колко на брой български граждани се бият на страната на терористичните групировки в Сирия и са на обучение в Турция?
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен...до 4 само че Обама се е обадил на Путин-
4
1
 
22
 
! Отговори
отговарям ти бе преди 8 години
До атентатори..........няма какво да питаш ***--нали точно затова Путин започна офанзивата в Сирия=-----защото от Кавказ,отидоха много *** в Сирия да се бият за ИД--а преди години,същите тези брадатковци,бяха спонсорирани от САЩ и ги наричаха "борци за свобода"в Чечня...А Путин винаги е казвал открито че има джихадисти-чеченци,дагистанци,лизгини,черкези ,уваши,кабартинци които са в Сирия и трябва да бъдат унищожени...сега ясно ли ти е???......
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1. Обама е позвънил на Путин;2. Относно Сирия: Западните военни анализатори са в ужас от действията на руските военни в Сирия. Русия провежда операцията умно, евтино и ефективно. Широко използвайки асиметричния метод и най-новите технологии, с помощта на евтини електронни устройства (СВП-24), направи високоточни старите бомби, останали в наследство от СССР.В Сирия руските военни високоточно утилизират старите съветски бомби.
2
22
 
6
 
! Отговори
атентатори преди 8 години
Руският консул в Анкара потвърди, че трима руснаци са задържани в Турция заради предполагаеми връзки с Ислямска държава" ПИТА СЕ КОЙ Е С ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА?
1
4
 
29
 
! Отговори
реалито е такова преди 8 години
Истинският повод за разговорът е бил,освобождаването на американските морски пехотинци от Иран.Обама се е обадил на Путин и е помолил за съдействие в решаването на проблема.Защото кадрите с американската морска пехота да стои на колене с вдигнати ръце,обиколиха цял свят и САЩ пак станаха за смях.Това инфо излезе в няколко западни медии.