Идея: Гранична система по линията България-Македония

Според чешкия премиер това ще спре нелегалните мигранти
Обновена: 19 яну 2016 21:32 | 19 яну 2016 21:20, Василия Пейчева
24
Идея: Гранична система по линията България-Македония
Снимка: Архив Reuters

Чешкият министър-председател Бохуслав Соботка заяви днес, че трябва да бъде създадена "резервна гранична система" по линията България-Македония, която да предпазва шенгенските страни от проникването на нелегални мигранти от Близкия изток и Северна Африка, предаде ТАСС.

Според Соботка е необходимо засилване на охраната на шенгенските граници и да бъде създадена единна европейска гранична и брегова охрана.

"Но тъй като засега нищо такова не действа, трябва по линията България-Македония да се създаде резервна гранична система", каза той.

Според него ЕС трябва да изпрати там техническо оборудване, което да позволи регулиране на мигрантския поток, след като той не може да бъде регулиран в Турция или в Гърция.

Същевременно чешкият премиер призна, че ключът за решаването на мигрантската криза е в успешния изход на мирните преговори за прекратяването на гражданската война в Сирия.

По думите на Бохуслав Соботка тогава мотивацията на мигрантите да тръгват към Европа би намаляла "близо наполовина".

/БТА/


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
К преди 2 години
Много хитро, Бохуславе! Така да остават всички мигранти у нас, нали? А вие да лапате европейски пари без да давате принос за мигрантската криза! Наглото държание на Чехите отново е на дневен ред!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
DO MAKEDONEC/ NE SE LIUTI. SKORO KE VI VZEMEM VSITE.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бах маа му! И " 0рки" вече е обидна за модераторите дума.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат право точно по един път да минат, за да им се вземат отпечатъци. След това при най-малка издънка, или като в държавата им няма вече война и хайде ЧАО обратно у вас. Това е, няма нищо сложно и така ще стане. След първите отпечатъци всичко е ОК
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква гранична система бе по линията Македония България? То не трябва да има изобщо граница там. Махайте тая измислена граница от там!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Картечари на вишки и свинекомплекси за които ще има доста фураж.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9, нашите еврохитреци дадоха на Турция 3 млрд евра за гранична система. Турците прибраха парите, но беженския поток не пресъхна. Туск каза в Страсбург, че ако не се предприеме нещо Шенген ще се скапе до месец-два. И ето новата идея - резервна гранична система на територията на България, при това абсолютно безплатна.
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък имам идея чешкия министър-председател да го gуха.
8
1
 
16
 
! Отговори
Круиз ала Болгария преди 2 години
Аз па предлагам с Кораби лотки салове гуми от зилове урали юмз-та и.н по канала Рейн Мейн Дунав... И така... Та Будапеща Виена И т.н... Круз по Дунава... Пуснахне Исляма сега ще търпите... а в Турция има 6 млн. А в Ирак Сирия и Йемен има 25 млн готови за път... Та Уловите ми се за к.... прости Западняци... П....ка ви майчина...
7
4
 
21
 
! Отговори
<><> преди 2 години
Някой да е чувал Обама след тази "бежанска" криза ? Ще го чуете ....ама думите му ще ги произнесе Меркел .............Европа започва да гори ! Дано Путин да е жив и здрав !
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако се установи „резервна гранична системата”, ЕС вече няма да трябва да разчита на Гърция в това отношение. Така ще можем да контролираме миграцията в този район, ако усилията в Гърция и Турция се провалят“, обясни Соботка."

Опитах се да си обясня какво ли се крие зад"резервна гранична система" докато намерих тази част от изказването му, в която набляга на Италия, Турция и Гърция.
Тоя *** иска да ни превърне в бежански лагер.
5
2
 
24
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 2 години
Чик го крепи тогава Гърция в ЕС ?!?! Решението е по-простичко ! Всички бежанци отзовали се на наша територия от Гърция ,да се връщат обратно там , а не да се пропускат да се разхождат из Европа! Или всеки заловен нелегален имигрант в трудов лагер за две години ! Нещо като строителни войски на времето .
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИДЕЯТА Е ДОБРА ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ СЕ ВДИГНАТ КЛЬОНОВЕТЕ НО НЕОСЪЩЕСТВИМА С ТИЯ БХК И АМНЕСТИ И НЕЗНАМ СИ КАКВИ МУЛТИЕТНИЧЕСКИ ***.
3
2
 
23
 
! Отговори
опа преди 2 години
Тоест всичко, което влезе в България да си го държим при нас и да не стига до Чехия...Е да ама ние не сме шенгенска граница и да ви пазим шенгенските зад_ици. Виж в Унгария може да си направите "резервна геанична система".
2
1
 
27
 
! Отговори
:-D преди 2 години
Ограда с бодлива тел, граничари с кучета и пунктове за кастрация на все пак преминалите и заловени. Това ще е ефективна мярка
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвред се сипят предложения за санитарен кордон на територията на България. И успешно се реализират.