Газпром обяви прекратяване на договора за "Южен поток"

Съветът на директорите е одобрил съответното споразумение
20 яну 2016 11:44, Елка Василева
120
Газпром обяви прекратяване на договора за "Южен поток"
Снимка: архив, Reuters

Руският газов концерн Газпром информира днес, че договорът по проекта "Южен поток" е прекратен, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение на компанията.

Още по темата

Съветът на директорите на Газпром е одобрил сключване на споразумение с проектната компания South Stream Transport B.V. за прекратяване на действието на договора за поръчителство спрямо задълженията на Газпром експорт по споразумението за транспорт на газ от 2 октомври 2013 година.

South Stream Transport B.V. се е съгласила да освободи Газпром от изпълнението на всички задължения по договора за поръчителство спрямо задълженията на Газпром експорт и да прекрати договора за поръчителство.

Газопроводът "Южен поток" на стойност 15,5 млрд. евро трябваше да доставя в Европа 67 млрд. куб метра газ годишно.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: Южен потокГазпром
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
овчо преди 8 години
До хе хеза бежанците няма да искаш а ще даваш
76
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Предположение 80Кой е завоювал Путин че не се сещам? Или пак и отново предния Опорно Клечков в Ефира?ЮПоток го спря ХАмериканското посолство чрез БГ правителство искащо със ЗАДНА ДАТА подписаните вече рамкови договори да отговарят на 3 енерго пакет на ЕС.Пак казвам СЪС ЗАДНА ДАТА. Това реално е против всяка бизнес практика. Обаче същото Правителство не ще да ПРЕДОГОВОРИ със СЕГАШНА ДАТА ДОРИ сделките за доставка на ток от ХАмериканските компании. Подписаните договори са СВЕЩЕННИ ...
75
10
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Имама ли тръба която ни доставя газ от Русия през Украйна? Имаме! Достатъчна ли ни е тази тръба?Да! Защо тогава трябва да влизаме във зговор с руснаците против Украйна ,че видители на тях Украйна не и харесвала.Руснаците да си решават геополитическите проблеми без нас. Ние им ядем попарата 75 г. Стига толкова.
74
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПовечето коментари са едно към едно с тези от руските вестници.щото едни и същи кaвали ги пишат :) Бобита, майори, Мунчовци и друга подобна проруска сгaн.
73
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МунчоКакви ги приказваш? У нас криво-ляво животът е сносен. Има подобрения дори. В Русия заради падането на петрола животът на хората се влоши драстично! Ние сме си добре спрямо тях. Ако се разберат за тръбата до Варна, би било много добре - и за нас, и за тях. Сега просто продължават пазарлъците.
72
1
 
5
 
! Отговори
Независим преди 8 години
Искаме енергийна независимост от Русия, но не правиме нищо по въпроса. Аз също съм на мнение, че не трябва да сме зависими енергийно от една страна и за целта трябва да има няколко източника на газ. При нас се получава точно обратното, ние ще продължаваме да ползваме руска газ, само че за целта ще плащаме транзитните такси на държавите през които минава тръбата, а и да се съобразяваме с Украйна, която не е ясно колко време още ще съществува като държава.
71
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Мунчоми върви в раша бе ушaнко!
70
3
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
А за газа ни ривьети! Той не ви трябва! Газ трябва за индустрията, за сериозно отопление, въобще - за сериозни работи, а в бегето индустрия де? Не ни трябват ни газ, ни ток! Ние сме евролиберали - трябват ни само телевизори и да гледаме Обонго, Шмъркел и Кончита Вурст. А, и една турска баня да се ши.баме помежду си вътре! А за банята ДПС-то ще осигури дърва от Делиормана! Айде, честита баня!
69
1
 
3
 
! Отговори
Предположение преди 8 години
Сега да заврът 800км.тръби на Путин в г.......а , дето с безумните си действия на завоевател съсипа проекта, съсипа и държавата си.
68
4
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Пишете, пишете срещу Русия, плюйте, дра.й.файте! България се отдалечава наистина от Русия с всяка година и - ако на някого му е направило впечатление - все повече намалява - и като население, и като икономика, и като политически и човешки фактор! Вече не сме държава, а населено място в някакъв трещящ от проблеми съюз. Хуу... щом ви харесва! Обаче нещата няма да спрат доо тук - ония с брадите идват! Един ден вас ще пратят да се биете с руснаците, а жените и дъщерите ви ще им правят флейти!
67
1
 
10
 
! Отговори
майорски преди 8 години
Боби е прав !цената на газтта за българския пазар не е най скъпа заради Руснаците ....на доста държави в ЕС цената на гастта от русия им е по скъпа...всичко това са митове ...разнасяна от пресата !Цената за крайния български потребител е висока ...ама за това са виновни нашите разпреелителни фирми в БГ!!
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, не бъдете глупави - не се хващайте на провокации! Целта е да се предизвика недоволство и дестабилизация!
65
3
 
12
 
! Отговори
хе хе преди 8 години
Бъл;гаря загуби .....това е правилното заглавие на статията !кой каквото и да ми обяснява .....комунисти Борисовци ДПС-ари БСП-ари ....400млн на година загубихме заради Европа ...сега трябва да искаме коменсации от ЕС .... и за бежанците също !!!!
64
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 74Провери Анонимни не ми вярвай провери! Щом си написал коментар тук значи имаш Интернет и преди да обиждаш просто провери.А Ако не знаеш как и къде попитай дори не мен има достатъчно хора които ще ти помогнат да си намериш нужната информация.
63
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиБуби кой си ти, че да ти вярваме в твоите проучвания? - един платен руски глашатай на лъжи.По твоята руска логика никога няма да им плащаме достатъчно, винаги може и трябва още.
62
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Южен поток" заченат от руската злоба към Украйна се оказа недоносче !
61
4
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 66Умнико ако не си прочел вземи се образовай. ВСЯКА ГОДИНА БУЛГАРГАЗ и ГАЗПРОМ сключват едногодишен договор.Цената се определя по някакви си там критерии. Единия и най-важен е цената на петрола.За миналата година (лично го проверих) в края на Северен поток 245$ за Германците и 274$ цена към КРАЕН ПОТРЕБИТЕЛ С ДДС от БулгаргазПак повтарям не цена към Булгаргаз а КРАЙНА цена на Булгаргаз към потребители 274$ с ДДС.Смятай дали плащаме скъп газ.
60
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лапите на руската мечка се отдръпват !
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще стане като с американските централи уш инвистотори а те си прибраха милиарди ще ви питам след 10г дали ще ви е ефтина газта като мине през 5държави и 5 посредника колко ще ви стане газта.А хъб не се знае дали ще има някога той Бойко си иска ама кой го иббаава.И защо руската газ била лоша ,да не би да изгарят печките по бързо.а другата газ е мн. Хубава що народ измряха да да има милиарди за посредниците.а вие се надявайте на ефтина газ
58
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте ревали де! Повечето коментари са едно към едно с тези от руските вестници. Хора, добре ли сте? Ще спрат я - цените на петрола още повече паднаха и още ще падат - те просто нямат пари да продължават да плащат разходите по проекта, който пък вече не е актуален. И няма да има втора немска тръба (не отговаря на критериите за диверсификация на доставчици, маршрути и получатели). За какво са им две полупразни тръби? С турците също няма да се разберат. Вдигат си цената преди срещата в София.