Спасиха 63 души от хотела в Буркина Фасо, убитите са 10

Целта на Ал Каида били чужденците - "окупатори на нашите земи"
16 яну 2016 10:53,
6
Спасиха 63 души от хотела в Буркина Фасо, убитите са 10
Снимка: Reuters

Тридесет души са успели да излязат невредими от хотел "Сплендид" в столицата на Буркина Фасо Уагадугу, който е нападнат от джихадисти, а 33 ранени са били евакуирани при щурма на местните специални сили, който продължава, съобщи министърът на комуникациите Реми Данджину, цитиран от Франс прес.

Сред спасените хора е министърът на труда Клеман Сауасого, който бил в хотела в момента на нападението. 

Още по темата

Местни пожарникари са намерили 10 тела на терасата на намиращото се в съседство кафене-ресторант "Капучино", което също бе нападнато от предполагаеми ислямисти, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

На местните сили помагат френски специални части.

Групировката "Ал Кайда в ислямския Магреб" обяви, че се е насочила към 4-звездния хотел "Сплендид" в Уагадугу, защото е известно, че е популярен сред чужденци, добавяйки, че е изпратила послание, "написано от героите на исляма с тяхната кръв и части от тела", предаде The New York Times.

Изявлението е насочено към чужденците, за които групировката смята, че са "кръстопоклонници, окупатори на нашите земи, иманяри на нашето богатство, които заплашват нашата сигурност".

В изявлението се казва, че атаката била предназначена "да накаже кръстопоклонниците за техните престъпления срещу нашите хора в Централна Африка, Мали и други мюсюлмански земи".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Drobeca преди 8 години
Не минава и ден без тероризъм 2016 си е.б.а.ло майката а още сме в началото на годината.