Само за 2 седмици: 24 хил. мигранти са влезли в Европа

Пристигащите са три пъти повече от миналия януари
16 яну 2016 21:52,
64
Само за 2 седмици: 24 хил. мигранти са влезли в Европа
Снимка: Архив Reuters

За първите две седмици на 2016 година в Европа са влезли 23,6 хиляди мигранти от страните от Близкия Изток, което е три пъти повече в сравнение с аналогичния период от януари миналата година, съобщава Дейли експрес, като се позовава на данни на Международната организация по миграция (МОМ), пише "Фокус".

Според данните на МОМ, ако в първите дни на януари 2015 година по бреговете на Италия и Гърция ежедневно са пристигали по 570 бежанци, то сега цифрата е достигнала до 1 700 души на ден.

От организацията отбелязват още, че от началото на годината при опит да достигнат европейските брегове в Средиземно и Егейско море са загинали 59 души.

Подобна тенденция, твърдят експертите, говори за това, че през 2016 година броят на пристигащите в Европа бежанци може значително да превиши този от миналата, когато на страните от ЕС се наложи да приемат 1,1 милиона мигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
65
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Не ви ли стана ясно че докато не започнем да ги трепем няма да спрат да прииждат ордите !? Хан Тервел ги е посрещал с Български меч и повече не са посмели да дойдат към Европа , а сега Меркел ги посреща с пари , дрехи , храна вода и женска плът на калпак !
5
60
 
6
 
! Отговори
БГ гости преди 8 години
България да приеме 1 млн. бежанци, че в Ливан и Йордания вече не могат да се справят с вълната. Имаме пустеещи села, огромна територия, умираща нация!
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Врачанските Братя Кличко го върнаха по пътя господен това ла.йно, че нещо беше кривнало от правилния път!
3
5
 
61
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Евреите унищожават бялата раса и никой не им споменава и името от лакейско приличие. Тсва е и краят на цивилизацията. След като не можеш да убиеш отровен комар кацнал за да те хапи, умираш а той си казва - ето, по висшия победи, качествен подбор.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Съдилището" Голям филм с Асен Блатечки 2014-та. засяга въпроса с каналджийстото.
1
3
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа пада под ислямско иго.Май децата ни ще бягат към Русия.