Клинтън: Възможен е рестарт на отношенията с Русия

Тя се изправи срещу опонента си Сандърс в тв дебат
18 яну 2016 08:35, Петя Славова
311
Клинтън: Възможен е рестарт на отношенията с Русия
Снимка: БТА
Фаворитът за номинацията на демократите за президентските избори в САЩ през ноември Хилари Клинтън тръгна в атака срещу основния си претендент, независимия сенатор Бърни Сандърс, още от самото начало на телевизионните дебати между претендентите от партията в Чарлстън, Южна Каролина, предаде Ройтерс.
 
Агенцията отбелязва, че тактиката на Клинтън е в реакция на възхода на Сандърс, който се самоопределя като социалист, в проучванията на общественото мнение.
 
Сенаторът от Върмонт обаче на свой ред нападна бившата първа дама и я принуди да премине в отстъпление, пише БТА. В отговор на критиките на Клинтън за предложените от него реформи на Уолстрийт, например, Сандърс отвърни, че тя е получила стотици хиляди долари хонорари за речи от свои привърженици на фондовата борса.
 
Той освен това отбеляза своя възход в надпреварата и отбеляза, че Клинтън е започнала кампанията с огромна преднина от 50 процента пред него.
 
Това бяха четвъртите подред дебати между претендентите за номинацията на Демократическата партия и последни преди началото на първичните избори.
 
Хилари Клинтън продължава да води в битката на демократите в национален мащаб. Анкетите обаче дават на практика равни резултати на двамата в Айова, където на 1 февруари ще бъде дадено началото на първичните избори на демократите, и дори преднина на сенатора от Върмонт в съседния щат Ню Хемпшър, който на 9 февруари ще стане сцена на втория етап от надпреварата.
 
Това поражда опасност за Клинтън от повтаряне на сценария от 2008 г., когато тя стартира като фаворит, но бе изместена от Барак Обама в борбата за номинацията на демократите.
 
Третият, последен участник в дебатите бе Мартин О'Мали. Бившият губернатор на Мериленд обаче изостава далеч назад в проучванията.
 
Още в самото начало Клинтън се нахвърли на плана на Сандърс за здравеопазване за всички американци, който той представи броени часове преди дебатите. Независимият сенатор обясни, че иска да надгради върху здравната реформа на президента Барак Обама, като направи здравните осигуровки по-достъпни и направи вноските по-големи за хората с по-високи доходи.
 
По външнополитическите въпроси, и двамата водещи претенденти за номинацията на демократите се обявиха против възстановяването на дипломатическите отношения с Иран, предаде ТАСС.
 
Нов рестарт на отношенията с Русия е възможно в зависимост от това какво ще донесе той на Съединените щати, отбеляза Клинтън. Тя бе американски държавен секретар по време на т. нар. рестарт между Вашингтон и Москва по време на първия президентски мандат на Обама. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 248Принципно си прав, Но грешиш за България. В БГ не можеш да се квалифицираш просто няма къде. Вчера колега ми се оплака че взимат на работа в ИТ фирма ВИШИСТ ХИМИК който е изкарал няколко безплатни курса по програмиране ... Защото няма по свестни кандидати. УЧР на фирмата е Биоложка и се занимава с мотивиране на хората и тuм билдинги.Моя колега от административни глупости не програмирал от 2 години.Дефинирай КВАЛИФИЦИРАМ СЕ при липса на АДЕКВАТНИ УЧИТЕЛИ
101
0
 
0
 
! Отговори
рестарт е възможно преди 8 години
Всичко е възможно, също така и крим пак да е украински, както Украйна бе върната от ссср така и Русия ще върне крим
100
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 246Пак се отнесе - Идеята е една фирма може без шеф който гълта почти всички приходи на фирмата но всяка успешна фирма и трябва както чистачка, така и изпълнителен директор или тоя дето върти бизнеса. Но тези дето създават продукта и реномето не взимат големи пари а шефа се облажва многократно.Нарича се ЕКСПЛОАТАЦИЯ
99
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 244Умнико никой не иска да връща старите порядки. Става въпрос за друго. тоя дето държи парите/властта получава 1000 пъти повече че и повече пари от тоя специалист/работник който реално му създава реномето/продукта. Запитайте се на какво ще заприлича всяка една фирма ако няма чистачки които да поддържат ред, реномето и фасона на фирмата и офисите и?Влизаш в офиса на фирма Х и те посреща препълнено кошче с недоизядени парчета пица и разляно кафе около него. Ще се върнеш ли?
98
0
 
