Клинтън: Възможен е рестарт на отношенията с Русия

Тя се изправи срещу опонента си Сандърс в тв дебат
18 яну 2016 08:35, Петя Славова
311
Клинтън: Възможен е рестарт на отношенията с Русия
Снимка: БТА
Фаворитът за номинацията на демократите за президентските избори в САЩ през ноември Хилари Клинтън тръгна в атака срещу основния си претендент, независимия сенатор Бърни Сандърс, още от самото начало на телевизионните дебати между претендентите от партията в Чарлстън, Южна Каролина, предаде Ройтерс.
 
Агенцията отбелязва, че тактиката на Клинтън е в реакция на възхода на Сандърс, който се самоопределя като социалист, в проучванията на общественото мнение.
 
Сенаторът от Върмонт обаче на свой ред нападна бившата първа дама и я принуди да премине в отстъпление, пише БТА. В отговор на критиките на Клинтън за предложените от него реформи на Уолстрийт, например, Сандърс отвърни, че тя е получила стотици хиляди долари хонорари за речи от свои привърженици на фондовата борса.
 
Той освен това отбеляза своя възход в надпреварата и отбеляза, че Клинтън е започнала кампанията с огромна преднина от 50 процента пред него.
 
Това бяха четвъртите подред дебати между претендентите за номинацията на Демократическата партия и последни преди началото на първичните избори.
 
Хилари Клинтън продължава да води в битката на демократите в национален мащаб. Анкетите обаче дават на практика равни резултати на двамата в Айова, където на 1 февруари ще бъде дадено началото на първичните избори на демократите, и дори преднина на сенатора от Върмонт в съседния щат Ню Хемпшър, който на 9 февруари ще стане сцена на втория етап от надпреварата.
 
Това поражда опасност за Клинтън от повтаряне на сценария от 2008 г., когато тя стартира като фаворит, но бе изместена от Барак Обама в борбата за номинацията на демократите.
 
Третият, последен участник в дебатите бе Мартин О'Мали. Бившият губернатор на Мериленд обаче изостава далеч назад в проучванията.
 
Още в самото начало Клинтън се нахвърли на плана на Сандърс за здравеопазване за всички американци, който той представи броени часове преди дебатите. Независимият сенатор обясни, че иска да надгради върху здравната реформа на президента Барак Обама, като направи здравните осигуровки по-достъпни и направи вноските по-големи за хората с по-високи доходи.
 
По външнополитическите въпроси, и двамата водещи претенденти за номинацията на демократите се обявиха против възстановяването на дипломатическите отношения с Иран, предаде ТАСС.
 
Нов рестарт на отношенията с Русия е възможно в зависимост от това какво ще донесе той на Съединените щати, отбеляза Клинтън. Тя бе американски държавен секретар по време на т. нар. рестарт между Вашингтон и Москва по време на първия президентски мандат на Обама. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ов рестарт на отношенията с Русия е възможно...", но без Путин !
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kill- ъри да мълчи, както каза Тръмп, на съвестта й/не че има такава,де/ лежат труповете на стотици хиляди хора от Северна Африка и Близкия Изток, да гори в ада вечно!
40
6
 
2
 
! Отговори
166 преди 8 години
също съм по склонен да мисля че путин е американски агент от колкото че е толкова *** да съсипва русия по този безумен начин
39
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 158Домати, Зарзават и прочие които да не са ГМО и консервена промишленост - Правителствата ни разрушиха кооперациите за това Лека промишленост като ширпотреба и дрехи?Унищожаване на БДЖ вместо да има законова защита както в Германия До където ходи редовно влак да няма друг транспорт. Унищожаване на БГА Балкан с "неудачна" приватизация.Пример как 2 км тунел струва повече от 24 км тунел в Швейцарските Алпи???Ограбването продължава.
38
1
 
