Жените мигранти в Европа са подложени на насилие

Предупреждението е на "Амнести интернешънъл"
Обновена: 18 яну 2016 08:20 | 18 яну 2016 08:16, Петя Славова
40
Жените мигранти в Европа са подложени на насилие
Снимка: архив, Reuters

Жените и момичетата мигранти, идващи в Европа, са подложени на насилие и сексуален тормоз по време на всеки етап от своето пътуване. Това предупреждава в нов доклад, публикуван днес, международната правозащитна организация "Амнести интернешънъл", цитирана от Асошиейтед прес.

Документът се основава на интервюта, взети в Германия и Норвегия миналия месец с 40 жени и момичета, включително от Сирия и Ирак. Те са пътували през Турция и Гърция през Балканите, пише БТА. 

Жените, пътували сами или само с деца, са се чувствали под особено сериозна заплаха в Унгария, Хърватия и Гърция, където са били принудени да спят до стотици мъже бежанци.
 
Голямото мнозинство от мигрантите, идващи в Европа, са мъже, което прави жените много уязвими, предупреждават хуманитарни работници. Жените в бежанските лагери често са принудени да използват едни и същи бани с мъжете. Някои от тях не ядат и не пият вода, за да не ходят до тоалетна.
 
22-годишна иракчанка разказала, че униформен охранител в Германия й предложил дрехи, ако прекара известно време сама с него.
 
Предотвратяването на насилието е затруднявано от липсата на постоянна система за приемане и регистриране на бежанците, отчитат някои хуманитарни работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: насилиежени мигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че те са си били подложени на насилие и в родните страни. Защо са тръгнали? За да митнават първи през минираните полета между Сирия и Турция! За това са ги взели. Сега, че удовлетворявали човешките потребности на мъжете, те нали са *** щом не са със съпрузите си. Нали така казва исляма?Какво им се грижите? Това е лъжа, за изнасилванията, за да не ги връщате в родните им Афганистан, Пакистан, Алжир и т.н. Щото ако се върнат там ще ги убият с камъниКокото изнасилвачите от Кьолн са гей.
2
1
 
51
 
! Отговори
Да го кажем направо преди 8 години
"""Жените мигранти в Европа са подложени на насилие"""...а стига бе--вярно ли е това....Ами европейските жени не са ли подложени на насилие от емигрантите????
1
1
 
44
 
! Отговори
бг преди 8 години
Я вън от Европа на сороидните организации!Тя Европа потъна в сексуално насилие и политическо разделение тези тръгнали пак американски интереси да защитават.