Газпром обяви прекратяване на договора за "Южен поток"

Съветът на директорите е одобрил съответното споразумение
20 яну 2016 11:44, Елка Василева
120
Газпром обяви прекратяване на договора за "Южен поток"
Снимка: архив, Reuters

Руският газов концерн Газпром информира днес, че договорът по проекта "Южен поток" е прекратен, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение на компанията.

Още по темата

Съветът на директорите на Газпром е одобрил сключване на споразумение с проектната компания South Stream Transport B.V. за прекратяване на действието на договора за поръчителство спрямо задълженията на Газпром експорт по споразумението за транспорт на газ от 2 октомври 2013 година.

South Stream Transport B.V. се е съгласила да освободи Газпром от изпълнението на всички задължения по договора за поръчителство спрямо задълженията на Газпром експорт и да прекрати договора за поръчителство.

Газопроводът "Южен поток" на стойност 15,5 млрд. евро трябваше да доставя в Европа 67 млрд. куб метра газ годишно.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: Южен потокГазпром
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щото се прави втори директен за германия
96
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На руския валутен пазар започна паника. Ще видим ЦБ на Русия ще има ли ресурс да се справи. До сега го правеше много добре! Ако обаче еврото надхвърли 100р. ще последва взрив и сбогом Новорусия, сбогом Сирия, сбогом руски туристи и т.н. по веригата. Сбогом и на руските пенсионери в Б-я. Ще ни удари и нас, особено бизнес разчитащ на Русия. Второто шестмесечие, ще се наложи отново преструктуриране! Впрочем да се готвят "недвижимите" за паническата разпродажба по морето на безценица!
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
T***алпата да си отвори ушите и да спре да налива пари по тия проекти!
94
2
 
1
 
! Отговори
моторков преди 8 години
България нема силата да се занимава с тази сделка.Газ за България ще има.ЕС трябва да се завърши.
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъй де! Прекратява се договора между страните. С Б-я не е прекратен, защото никога не е имало договор. Само бридж игрички и бау-бау за Украйна и рекламки на Утю. А то, че щеше да се прекрати, беше ясно от по-напреж. Просто технически не е изпълним. Затова на тяхна територия руснаците никога не го почнаха. Направиха си едно трасе за 12 млрд.кубометра. За вътрешни нужди. Трябваше да е с наши парички, но не стана. По случайност.
92
2
 
2
 
! Отговори
БГ преди 8 години
СЛЕД 19 ГОДИНА ЩЕ ИМАМЕ ГАЗ ЗА ПАРНОТО,ЗА ДОМАКИНСКИ НУЖДИ ОТ ХАМЕРИКАНСКАТА ИКОНОМИКА,КАТО ЧОВЕШКИТЕ ГАЗОВЕ БЪДАТ ВКАРАНИ В ХЪБ И ЩЕ БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ НАЙ РАЦИОНАЛНО ПРИ ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА И ОТ ДРУГИ СТРАНИ НА ЕС.ДА НИ Е ЧЕСТИТА,НОВАТА ПРИДОБИВКА.
91
9
 
5
 
! Отговори
хах преди 8 години
... поток "Силата на Сибир" ще си остане полупразен. Скараха се с турците и поток там също няма да има. Спряха си космическите програми, абе общо взето режат квото могат. Защото догодина фалита не им мърда с тези темпове. И за тези които ще ми скочат - вижте хазната на Русия с какви средства е разполагала преди 3 години, с какви сега и с колко средства беше останал СССР като фалира.
90
7
 
4
 
! Отговори
хах преди 8 години
Е нали го бяха спрели този поток, сега пак ли ще го спират ? Ами напълно нормално е, оня ден стана ясно, че разчетите за бюджета на Русия са правени при цена за барел петрол от 100 долара, сега цената му е 28 долара. Иран влезе в играта отново, което ще доведе ако не го сваляне още на цената то поне до задържане на тези равнища за много дълъг период от време, или поне докато Иран навакса с пропуснатото до момента. Китай е в криза, там търсенето на петрол и газ рязко спадна, оня
89
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, накариха се най-после.Колко време му трябваше на Газпром да направи сметка, че пари за такъв проект няма.
88
9
 
4
 
! Отговори
niki преди 8 години
Спокойно, като Путев падне от власт ще се направи нов договор и този път ще е по правилата на ЕС.
87
2
 
6
 
! Отговори
до 93 преди 8 години
кои Руски вестници сте чел?. Можете ли да четете на руски ?
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вай.вай.вай.вай. Нема да има газово хъбче....
85
1
 
9
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
До МунчоСамо *** може да се радва, когато гигантски, структурни за целия континент проекти като Южен поток отиват на кино! Всяка държава се стреми да се обвърже в колкото се може повече международни инфраструктурни проекти, защото така цената й на международния пазар нараства! Но ***.отът не мисли с такива понятия! Той знае "Левски" и "ЦСКА" и да мрази! Силно да мрази врага, който са му посочили. За това му хвърлят по някой кокал под масата. Това му стига, за да е щастлив!
84
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 93Може би не чета същите издания като теб просто. За разлика от на запад в Русия има медии които представят всяко нещо в контрастни цветове. На запад всички глобални/национални медии повтарят едно и също като папагали. ??? Е Как така там е демокрация ??? Ами така всичките се контролират от едни и същи хора които са част от Властимеещите. И те заповядват на Управляващите какво и как да правят.
83
4
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Както казват гърците, единственото хубаво нещо в България е земята и мястото, на което се намира. Това е супер-капитал! Да си на границата между Европа и Азия, да си мост и посредник между два свята, за умни хора като гърците е огромен капитал, а за българите - наказание! Защото ние не искаме да изкарваме пари от земята си, а искаме да живеем на запад! Тук живеят само бок-луците, които не са успяли по някаква причина да се изнесат, а у тях акъл за бизнес няма! И сега празнуват!
82
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиНапротив Боби! България се обсъжда в руските вестници (явно ти не ги четеш), като коментаторите изливат върху нас кофи помии (върху тебе също)
81
1
 
9
 
! Отговори
до86мнение преди 8 години
Ако не си разбрал тръбата през Украйна е продадена на бизнесмени от САЩ и след като изтече договора 2017г.те ще поставят условия.Затова газпром иска да има свой газопровод за да немогат да го изнудват.Най големите губещи ще сме ние като вдигнат таксата за пренос но нашите управляващи няма да кажат.че цената е по гляма заради тръбата през Украйна.
80
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Мнение 86Помниш ли преди да почне Северен Поток какво стана. Русата ФУРИЯ(да не се изразя нецензурно) от Украйна спря кранчето на защото Газпром уличи Украинците в Кражба на ГАЗ и докато не се реши проблема спира не ТРАНЗИТА а само доставките на газ за Украйна.С намалели еди колко си кубометра в час доставки на Изхода на Украйна лъснаха кражбите. Русата Фурия врътна кранчето.Ефекта за нас ТЕЦОВЕТЕ на газ спешно трябваше да се върнат на МАЗУТ и то през най-студеното време на годината.
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Мнение Аз пък съм на мнение, че Украйна не се съобразява с нас в решаването на проблемите си. Така че и ние не бива да се оглеждаме в тях. Ние си гледаме нашите интереси. За вас са по-важни украинските интереси? Така ли?
78
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 85За твое сведение по Руските медии не се обсъжда изобщо България с нашите 2,5 Милиарда кубометра ГАЗ на Година сме на едно от последните места като потребител е има и по-малки потребители.Коментира се че ГАЗът за Европа ще е 200$ за Кубометър и това е най-ниската цена от сумата ти и време.