Руските самолети остават в Сирия за неопределено време

Споразумението Москва – Дамаск е договорено на 26 август
15 яну 2016 17:03,
67
Руските самолети остават в Сирия за неопределено време
Снимка: bgonair.bg

Сирийското правителство е разрешило на Русия да държи свои военновъздушни сили на територията на страната за неопределен период от време. Споразумението между Москва и Дамаск е договорено на 26 август, но е публикувано вчера, съобщава Блумбърг.

В документа се посочва, че Русия не носи отговорност за каквито и да е щети, нанесени по време на въздушната операция на Москва.

Персоналът на руските сили разполага с дипломатически имунитет и сирийските власти нямат право да влизат на територията на тяхната база без разрешение от руското командване. Дамаск също така няма право да инспектира руските доставки за страната, както и да претърсва руските самолети. Споразумението може да бъде прекратено от всяка от страните с едногодишно предизвестие.

Москва започна военна си кампания на 30 септември, като постепенно удвои флота и увеличи военните си самолети до 70 през ноември. Руските бомбардировачи са извършили над 5 500 полета от началото на кампанията, сочат данни на руското министерство на отбраната.

Междувременно Вашингтон съобщи, че американските ВВС са унищожили в последните няколко месеца редица сгради в иракския град Мосул, където терористите от групировката "Ислямска държава" са съхранявали големи суми пари в брой. По този начин екстремистката организация е понесла загуби, изчислявани на милиони долари.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 39Твоя ГРАЖДАНСКИ ГПС/ГЛОНАСС ползва поне още 3 различни системи скрито от теб за да ти казва къде си. Дигитална карта, Устройство за измерване на ускорението(Работи в Тунели) и Устройство за Радио Корекция(пресечен терен).Военните ГПС работят с твоята точност без джаджи(е не под земята и в тунел) и го правят толкова бързо че можеш да се движиш не с 40 а 4000км/чЗА СВП-24 само 2 точки(цел и самолет) не можеш да изчислиш траекторията на бомбата. Трябват ти и другите които цитирах.
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците мразят братята си славяни, православни и т.н. украинци, писнало им е от българите, обичат сирийските главорези, бомбандират сирийците да ги гонят да правят поразии из ЕСто и НАТОто но да там, само да цапат могат
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ейййй голямо постижение, от целия свят само наследствения диктатор Асад им даде да си построят първата и единствена военна база извън територията на Русия
35
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха ха ха ха....ох ще падна от стола, някой даже останаха за постоянно в пустинята самолет бомбандировач су москвич и вертолет от военно космическите междузвездни сили на пютин, както той се изразява, пютин изглежда гледа много междузвездни войни ха ха ха ха ха дайте да се посмеем малко де ха ха ха ха не аз не съм гаден, руснаците не се съобразиха с предупрежденията на турците за нарушаване на въздушното им пространство, гаден е този който им е заповядал да навлизат НАРОЧНО в турция
34
2
 
2
 
! Отговори
До Анон преди 8 години
Че когато ни освободиха всички в джамиите ли са се дупели?И ти явно имаш глава само за да развъждаш пърхут.
33
5
 
4
 
! Отговори
До 42 преди 8 години
Да,то всички от султана ги освободи царя освободител.Я си помисли сърбите и гърците русите ли ги освободиха?Ако не бяхме подложени на внушенията от руска страна ,че сме роби щяхме да сме се освободили поне 50години по-рано,когато националните идеи в Европа са били в разгара си.Нихилизма в нас е инспириран именно от тези на които се кланяш благоговейно.
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия загуби надпреварата за технологии в световната икономикa
31
7
 
5
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Каквото се случи в Афганистан така ще е и в Сирия. Човека е най хищното животно, никога няма да признаят защо са толкова алчни.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Буби,от 1990г до сега са минали 25години.Моя джипиес в колата се движи с точност до един метър,а ти ми говориш за термометри,анемометри и тем подобни глупости:)))Ако си и инженер колкто ги разбираш и тези неща никак не е странно нивото на бг техническа мисъл.
29
1
 
3
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
..mnOO sorosoidni otr_pki sa sa izhodili po-dolu...Na McCain mu l_pat kobura v zahlas..., ce pistova si go e zabravil vuv Vietnam...:))
28
5
 
4
 
! Отговори
ха..ха..ха преди 8 години
Падането на световните цени на петрола налага сериозно орязване на руския държавен бюджет, заяви на правителствено съвещание в Москва Дмитрий Медведев.Драматичното движение в цените на петрола, което виждаме в последните седмици и особено в последните дни, създава много сериозни рискове за бюджета, каза руският премиер, цитиран от ТАСС и БНР.
27
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи това е "дипломатическия персонал" и строго секретните "хуманитарни помощи" които дори Асад няма право да инспектира !!!
26
18
 
4
 
! Отговори
:))) преди 8 години
Мамо,мамо я ги виж-пияници със пушкиНе бе сине това са новите братушкиГенералът кат орел ескадрилите повеждана един за беда джипиесът му се повреждаЛатакия,латакия!гръм се чуй,пилотът прекоси браздатаНа мигът от нищото се появи той-еФ16 и му взе главатаКак са горди тез момци,един казак варди гонихиляди моми из шубраци и клони.Радост чудо беше туй и на Латакия момитеСрещат храбрите борци с пушкиИ викат от сърце здравствуйте братушкиИван Ал Вази-лето2015-септемврий
25
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това споразумение много прилича на едно друго отпреди 137 години,което беше отменено след 4години с цената на тонове злато.Да са им честити на сирийците новите "братушки освободители"
24
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сатрапа Асад се е подписъл на бял лист !!! До сега не е имало диктатор на света способен на такова национално предателство.
23
5
 
11
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 28Ами замисли се кой е по-по-най престъпник. от както Путин е на власт имаше конфликти в Чечня, Дагестан(10 години тероризъм в цяла Русия), Грузия(предизвикан от външни фактори КОЙ?), Украйна(предизвикан от КОЙ?) и Сирия (предизвикан от КОЙ?)За същото време САЩ и НАТО(Инструмента на КОЙ?) КОЛКО ВОЙНИ ВОДИХА И КОЛКО НАРОД ЗАТРИХА? Колко 'ЦВЕТНИ" Революции преминали в Кървави конфликти започнаха?
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ситуацията в Сирия е следната: Русия решава, Вашингтон се съгласява.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 28Никой не се засяга, твой проблем е, че си останал с таков впечатление, не мога да ти помогна. И за какви престъпления става дума, да не би да визираш масовия убиец Барак Обама, който за пет години след като му е присъдена нобелова награда за мир вече е бомбардирал 7 държави и е убил десетки ако не и стотици цивилни жени и деца.
20
1
 
16
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 24Ами Анонимни изглежда Руските университети добре си вършат работата след като независимо от активното купуване на мозъци от САЩ и западна Европа остават достатъчно в Русия за да може Рашките да стоят и да имат хора които да работят в нови заводи. Проектиране на машини като Армата, Т-50 и прочие не се прави с ученици нито с калкулатори както един умник се изказа преди време.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименРуският език трябва да стане официален език в Европейския съюз, заяви председателят на либералната фракция на ALDE в Европарламента Ги Верхофстат. "Аз внесох предложение за това руският език да бъде признат за официален език на Европейския съюз" заяви политикът. Срещу предложението руският език да де превърне в официален в ЕС се е изказал само един представител на Латвия.