Клинтън: Възможен е рестарт на отношенията с Русия

Тя се изправи срещу опонента си Сандърс в тв дебат
18 яну 2016 08:35, Петя Славова
311
Клинтън: Възможен е рестарт на отношенията с Русия
Снимка: БТА
Фаворитът за номинацията на демократите за президентските избори в САЩ през ноември Хилари Клинтън тръгна в атака срещу основния си претендент, независимия сенатор Бърни Сандърс, още от самото начало на телевизионните дебати между претендентите от партията в Чарлстън, Южна Каролина, предаде Ройтерс.
 
Агенцията отбелязва, че тактиката на Клинтън е в реакция на възхода на Сандърс, който се самоопределя като социалист, в проучванията на общественото мнение.
 
Сенаторът от Върмонт обаче на свой ред нападна бившата първа дама и я принуди да премине в отстъпление, пише БТА. В отговор на критиките на Клинтън за предложените от него реформи на Уолстрийт, например, Сандърс отвърни, че тя е получила стотици хиляди долари хонорари за речи от свои привърженици на фондовата борса.
 
Той освен това отбеляза своя възход в надпреварата и отбеляза, че Клинтън е започнала кампанията с огромна преднина от 50 процента пред него.
 
Това бяха четвъртите подред дебати между претендентите за номинацията на Демократическата партия и последни преди началото на първичните избори.
 
Хилари Клинтън продължава да води в битката на демократите в национален мащаб. Анкетите обаче дават на практика равни резултати на двамата в Айова, където на 1 февруари ще бъде дадено началото на първичните избори на демократите, и дори преднина на сенатора от Върмонт в съседния щат Ню Хемпшър, който на 9 февруари ще стане сцена на втория етап от надпреварата.
 
Това поражда опасност за Клинтън от повтаряне на сценария от 2008 г., когато тя стартира като фаворит, но бе изместена от Барак Обама в борбата за номинацията на демократите.
 
Третият, последен участник в дебатите бе Мартин О'Мали. Бившият губернатор на Мериленд обаче изостава далеч назад в проучванията.
 
Още в самото начало Клинтън се нахвърли на плана на Сандърс за здравеопазване за всички американци, който той представи броени часове преди дебатите. Независимият сенатор обясни, че иска да надгради върху здравната реформа на президента Барак Обама, като направи здравните осигуровки по-достъпни и направи вноските по-големи за хората с по-високи доходи.
 
По външнополитическите въпроси, и двамата водещи претенденти за номинацията на демократите се обявиха против възстановяването на дипломатическите отношения с Иран, предаде ТАСС.
 
Нов рестарт на отношенията с Русия е възможно в зависимост от това какво ще донесе той на Съединените щати, отбеляза Клинтън. Тя бе американски държавен секретар по време на т. нар. рестарт между Вашингтон и Москва по време на първия президентски мандат на Обама. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До kokospa 224Давам ти примерКАКВО Е НЕФТ? Въгле-Водородна Макромолекула с различна дължина. Която при КРЕКИНГ (разкъсващ) процес се нарязва на по-дребни парчета или Керосин, Авио Бензин, бензин високо и ниско октанов, дизел, Мазут и остатъци също горими + Пропан Бутан газ, Метан газ и Водород. като страничен продукт.Колкото е по-дълга макромолекулата или колкото по-удобна структура за Крекинг толкова е по-качествен и скъп нефта.Иран копае скапани молекули
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До kokospa 244Китайци поръчаха 100 самолета на еърбъс колега подобни са абвиетурите.до Анонимен 243150 лв при хляб 10 ст получаваш 1500 хляба4000 лв при гляб 1лв за 600гр или 1,60 за 1кг получаваш 2500 хляба. Но реално Програмисти получаващи 4000 и нагоре са единици. Все пак работя в ИТ сферата непрекъснато от почти 20 години(сисадмин), Майка ми и Баща ми са Пенсионирани програмисти от Първо поколение така да се кажеКажи че обикновения програмист взема средно 2000лв или получава 1250 хляба
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, какво се пънем да коментираме? Да се обърнем направо към извора: Министр финансов РФ Антон Силуанов предупредил, что Россия может проесть все накопленные резервы до конца 2016 года, если не будут приняты меры по сокращению расходов и повышению доходов бюджета.
79
0
 
