Първи арестуван за сексуално нападение в Кьолн

Той е 26-годишен алжирец, настанен в дом за бежанци
63
Първи арестуван за сексуално нападение в Кьолн
Снимка: Reuters, архив

Властите в Германия са арестували 26-годишен алжирец, заподозрян за сексуално посегателство в Кьолн по време на уличните празненства в новогодишната нощ, предаде Асошиейтед прес. От градската прокуратура съобщиха днес, че неназованият кандидат за убежище е бил задържан в дом за бежанци в съседния град Керпен през уикенда.

Още по темата

Той е първият арестуван по обвинение в сексуално посегателство след серията нападения в Кьолн, предизвикали бурна реакция и дебати в Германия за интеграцията на новодошлите мигранти. Полицейското разследване по нашумелия случай се фокусира върху мигранти главно от Северна Африка.

Говорител на прокуратурата каза пред АП, че до момента оплаквания за сексуални атаки са подали 497 жени, включително и за три изнасилвания, през новогодишната нощ.

Властите в малкия германски град Борнхайм, недалеч от Кьолн, съобщиха днес, че ще отворят местния обществен плувен басейн за мъже, кандидати за убежище, след като мигрантите са преминали неформално обучение как е прието да се общува с жени в европейската страна, предаде Ройтерс.

Басейнът бе затворен за мъже бежанци миналата седмица, след като няколко жени се оплакаха от сексуален тормоз там.

"Отмяната на разпореждането не е резултат от медиен натиск, а идва след серия от интензивни разговори с бежанците как следва да третират жените с уважение", се казва в съобщението на местната община. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
36
 
! Отговори
тя преди 8 години
МЕРКЕЛ НА ВЪЖЕТО!!! Отрови живота на европейците!
10
0
 
25
 
! Отговори
тя преди 8 години
Това , което веидяхме в Кьолн в центъра на най- цивилизования континент е нещо страшно, с думи не може да се опише камо ли да се прости! Всички , които са били на площада , трябва не савмо да се изгонят завинаги от Европа , но и един бой да им се удари!
9
0
 
24
 
! Отговори
Муньо преди 8 години
Те ги пукнаха да ги и бът и да им бъркат по дупките , а те щели да разговарят с тях да не правят повече така.....Милите те ...
8
1
 
7
 
! Отговори
Ганьо преди 8 години
Ураааааа !!!!Фанаха гоооооооооо!!!
7
0
 
23
 
! Отговори
тя преди 8 години
Докъде стигна Европа , да учи диваците как да се отнасят с хората в случая -жени!
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВДИГАЙТЕ СТЕНАТА ЧЕ ТИЯ МАРОКАНСКИ СКАКАЛЦИ СА ВЕЧЕ НАВСЯКЪДЕ,ПРЕМЕСТИХ СЕ В ДРЕЗДЕН ТОЧНО ЗАРАДИ ТИЯ И МОГА ДА КАЖА ЧЕ Е СРАВНИТЕЛНО СПОКОЙНО И НЯМА ТАКИВА ПО УЛИЦАТА.
5
1
 
30
 
! Отговори
Тялото преди 8 години
В Алжир няма войда. От какво бяга този, или по-точно към какво???
4
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама някой сериозно ли си мисли, че мигранти отишли да молят за убежище, ще нападат и ще издевателстват над жени. Всичко е постановка, Европа не може да поема повече бежанци, а от друга страна не може да каже на господарите от Вашингтон - няма да приемаме повече. Най-верятно са убиедили няколкостотин проверени мигранти, че ако извършат акцията успешно и се вдигне голям шум ще им дадат убежище да останат. И ще кажат на Вашингтон - ние искаме да ви приемаме, ама ето какво става...
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неформално обучение за поведение към жените и доколкото разбирам, когато са в басейн. Сега трябва да повярвам, че в техните държави ги опипват в басейните. Вече не ме отвращават емигрантите, а задръстените европейци!
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А мъжете им къде са блеяли?!?Метросексуалистчета
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всеки 65 г. в Германия най-силната държава в Европа се намира лидер който иска да я затрие.