Само за 2 седмици: 24 хил. мигранти са влезли в Европа

Пристигащите са три пъти повече от миналия януари
16 яну 2016 21:52,
64
Само за 2 седмици: 24 хил. мигранти са влезли в Европа
Снимка: Архив Reuters

За първите две седмици на 2016 година в Европа са влезли 23,6 хиляди мигранти от страните от Близкия Изток, което е три пъти повече в сравнение с аналогичния период от януари миналата година, съобщава Дейли експрес, като се позовава на данни на Международната организация по миграция (МОМ), пише "Фокус".

Според данните на МОМ, ако в първите дни на януари 2015 година по бреговете на Италия и Гърция ежедневно са пристигали по 570 бежанци, то сега цифрата е достигнала до 1 700 души на ден.

От организацията отбелязват още, че от началото на годината при опит да достигнат европейските брегове в Средиземно и Егейско море са загинали 59 души.

Подобна тенденция, твърдят експертите, говори за това, че през 2016 година броят на пристигащите в Европа бежанци може значително да превиши този от миналата, когато на страните от ЕС се наложи да приемат 1,1 милиона мигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.......заплати .....
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 45 Вдигат пенсиите .....в .....Русия.
44
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 8 години
Тия са по-зле и от ромите!
43
2
 
6
 
! Отговори
тя преди 8 години
Защо не си стоят в страните си!? В Европа е имало войни , но никой не е търсил убежище в Африка или Азия! ! Какви са тия набези, кой ще ги гледа тия хора? Каква е тая история с тия бежанци? Има много въпроси . Само Меркел знае какво става, но крие истината от европейците!
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е отмъщението на третия свят спрямо първия. Изобщо не ги съжалявам тези, дето ни съсипаха и нас.
41
1
 
11
 
! Отговори
Дедовия преди 8 години
Пролетта ще влезнат още 2 милиона . Лятото още 3 . Шмеркел ще тръгне да ги разпределя . Европа ще се разцепи и долара ще стане 4 лв. А ЕС ще влезне в остра рецесия. На германците като им вкараш 5 милиона млади емигранти и с германците е свършено. Ама като им е толкова акъла да загиват , аз кво ги мисля. Важното е ние да не им следваме глупостите сляпо. А те западнозападналите импотентни толерасти да си дават и ризите и дупките щом ги кефи .Да спасяват света и маймуните по нея ,имат стари грехове
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затворете границите. Меркел ако не иска, другите трябва незабавно да го направят! Стига толкова! Клетите бежанци да си отидат в съседните арабски страни.
39
1
 
12
 
! Отговори
Я-я преди 8 години
Чекайте да видите на пролет и лето...
38
1
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
Не е далеч деня на страшният съд!
37
1
 
17
 
! Отговори
до 36 преди 8 години
За голямо съжаление политиците няма да се освестят докато няма трупове по улиците. За много голямо съжаление е така. Защото каквото и да става в момента, се прикрива и омаловажава, това вече го доказаха неколкократно. Но когато започнат истинските простотии с убити и ранени, тогава вече ще се усетят. Но ще е късно. А хората няма да им простят.
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еврог.ейските олигарси имат нужда от евтина работна ръка за черната и *** индустрия. Затова ще продължат да приемат араби, африканци и азиати. Меркел само изпълнява заповедите на банкерите.
35
1
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 8 години
....da priemat nov evropeiski zakon...da kastrirat vsichkata tazi pasmina i da badat pokrasteni...papata da im otvori ochite i da priemat Hristos v sartsata si a da ne dreme vav Vatikana...koito ne shte -shut v gaza i po obratnia pat !!! Vinovnicite za tozi nasila sazdaden problem...na sad !
34
1
 
8
 
! Отговори
xxx преди 8 години
preminali prez 10 mirni dargavi i nakraja pak beganzi bili....ikonomi4eski migranti marzelivi i dgihadisti. stom minavash nezakonno granizata, trjabva da badat razstreljani...
33
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво трябва още да стане, за да се осъзнаят тези по върховете, т.н. политици!?! Една десета са наистина бежанци, всички останали са ***, която не идва да учи език и да работи, а в най-добрия случай, да живее на помощи и да се размножава. Апропо, най-новата "мода" - повечето от заловените "опипвачи" в Германия, са заявили, че са хомосексуалисти, и тъй като в техните държави това е забранено, ще си ги оставят в Германия на отглеждане, докато не им се дадат нови заповеди......Страшно става...
32
1
 
32
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Какво толкова налага да бъдат приети ?! И защо да сме длъжни да ги приемем в Европа?! Защо не ги приемат богатите арабски страни?! Не 15,а 85 процента от тия т.н. МИГРАНТИ са си чиста проба джихадисти! Европейските политици сами ни карат на заколение - не виждат ли това ?!Защо не ЗАТВОРЯТ границите въобще или Европа е дядовата ръкавичка ?! На всичкото отгоре тия идват не за да работят,а да получават НАГОТОВО помощи !
31
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Това новогодишния подарак фрау Меркел лие как ли ще се зарадва и ще си прави селфи с тях а може и да очаква и нещо друго да получи от тях
30
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, *** европейски политици!Не ви ли е ясно,че тези пришълци ги изтласква ИД към Европа, като им дава и пари за придвижването?Не ви ли е ясно, че 15% от тези са радикализирани и щом им заповядат от ИД ще започнат да стрелят и да се взривяват? Както са им заповядали да изнасилват по Нова година.И таязи на снимката едва ли е жена на този с късите ***. Тя е проститутката, която той продава на спътниците си за по 10 евро.И това дете не е негово, него той ще го продаде за органи за добра цена
29
1
 
22
 
! Отговори
някойсиотсой преди 8 години
Слугинажа, който ни управлява в Геьюръп изпълнява, кавото му е наредено вероятно :) Шмеркел покани млади разгонени нерези на секстуризъм, на нея не и пука защото казват е лесбо. Решението - 240 на границата огъзени да одържат ордките. Иначе приключваме историята на този славен някога народ.
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
selqni "balgarite" koito obsajdat shtetite na evropa za socialnite pomoshti na bejancite koga shte spsprat da prosqt ot evropa pari dori i belyoto na carvula e kupen sas evro pari
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA POTOPYAVAT LODKITE--RIBATA IMA NUGDA OT HRANA.