3
 
! Отговори
чегевара преди 8 години
путин и лавров са най успешните агенти на цру.
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по глупост политиката на путин може да се сравни само с тази на николай 2-ри който вкара русия в първата световна.резултатът ще е разпад. първо ще има икономическа катастрофа и социална революция. събитията от 1917 ще се повторят в 2017
36
1
 
0
 
! Отговори
до 153 преди 8 години
До Odysseus: Естествено, че не е ***. Те затова и го убиха
35
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Odysseus 153Пътешественико вземи се образовай Войната във Виетнам започва малко след Корейската война и свършва чак 1976 с окончателна победа на северен Виетнам. Първо във войната участват Французи и Южен Виетнам, след това Идват и ХАмериканците.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
започнаха първите гладни бунтове в русия-пенсионерите в краснодарск
33
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Василев 123Ехх ЦРУ ВасилевКакто са казали умните хора "Когато не знаеш какво става проследи парите"Преди санкциите а и за сега 5% от БВП идва от Русия като Туристи и данъци за имоти у нас. Ние внасяме около 10% от целия си внос от там и това са 98% НЕФТ и ГАЗ заедно с малко други стоки. Износ към РФ Ненете може да има някакъв ТуризъмМеждународни стоки и марки са приблизително 80% от вноса. Значи 80% отива към ЕС и САЩ(чрез техни марки и брандове)Така че не РФ а ЗАПАДА ни ДОИ и ограбва
32
1
 
3
 
! Отговори
145 преди 8 години
съгласен съм за рейгън,обаче виж и обама. как тихо спокойно и методично ги мачка.навря ги в ъгъла и хватката е желязна. няма изход от нея. колкото повече се мяткат по сирия и другаде,толкова по се стяга.
31
0
 
0
 
! Отговори
144 преди 8 години
До Odysseus: Пиша за Кенеди, защото искаше да забрани частната ФЕД(откъдето идват 90% от зулумите по цял свят:)) и да си направи държавна национална банка, както би следвало да е в цял свят.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да се върже бюджета на Русия с малки загуби към резерва, руснаците са съставили таблици. Така при 30$ барел рублата трябва да е 120рбл./$. При 160 излизат на +. Това се провежда там в момента. Също и известно свиване на бюджета (заплати на дребни чиновници и военни) средно с 10% на тримесечие и замръзяване индексацията на пенсиите. В момента, при 78рбл./$, средният руски пенсионер се изравни с българския, но още е значително над украинския. При 160 - те ще са наравно.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вече разбрахме че китай сключи договор със сащ за военно сътрудничество. виетнам влезе в тихоокеанската зона за свободна търговия със сащ и куба възстанови отношенията със сащ. венецуела фалира,беларус се подигра на русия като лукашенко каза че крим е повече татарски от колкото руски.турция наби шамари на путин, остана им една северна корея
28
1
 
0
 
! Отговори
до 135 преди 8 години
До Odysseus: DJ 15988 :)за една седмица с 1500 пункта надолу. 2008г се задава:)
27
1
 
1
 
! Отговори
до 93 преди 8 години
До Odysseus: А в САЩ, след Кенеди, провеждани ли са някога истински избори? Хаха, не ми говори за медийния цирк по телевизията. Още от сега знам кой са приготвили ционистите за следващия - и това е тази на снимката
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Долар за почти 79 рубли :))"______Скоро цената в левове на най-скъпия модел на Лада Веста ще падне под 14 000 лв. Нова!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рогачева почна да омеква нещо. Що така бе янки, нали сте по-по-най.
24
2
 
2
 
! Отговори
119 преди 8 години
гледал съм първа част от разпада на руската империя-ссср, ти да не си ходил под масата тогава че си пропуснал филма
23
1
 
1
 
! Отговори
кирил преди 8 години
рестарт с русия ще има след като кремълската олигархия прибере путин в някой психо болница след като го пенсионират по болест. ако съвсем изгладнеят ще го пратят да обитава килията на милошевич в хага по примера на братската им сърбия