Пратените на Меркел бежанци - напред-назад

Пренощуваха в Берлин, вече се връщат в Бавария
Обновена: 15 яну 2016 19:36 | 15 яну 2016 19:34,
15
Пратените на Меркел бежанци - напред-назад
Снимка: Reuters

Група от 31 сирийски бежанци, отведени в Берлин с автобус от баварски политик като акт на протест срещу миграционната политика на канцлерката Ангела Меркел, се върнаха днес в Бавария след като пренощуваха в столицата, предаде ДПА.

Още по темата

Бежанците потеглиха рано сутринта днес от хотел в северните покрайнини на Берлин, съобщи говорител на Петер Драйер, недоволния политик, организирал протестната акция. Двама от групата обаче не се връщат. Един от тях е решил да остане в Берлин, а друг искал да пътува до северозападното пристанище Бремен.

Драйер изпрати автобуса, пълен със сирийски бежанци на възраст от 21 до 45 години, на 550-километровото пътуване от югоизточната селска община Ландсхут до германската столица, за да протестира срещу политиката на "отворени врати" на Меркел, в резултат на която миналата година в Германия пристигнаха 1,1 милиона бежанци.

Групата се състои от хора, чиито молби за убежище се разглеждат и които вече не отговарят на условията за ползване на правителствените бежански жилища и трябва да намерят сами място, където да живеят. Драйер организира протестната акция от "отчаяние", за да изтъкне факта, че в неговата община няма къде да бъдат настанени бежанците.

Кметът на Берлин Михаел Мюлер разкритикува действията му като "ерозия на солидарността".

Драйер подчерта пред медиите, че бежанците, които се връщат с него, са изключително разочаровани. Те са дошли в Германия с очакването, че канцлерката Меркел ще им помогне и че ще живеят в градове. Очакванията им не са се оправдали, подчерта баварският политик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двойната агентка не си ли правила селфи с младите жигула.
9
1
 
6
 
! Отговори
дойче веле: преди 8 години
Меркел я изправят пред конституционен съдНарушила основни германски закони, плюла върху Конституцията им. Трябвало да пита Папламента. Тя си питала ушите.Сега ще правят референдум за бежанците
8
1
 
7
 
! Отговори
дойче веле: преди 8 години
"Меркел, че без разрешението на Бундестага "се е самоупълномощила" да позволи на стотици хиляди бежанци да влязат в страната".
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2- *** се уредили'Се си е файда
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези с кви пари си правят воаяжи? Аааа, сетих се! С парите на европейските данъкоплатци.
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кметът на Берлин Михаел Мюлер разкритикува действията му като "ерозия на солидарността".===Кметът на Берлин е същият *** като Меркел.
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Старата кошница да си ги взема на издръжка. Персонална. Всички навлеци, които взеха и вземат Европа на абордаж! Вещицата да си признае грандиозния провал, да подава оставка и да си тегли въжето! Пропаднячка!
3
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подкрепям Тръмп и искам ЕС също да забрани потоците от неграмотни забулени камикадзета.
2
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дъртата защо връща бежанците? Трябваше да ги настани в дома си и да им предложи топла храна и после секс, ако имат нужди.
1
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То какво ще стане.... накрая бежанците ще свършат работата на германците и ще изгонят Меркел, щото те не смеят!