България измести Тунис в сърцата на белгийците

Страната ни хит сред зимните туристически дестинации
Обновена: 17 яну 2016 15:17 | 17 яну 2016 11:29,
54
България измести Тунис в сърцата на белгийците
Снимка: архив, Булфото

България е една от изгряващите звезди на туристическия сезон в Белгия, съобщиха туроператори пред тв канал VRT.

Испания, Канарските острови и Португалия са най-предпочитаните дестинации заедно с традиционните фаворити Франция и Италия. България обаче е откритието на сезона, съобщиха основните туроператори за страната „Джетер“, „Томас Кук“ и „Сънуеб“.

Тя е изместила Тунис, за който правителството препоръча да се избягва, след като миналия януари терористи убиха на плажа в курорта Сус 30 души, сред които и белгийци.

"Повече или по-малко България има същия профил като Тунис – полетът е 2 часа, базата е основно от 4-звездни хотели, което допада на хората“, каза Ханс Ванелемеш от „Джетер“. Според Софи Калеверт от „Сънуеб“ туристите получават добра услуга за парите си.

„Природата и културата на Източна Европа бяха познати, но сега тя става по-достъпна – с повече полети и повече възможности за настаняване“, добавя Коен ван ден Бош от „Томас Кук“.

Заради ниските цени на горивата този туристически сезон процъфтяват и далечните дестинации в търсене на самотни плажове – Куба, Кабо Верде, Карибите.

Белгийското правителство препоръча на туристите да стоят настрана от Тунис и Шарм ел Шейх заради несигурността и рисковете от туризъм, съобщава телевизионният канал. Въпреки че са много по-малко от друга година, почиващите не са изоставили съвсем бреговете на Червено море и са се прехвърлили на плажовете на Хургада, Марса Аслам и Ел Гуна. Има и резервации за Тунис.

Данните за началото на туристическия сезон са показателни за новите тенденции, но цялостната картина ще е ясна чак в края на февруари. Белгийците са сред най-пътуващите европейски нации с около 5 ваканционни почивки годишно на човек.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко,че има 2.5 млн. българи в чужбина и то най-умните,които подържат икономиката с изпратените пари, ако те се върнат и България се развие ще станем най-силната държава на Балканите. и курортите ни по нищо няма да отстъпват на тези от алпите.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MNOGO PARI ZA BOIKO.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименa zashto ne zabranish na maika ti --da raboti na magistralata.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
логично, по-добре да те набият и ограбят, от колкото да се раздешиш с горната част на тялото си, визирам хеада.
13
1
 
10
 
! Отговори
MAKEDON преди 8 години
Odma.... odam Pamporovo tamo barem nema calmi.
12
6
 
15
 
! Отговори
! преди 8 години
Надявам се през лятото да научим че Бьлгария е изместила в сьрцето на руснаците а и на други , Антарктида, Северния Полюс, Аляска и Сибир
11
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА СЕ ЗАБРАНИ НА ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИ ИЗ-ВРАТЕНЯЦИ И МЮСЮЛМАНСКИ УРОТИ ДА ПРИПАРВАТ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА, НЕЗАБАВНО! КАЗАХ!
10
3
 
22
 
! Отговори
Хенде Хох преди 8 години
това инфо е от паралелната реалност на Тиквания!
9
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С ГЕРБ напред!
8
3
 
6
 
! Отговори
Aysha преди 8 години
Aibibibi, habibibi, eisidisi, okamanaman!:-):-):-)
7
2
 
33
 
! Отговори
haha преди 8 години
България измести Тунис_________________________Не знаех че и Тунис е открил Ски Сезона. Направо ми се плаче, 28 години сьм живял близо до Тунис и нито ведньж да не ида на ски...
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина пълна ***.отия. Каяк човек белгиец който е тръгнал на почивка за да покара малко ски ще отиде в Тунис сред пясъците, а не в България в Рила, Родопите и Пирин в средата на януари? Смахната история.
5
1
 
19
 
! Отговори
От Томас Кук преди 8 години
Надявам се българските хотелиери да не се възползват от това и моментално да вдигнат цените на хотелите и да занижат хигиената, както обикновено се случва. Не веднъж съм казвала, че в нашата страна има база за туризъм, но никой не се популяризира по никакъв начин. До Днес.БГ: информацията ви относно терористичния акт е грешна. Това стана края на юни, не януари. :)
4
2
 
22
 
! Отговори
Разбирач преди 8 години
В Белгия има много необясними неща и това е една от загадките. Какво общо може да има между субтропически Тунис и снежна България. Освен ако не става дума за спа хотелите, не виждам как плажовете на морето могат да се заменят с каквото и да е у нас през зимата. Белгийска загадъчност, но щом могат, нека пътуват
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пия си ракийката със зелевата салатка и не ме е.бе! Наздраве братя и сестри! Живейте за мига! Друго не ни остана!
2
0
 
22
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Ха-ха нЕма лошо ,но май не мога да се сетя някой да ходи в Тунис да кара ски.
1
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние имаме уникална природа. Единствено швейцарските алпи могат да се конкурират с нашите планини в Европа. Само че има една наша приказка за жалост която важи за нас: Хората от пустиня правят оазис, а ние от аоазис правим пустиня.