0
 
! Отговори
печелете с рубли ;-D преди 8 години
Вземете утре 250 лева и отидете в първата банка.Помолете да ви ги сменят за 10000 рубли в монети по една рубла.Една монета от 1 рубла тежи 3,24 грама.Т.е. ще се сдобиете с 32,400 кг. медно-никелова сплав.В момента цената на никела е около 12 000$ за тон, а на медта е около три пъти по ниска.Т.е. при1.82. лв. за долар едно кило никел приблизително 22 лева.Едно кило мед приблизително 8 лева.Ще получите минимум по 10 лв. за килограм на вторични суровини или поне 320 лв. срещу влож
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
239 - Не е възможен рестарта, защото тогава ватата ще се разлети и никакви огради по Дунава няма да ни свършат работа. После 100 години не можем се изчисти.
96
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 225 преди 8 години
GLупак от коремен тип, жив съм и помня! Кого си тръгнал да лъжеш? Помня и "Турнедо Росини", "Котлети по киевски", "Рамстек с лук", "Шницел по виенски", "Шатобриан" и още много гурме-хапвания, достойни за най-изисканите ресторанти! Най-важното е, че можех да си го позволя, хлапе с малко парици в джоба.Имаше чер хайвер, червен и добри вина, тогава не близвах концентрат. Времената се промениха не само тук, по целия свят кухнята силно се промени. Нямаше гладни, никой не бъркаше в боклукчийските кофи
95
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Здрасти Боби. Ами нормално, баща ти пише 30 реда, ти 360, днешен програмист на джава 2600. Кой колкото пише, толкова и получава. Плаща се на ред. А Комунистическата държава и на това не разчиташе даже. Такива като баща ти работеха за собствено удовлетворение. Другите им гледаха сеира и критикуваха, че не работят, или им търсеха някакви грешки. В Б-г и сега е така.
94
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно е възможен рестарта, след разпадането на путинията точно както след насссирането на насссрето насссер ссср де
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази дама значетелно отстъпва на Моника, затова се е вкопчила в най-скапаната дейност - политиката. Ще приказва всичко, което й подскажат многобройните съветници, само да се докопа до властта. Но истината е, че след мощната заявка на Русия за първия ред на щрайха в скапания оркестър, американците се постреснаха. Видяха, че the Bear is awakеn, сетиха се за фон Бисмарк:"Знам сто начина да изкарам мечката от бърлогата и нито един - да я вкарам обратно!". Така, че наложително е да сменят тона!
92
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 229Това означава че има няколко лагера в Руската Дума не само този на Путин. И принципно ако са интелигентни ще приемат подобен закон. Въпросните компании ще имат още по-голям дял и ще натискат Ердоган да се държи добре с Рашките за да има бизнес.
91
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 221Принципно съгласен с теб реалността обаче е друга. Ето давам ти пример от собственото си следване. Правя курсова програма на паскал Баща ми влиза в стаята поглежда кода и ПРОГРАМИСТ(с голяма буква) като него с 20 годишен стаж написва алгоритъма на 30 реда без да е виждал паскал през живота си. Моя код беше 360 редаАз ползвах моя код за задачата Но и двата вършеха едно и също нещоНа това разчиташе Соца. Но Баща ми никога нямаше да платят 1000 пъти по-висока заплата и сега и пред
90
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 228Анонимни "свободни" индивиде, Ние сега в България свободни ли сме? На запад има ли свобода или има Псевдосвобода?Ето ти малко въпроси за размисъл? Колко медии в България и изобщо по света са антиправителствени. Искам да ми кажеш само медии с национално/глобално покритие. В БГ имаме един Биволъ и Алфа и те даже не са анти правителствена медия а просто Купена медия но не от правителството.На Запад или в САЩ, Китай, Индия, Арабите да има подобни медии? В РФ има но много ограничени
89
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ще има.рестарт с педеруската ***, разбира се, имаше и пак ще има. Когато Роналд Рейгън ги научи да си готвят супа от барут и патрони с калашници за мезе, поотслабнаха малко дебелите руски петрорублести кърлежи и върнаха цялата Украйна и Грузия и Балтийските държави и какви ли още не заграбени територии, сега идва пак нов рестарт и историята ще се повтори
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Законопроект за премахване на част от руските ограничения, наложени на турски компании и физически лица е внесен за обсъждане в руската Дума, съобщи ТАСС.В него се предлага на турски компании и физически лица да им бъде разрешено да продължат бизнес-делата си на руска територия, ако предлаганите от тях стоки и услуги не могат да бъдат заменени с достатъчно изгодни или замяната им ще струва скъпо.Ердоган не беше ли го набутал отзад? Какво стана с екологичните руски продукти? С палмово масло.
87
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 260Дори и така да е сигурно не помня при соца получаваш 500 хляба сехга 1250 ако су супер програмист 2500 хляба Това е само за един сектор от Икономиката А за останалите? За ИТ важи правилото ако имаш над 20-30 Потребителя на ИТ услуги ти е нужен ИТ специалис дали ще сисадмин, унивесален или програмист вече зависи от фирмата, бранша и т.н.ИТ сме под 5% от всички които работят.
86
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 250Все още фурната на село си изкарва все същия корав и препечен хляб по 1 кило. За кооператори по левче за всички останали по 1.60 Това че старите фурни масово са фалирали или фалирани нарочно е отделен проблем.
85
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 252Най-качествен и скъп нефт идва от КувейтСледва САрабия, ОАЕ, КатарВенецуелаЛекия сорт БрендРуския нефти след това са всички останалиПоследен е Иран по качествоТук умишлено не включвам дребни световни производители които могат да имат нефт с уникални качества но нищожно количество спрямо световния добив.
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Вече има нареждане на руските войски в Донецк да превключат калашниците само на единична стрелба. Икономии.
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хили иска да каже с тоя рестарт, че всичко трябва да започне отначало. Т.е. тепъва да се установяват международни отношения и дипломатически мисии и да се решава дали да се приеме Русь в ООН и други структури на международната общност, например Олимпийския комитет и ФИФА.