1
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
абе не съм чул ирансият петрол да не става за нищо-но пък срина цената под 30$??Факт!Иза баланс веднага поръчаха над 100 самолета от Ербъс!Големите печеливши от стоплянето на отношенията с Иран ще са САЩ и ЕС.Руските ползи ще са евентуално в енергетиката.ЩЕ!?А американската дипломация успя след 40 години да се наложи!А това е успех и то за света.
78
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 236Русия продаваше Ирански Петрол заради друго колега. За да може Иран да купува от нея оръжие и това ставаше само тогава когато нефта беше над 100$ като почна срива спряха и продажбите.
77
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 234Обърни го в брой хлябове по 1 кг и дай статистика да го сравним с нещо реално.по 1 кг да е хляба както преди не по 600гр изглеждащ голям щото са му сложили набухватели.
76
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 232Съгласен съм с теб че имаше несправедливости и простотии.ОБАЧЕ БКП реално беше под 5% от населението. За това измислиха "Активен Борец" за да увеличат поне до 10% от населението партията защото имаше реална опасност при един Бунт да ги размажат. Второто при соца имаше ограничител колко да крадеш. 10 пъти повече от колкото получава вишист и толкоз.СЕГАЧистачка в Банка - 400лв чисто, Управител на банка от 200 000 до 400 000лв чисто от 500 до 1000 пъти повече никои получават!!!!
75
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До kokospa 231Иран не може да пробие на пазара и да иска. Само 10% от нефта придобиван на негова територия става за производство на петрол. Останалия нефт е *** реално който става само за горене в ТЕЦ и то директно без преработка. Обаче това означава ... вредни емисии за природата. Дори Китай започна да се замисля за екология.
74
0
 
0
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
ще развиват отношенията ама на иранският принцип-първо да изпълнят договорките от Минск пък после ще видиме!!!А през това време в Русията правят нови и нови петилетни планове -от къде да дойдат инвестиции!А петролеца е вече 28!!!$ за барел.И съюзника Иран ще започне да продава на задръстения пазар......ами сегаааааа!!!
73
0
 
2
 
! Отговори
до майорски преди 8 години
така си беше,имаше и една песничка,официална-покрадвал човека-па нека,попийвал човека-па нека,поклецвал човека-па нека,и т.д.
72
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 225РФ развива Х, У и ЗЕТ. Х е промишленост, У е ВПК и ЗЕТ е селско стопанство. Масовите инвестиции са в Х защото има най-голям потенциал. Също така и обслужва У - ВПК с всякакви мяатериали. ЗЕТ който е с най-малки пригоди се развива последен. Освен това терена има е доста зле на север и реално повечето зеленчуци да не говорим за плодовете не виреят.
71
0
 
2
 
! Отговори
майорски преди 8 години
До Анонимен 225не за съжаление не може !!!!!или ако стане ще е мноого болезнено за народа ...както беше прехода 1990-2000 ...от Русия към Америка ....просто констатирам факти че когато бяхме с Рашките .....в България си беше по добреи морето ти море ...и на планиана ....е покрадваше се тук тамее....ама сега пак как се краде ....не е истина !не виждам никаква полза от този тотален либерализъм наложен ни от САЩ...Печелят само хората с пари ..а те обикновенно са чужденци
70
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 221500мил лева това означава 500 милиона консерви по 1 лев - неее колко съм и аз една четвъртинка лютеница е 3-5 лвКазах ти 1985г 510000т 2002г 87000т за сега не мога да намеря след 2002 дават продадени в милиони левове и разни проценти увеличение и намаление по различни видове производство
69
0
 
2
 
! Отговори
майорски преди 8 години
До Анонимен 221стига с тези фабрики бе ....добре че бяха европроектите да се направят десетина фабрики с по 50-150 човека по соца всеки по голям град имаше консервна фабрика ! с по 250-500 човека заети ....я ми кажи колко е бил износа на консерви преди 1980 и сега ....погледни и ще видиш разлика в порядък 10
68
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 220Е от къде взех данните до 2012 година Колега. По-нови няма. След 2002 година дават по езуитски само увеличено с еди колко си % и ли намаляло с еди колко си процента. Не дават данни в количествено измерение.
67
4
 
6
 
! Отговори
майорски преди 8 години
Абе каквото и да ми обяснявата като бяхме с Руснаците май че си бяхме по добре ....работа бол пари се спестяваха..Сигурност .....полицията си вършеше работа държавата функционираше ...каквото и да ми говорите сега сме разграден двор и много по зле ...
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 207Пич сериозно си се облъчил. До какви пазари имаме достъп като всичко от най-обикновените плодове и зеленчуци та до пликчето със сапунчетата всичко е внос.На България след 89 година и бе забранено да произвежда за да може запада да се намести на руския пазар.До 89 година бяхме на 26 място по развитие в света , сега сме извън класацията и цяла Африка ни задмина по ик. растеж и доходи. Неолибералната политика *** мамата на държавата. За Руски паспорт кандидатства Леонардо ди Каприо
65
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 210Е Анонимни кажи ми колко и с какъв капацицтет са въпросните консервени фабрики. Имай предвид че преди 25 или 50 години само заради роботизация тогавашните фабрики би трябвало да произвеждат 2-3 пъти по-малко продукция.1985г 510000т 2002г 87000т за сега не мога да намеря
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Говориш за Разораната целина, бе, шоп! Преди ВСВ от Средна Европа хората са отивали да търсят препитание в СССР, на Запад видяха, че не хвърлят ли фашизма срещу СССР са загубени.И ето ти Хитлер!Сега пак и ще ядат хурката!
63
2
 
3
 
! Отговори
Казасов преди 8 години
Боби е прав за повечето неща,но по прави са Хилари и Доналд-и двамата са за рестарт на отношенията с Русия.