Германия да спре да показва "дружелюбно лице"

Министър поиска затваряне на границите за бежанци
19 яну 2016 07:54, Александър Попов
22
Германия да спре да показва "дружелюбно лице"
Снимка: Reuters

Германският министър на транспорта Александър Добринт призова в интервю канцлера Ангела Меркел да подготви затваряне на границите на Германия, за да пресече притока на търсещи убежище.

Той заяви още, че Берлин трябва да действа самостоятелно, ако не може да постигне общоевропейско споразумение за бежанците, предаде Ройтерс.

В интервю за вестник "Мюнхнер меркур" Добринт посочва, че Германия не може повече да показва "дружелюбно лице" на света - фраза, използвана от Меркел, когато бежанците започнаха да се стичат към федералната република миналото лято. Ако броят на новопристигащите не намалее скоро, Германия трябва да действа сама, смята министърът.

"Спешно отправям следната препоръка: трябва да се подготвим за вариант, при който няма да можем да избегнем затварянето на граници", заявява Добринт, който е представител на баварския Християнсоциален съюз.

"Бих препоръчал на всички ни да подготвим план Б", посочва още той в интервюто, откъси от което бяха предварително публикувани преди излизането му в днешния брой на "Мюнхнер меркур".

Пред изданието министърът също така отхвърля аргумента на Меркел, че затварянето на границите ще застраши европейския проект.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: германиябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
7
 
! Отговори
Не само затваряне на преди 8 години
границите, но и експулсиране на всички, в чиито държави не се воюва.Които идват от воюващи страни, да се връщат обратно, ако са здрави мъже под 40 г. Кой друг да им умирява държавите? И ако иде някой друг, той ще е в правото си да остане там като окупатор, което пък води до други неприятности.На всички останали - само временен статут, и щом държавите им се умирят - хайде обратно.Който иска да работи в Европа - образование, професионална квалификация, знаене на езика и назначаване с конкурс.
17
0
 
5
 
! Отговори
men преди 8 години
хахахаха какви два милиарда бе? два милиарда са им джобните сигурно само на година на новодошлите и детските които им отпускат. ами блоковете и обновените жилища които им дават, ами спортните зали с къщичките вътре, ами здравните застраховки и услуги, ами допълнителните места в училищата, ами допълнителните часове на полиция и военни, ами допълнителната администрация и координация на целия процес, ами срещите на върха и т.н. това ще струва на германия минимум 30-40 миларда на година следващите 20 години...
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Министърът на транспорта има ли влакове на разположение за изселване на бежанците?Решението е: Сухопътна германска операция в Сирия и връщане на бежанците по родните им места в конски вагони. А тези, които само са се писали сирийци, да си се оправят по-нататък!
15
0
 
7
 
! Отговори
man преди 8 години
Германците имат гузна съвет, от желание да излязат от образа си изграден през ВСВ май се нагласиха добре.. а и не само те, нагласиха и съседните страни. Меркел е политически труп
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До menзнаем си! нал за туй ни ашладисаха към европата, а не щото сме и много симпатични.За незнаещите и онези с късата памет припомням как ни третираше европа около 2KY - самолетите от бг обикновено кацаха някъде в края на летището, струпваше се охрана от здравеняци полицаи около стълбичката (не ръкава!) и тарашеха на поразия; сетне бяха опашките пред гишетата за проверка на паспортите; а заради черните печати в паспортите и далаверата у нас с преиздаването им, някои нашенци направиха гуши
13
0
 
7
 
! Отговори
men преди 8 години
да ви казвам ли къде ще направят "временни" лагери за десетките милиони които са на път за германия и холандия?
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сетила се Мара..., пардон Меркел. Ми то вече се напълни с пришълци, сега да затваряш граница не е достатъчно, трябва да почнеш да изриваш ***.
11
0
 
16
 
! Отговори
аааааааа преди 8 години
бежанците струват на Германия 2 милиарда евро това означава по 20 000 евро на живородено бебе -за 1 000 000 германчета -това щеше да спаси Германия от демографски срив и това са пари на немските данъкоплатци ,щяха да си отидат в тяхната икономика ,НЕ ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ НА АФРИКА ОТ ФЕОДАЛНИЯ СТРОЙ
10
0
 
14
 
! Отговори
тъжно преди 8 години
Късно е либе за китка. Вече са ни завладели. И те също план Б или-терор по улиците.Само гледайте.
9
0
 
12
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
План "Б" е по скоро газовите камери!
8
0
 
11
 
! Отговори
bez kirilica sam преди 8 години
Evropa priema neuki, isliamizirani emigranti, a iztochno evropeicite, kato men, emigrirat za da oceleiat!V kakuv sviat jiveem????
7
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
оставка и съд за меркел след това прецизен подбор остават само хората с висшеобразование останалите към либия че е най близо
6
3
 
23
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
супер е това с бежанците. аз си мислех че ще трябва да чакаме още поне 20 години докато либерастията се порпука от собствената си тежест, но бежанците май ще се окажат лекарството което ще оттърве европа от лявата чума. още бежанци трябва, още.
5
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧЕТЕТЕ Ориана Фелачи....Тогава ще разберете,че в момента в Европа е много по-страшно,отколкото ни го показват"свободните" медии....
4
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно безсмислена е да се приемат всякакави мигранти в Европа, защото те ще увеличат броя на излишните и така хора. Не може да им измисляш нискоквалифицирана работа, която те няма да работят поради верската си надменност.Освен това:"Роботите ще елиминират 5 млн. работни места до 2020 г. " и то в развитите европейски страни. Защо са ви тези търтеи *** политици? За избиратели ли?
3
0
 
51
 
! Отговори
ами преди 8 години
Германците си разсипаха не само страната си,но и цяла Европа....напълниха я с тази ***,проста нагла.....
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радан да си покаже *** на мигрантите.
1
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко скъпо ще ни струват бежанците?"Шефът на института Ifo Ханс-Вернер Зин е особено песимистичен в това отношение. За него бежанците така и така са "чувал, пълен с проблеми". 65 процента от младежите, завършили училище в Сирия на 15-годишна възраст, не могат нито да делят, нито да умножават правилно. А това означава, че е напълно безсмислено да бъдат включвани в курсове за квалификация."