Петима убити след експлозия в провинция Диарбекир

Кола-бомба е взривена пред входа на полицейски участък тази сутрин
Обновена: 14 яну 2016 09:06 | 14 яну 2016 07:10, Анисия Иванова
45
Петима убити след експлозия в провинция Диарбекир
Снимка: Reuters

Най-малко петима души, включително едно дете, са загинали при експлозия в турската провинция Диарбекир. Кола-бомба е била взривена рано тази сутрин на входа на полицейски участък, след което терористите започнали обстрел с ракети, предаде "Фокус", цитирайки телевизия Haber3.

Започнала е престрелка с полицията, при която са убити най-малко 8 терористи. Поне 36 души, сред които цивилни и полицаи, са били ранени при взрива. Много от тях се намират в капан под развалините на повредените сгради.

Според местните медии взривът е разрушил предната фасада на сградата и е повредил съседните къщи.

Още по темата

Експлозията е била толкова силна, че е разрушила отчасти стената на участъка. Нападната е била и жилищна сграда наблизо, обитавана от полицаи. Спасителите издирват оцелели под развалините на мястото на инцидента в град Чинар, предаде BBC,

В град Мият, провинция Мардин, също е бил атакуван с гранатомет полицейски участък, но няма съобщения за ранени хора.

Според информацията в социални медии между 6 и 31 души може да са убити при нападението в Чинар. Официален брой на жертвите все още не е обявен.

Турските власти обвиниха за атаката бунтовниците от забранената в страната Кюрдска работническа партия (ПКК).

В провинция Диарбекир живеят много кюрди. Сраженията между турските правителствени сили и Кюрдската работническа партия (ПКК) бяха подновени през юли м.г., което прекрати крехкото примирие в насилствената борба на кюрдите за автономия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умерената опозиция.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Диарбекир е като в Ботунец, Факултета , и всички ромски квартали
28
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези Ромоподобни кюрди живеят в един измислен от тях свят , въобразяват си че имат собствена държава
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдите са възникнали на основата на хуритите, асимилирани от персите и наследили видоизменен персийски език с много добавени хуритски думи. В полза на тази хипотеза говори наличието в кюрдски език на ергативна конструкция, свойствена на хуритски език, но несвойствена нито на персийски език, нито на други индоевропейски езици. Счита се, че те са най-голямото мидийско племе.
26
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди година турски полицай уби ученик по време на манифестация. Прокурор оневини полицая, двама комунисти дойдоха при прокурора и го застреляха пред камера. Съдебна реформа - реална.
25
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турската върхушка не е мръднала напред от векове. Така се избивали дедите ни по време на Априлското въстание - терористите Ботев, Бенковски, и др. герои. Жалкото е ,че в България на власт са същите майкопродавци от рода на туркоманите чорбаджии.
24
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдите в Турция сега са като българите в Османската империя - борят се срещу завоевателите. С всякакви средства. И кюрдите трябва да си имат държава, Както България. Но най-важното е да има мир !!!
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убитите досега са 22. Неизвестен е броят на жертвите под срутения жилищен блок - полицаи и техните семейства.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 8 години
Според мен има за какво да се притесняваме, толкова са близо до нас, това си е наистина война.
21
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е геройство да избиваш собствения си народ, било то и кюрди. Турското правителство води необявена гражданска война - в тази война няма победители, само жертви и от двете страни. Ердоган мисли, че ще запази така властта си и живота си - илюзия. Самият факт, че е опрял до защита от турската мафия, говори за безизходицата му. Също като Бойко, големият му приятел. Може би в Чикаго биха имали успех. Не и в Европа.
20
4
 
12
 
! Отговори
Гоше преди 8 години
Това не звучи като терористични актове, некак си звучи като военни действия!
19
6
 
13
 
! Отговори
БоОико Борисоф преди 8 години
ЧЕстит Бангу Васил ОТ мене Б.Б към моите колеги в Турциа Ахмет Давотогло и неговио..... РАджеб Тапир Ердоган.
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЖЕРТВИТЕ ВЕЧЕ СА НАД 200! МЕДИИТЕ КРИЯТ!
17
4
 
3
 
! Отговори
до 19 преди 8 години
Много си наивен.няма доказателства за самоубийството на Хитле.труп не е намерен
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган е почитател на Хитлер. Да направи като идола си - губейки войната със бащата на народите, Хитлер постъпи като истински мъж. Сключи брак с любимата си жена/вярна с него и до гроб!/взе отрова, застреля се и се запали. Лично не вярвам Ердоган да има толково силен характер. Той по-скоро ще запали харема си и ще избяга при големия си почитател и приятел Боко Тиквата. Който ще го предаде на московците за пет лева.
15
17
 
6
 
! Отговори
вчера в Истанбул преди 8 години
Руският консул в Анкара потвърди, че трима руснаци са задържани в Турция заради предполагаеми връзки с Ислямска държава" ПИТА СЕ КОЙ Е С ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА?
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Негрофили, не се бойте! Ножът е дървен! Путин е строг, но справедлив. В Русия няма смъртна присъда, както е при Обонго Бонго. Пък и там трябва евтина работна ръка за усвояване на сибирските необятни полета, пълни със злато, нефт, дърва за огрев, чакъл и пр.. Гулаг, демек...
13
4
 
7
 
! Отговори
А преди 8 години
ТОЗ ДЪРТИЯ ЛИСУГЕР КАТО ,ЧЕ ЛИ САМ СИ ПИШЕ ПОСТАНОВКИТЕ С ТИЯ ТЕРОРИСТИЧНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ....В АГОНИЯ Е СПРЯХА ЦИСТЕРНИТЕ С ПЕТРОЛ,А ТОЙ ИСКА И ТЕРИТОРИЙКА В СИРИЯ ПЪК И ДА БОМБИ И ДА СВАЛЯ САМОЛЕТИ ТАМ..ЗАТОВА ЗАТВАРЯЙТЕ ГРАНИЦИТЕ..ДОКАТО НЕ Е ПРЕВЪРНАЛ ЦЯЛА ТУРЦИЯ В БЕЖАНЦИ.ТОГАВА ЩЕ ВИДИМ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ.
12
2
 
7
 
! Отговори
До исдтината преди 8 години
ПОДЗЕМНИЯ БОС скоро ще е под земята. Да, крие се в подземията, но..скоро ще се срещне с няколко бойци с черевни барети и последното, което ще види е РПГ граната.
11
0
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Жалко за детенцето.Другото си е война- не е за хора със слаби нерви.