Шон Пен: Страхувам се след интервюто с Ел Чапо!

Мексиканските власти заявиха, че Пен им помогнал да го заловят
Обновена: 16 яну 2016 11:24 | 16 яну 2016 11:08,
31
Шон Пен: Страхувам се след интервюто с Ел Чапо!
Снимка: Reuters

Актьорът Шон Пен заяви, че интервюто му с наркотрафиканта Хоакин Гусман – Ел Чапо не е помогнало на мексиканските власти за залавянето на престъпника, но официалните коментари в тази посока и медийните интерпретации застрашават живота му.

"Срещнахме се на 2 октомври, много седмици преди да го хванат и на съвсем различно място", заяви Пен в интервю за американската телевизия Си Би Ес, цитирано от Нова тв.

В началото на месеца мексиканските власти успяха да заловят Гусман, който избяга от затвор в страната юли миналата година. Ел Чапо е считан за един от най-влиятелните наркотрафиканти в света. 

Още по темата

Малко след ареста му стана ясно, че актьорът Шон Пен е успял да вземе ексклузивно интервю от наркобарона, докато последният се е криел от властите. Мексиканската прокуратура след това заяви, че срещата на Пен е помогнала да се установи местонахождението на Гусман.

"Мексиканското правителство беше унизено от факта, че някой го е открил преди тях. А ние всъщност не го открихме. Отправихме покана за срещата чрез контакт", обясни Пен.

Той заяви, че се притеснява за живота си, тъй като от наркокартела на Ел Чапо могат да сметнат, че е помогнал за разследването. За това Пен обвинява мексиканските власти.

Освен това, известният актьор каза, че журналистическата мисия на интервюто, което беше публикувано в сп."Ролинг Стоун" не е била изпълнена заради медийния шум около ареста.

"Надявах се, че с това интервю ще мога да започна дебат, относно политиката на САЩ спрямо наркотиците. Поставяме целия фокус и харчим парите си за залавянето на един човек, а още на следващия ден се появява друг", обясни актьорът.

Медиите се нахвърлиха върху него с твърдението, че в мащабния си материал е представил един идеализиран образ на престъпник, поръчал смъртта на десетки журналисти.

Някои коментатори съзряха в част от атаките откровена завист.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: интервюШон ПенЕл Чапо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя защо не си харчи милионите на спокойствие, ами тръгнал интервюта от наркомафията да взима.
16
1
 
9
 
! Отговори
истинко преди 8 години
Дано шон Пен да е взел достатъчно пари от мексиканските служби, за да му стигнат за да си смени самоличността!
15
2
 
7
 
! Отговори
истинко преди 8 години
Май на Шон Пен ще му "излопат сандалите"! Когато се замесиш с такъв човек като този наркотрафикант то неминуемо ще си получиш шамара!
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е като Бареков. И него постоянно го дебнат за да го убият. Мафията на Кеймбриджските преподаватели, защото английският му е много лош.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пен атакувай първи.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опаа..............събирай багаж,семейство......сменяй държава,самоличност и лице......Аз друга поговорка ще ти кажа......когато хората започнат да говорят че сестра ти е ....... след това е много трудно да им обясниш че това не вярно понеже нямаш сестра .......
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шон не се страхувай, бъди смел, бъди препазлив. Тази *** продава смърт и печели от това. Изобщо не се притеснявай от тези ***.
10
3
 
18
 
! Отговори
www преди 8 години
Стивън Сегал се прави на полицай в риалити шоу. Мачка наред пияни съпрузи и младежи. Но един път попадна на тъмнокожо момче с пистолет и напълни .... Шон Пен прави пиар на известен наркобарон, щото това по друг начин не може да се нарече и сега ми циври.Напълно съгласен съм с писалите по-долу - това не е филм, а нещо доста по-различно. Има журналисти герои, но Шон Пен не е всред тях. Иначе е добър екшън актьор.
9
4
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Май е разбрал смисъла на поговорката, "Каквото сам си направиш, никой ниможе да ти направи!" Холивуд е 1, но реалния живот e нещо друго "малко" по-различно......
8
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да звънне на Чьк Норис...
7
2
 
34
 
! Отговори
рара преди 8 години
Като взе парите за интервюто не рева.Аре сега събирай Сталоун,Арни,Лунгрен,Брус Уилис и другите там.Това ще бие и "Междузведни войни"
6
7
 
5
 
! Отговори
ха-ха преди 8 години
В случая и двамата на снимката се показаха като абсолютни *** !
5
11
 
49
 
! Отговори
Ционистки неволи преди 8 години
Еврейчето тоя път настъпи мотиката. Скоро ще му хапнеме житото. Тая работа не е като да клатиш Мадона и да се правиш на артист с подкрепата чифутското лоби.
4
3
 
46
 
! Отговори
Коко преди 8 години
Който много колци прескача, все някога, един му влиза в ***! - турска народна мъдрост
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
той пък Шон, толкова ли е наивен.
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що се бута където не му е работа. Шматка.
1
5
 
31
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Шон е пътник. Това не е холивудски филм където идват баретите и разстрелват всички. Но странно е и как коскоджамити нарко барон ще се навие на подобна евтина реклама, от която няма абсолютно никаква нужда.