"Хюман райтс уоч": Полицията в BG ограбва мигранти!

Обвиненията са и за използване на грубо насилие срещу тях
20 яну 2016 15:14, Елка Василева
226
"Хюман райтс уоч": Полицията в BG ограбва мигранти!
Снимка: архив, Reuters

Български полицаи незабавно връщат в Турция мигранти и кандидати за убежище, често след като им откраднат личните вещи и ги подложат на насилие, заяви днес правозащитната организация "Хюман райтс уоч", цитирана от Ройтерс.

Мигранти от Афганистан, Сирия и Ирак са казали, че са били подложени на принудително връщане, ограбване, насилие и нападения с полицейски кучета, показва проучване на "Хюман райтс уоч", проведено между октомври и декември миналата година сред 45 бежанци в шест страни.

Според организацията мигранти са съобщили за 59 случая на насилствено връщане от България в Турция между март и ноември 2015 г., а 26 бежанци са заявили, че са били бити от полицията или хапани от полицейски кучета.

"Всички освен един казаха, че са им били взети вещите, в някои случаи под дулото на оръжия, от хора, описани от тях като служители на българските правоприлагащи органи, после са били принудително върнати през границата в Турция", заяви "Хюман райтс уоч".

Организацията призова българските власти да предприемат спешни действия за спиране на незаконното отношение към хора, които търсят защита, и да потърсят сметка на отговорните за това.

Говорителка на българското вътрешно министерство каза, че насилственото връщане на кандидати за убежище или подлагането им на неподходящо отношение не са част от политиката на България към мигрантите и че всеки случай, за който има информация, се разследва, посочва Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още по темата: полициямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 108 преди 8 години
Няма как да е бай Тошо. Затова събориха Стената, за да сме по-удобни за е*ане не само от Изток, ами и от Запад и от югоизток...
126
0
 
7
 
! Отговори
До Александър 75 преди 8 години
Сашко (не Алекс, защото не ми звучи на български, освен това безполово го заизползваха и за момичета), ходи се гръмни! Неспасяем случай си. Звучиш като едни други лаещи правозащитници: "днес се защитил от уличен пес, утре убил човек, ша-ла-ла..."
125
2
 
3
 
! Отговори
Павликянство преди 8 години
Освен католичеството голяма част от павликяните приемат и исляма [49]. Това се доказва с доклада на епископ Филип Станиславов (родом от с.Ореш, Свищовско) от 1659 г. В него се съобщава за павликянските села от Свищовско, Плевенско и Ловешко, за броя на семействата и колко от тях са приели исляма. За родното си село Ореш Станиславов споменава, че е имало 60 павликянски къщи и 30 семейства павликяни, приели католицизма. От доклада става ясно, че павликяните в село Ореш приели католицизма между 16251630 г. Приели исляма павликяни имало и в селата Петикладенци, Брестовец, Козаково. И в трите от т
124
0
 
12
 
! Отговори
Азармо преди 8 години
до Анонимен 61Родните медии ни подценяват. Взимат ни на подбив, като че ли сме сбъркана американо-сбирщайн, но не сме! При соца се бълваха новини за уж положителни резултати, постижения, преизпълнени петилетки и никой не вярваше. Западнярската пропаганда е още по-отвратителна, дори е успяла да промие мозъците на местните овце. Не се оправдавайте с комунизъм. Ако в мозъка си не си свободен, никой няма да те освободи. Там е и раят и адът. Аплауз за граничарите, продължавайте да ни браните!
123
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 49Не само забрана на тия, ами на всички неправителствени "организацийки", поддържани кой знае от кого (нищо, че се знае!) и налагащи повече права на малцинството срещу мнозинството - но не винаги. Все така, че нормалните трудолюбиви бели християни да са прецакани.
122
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати Наглите българи. Амуджите си минават незаконно границата по покана на Меркел а пък българите с цялото си нахалство ги връщат.
121
12
 
8
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Българските куки са огледало на нацията - прости, крадливи и безчовечни селяци. :)))
120
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма реклама за БГ. Заобикаляйте.
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хюман райтс уоч да защитават правата на хората. Псевдобежанците не са хора.
118
1
 
25
 
! Отговори
Дедовия преди 8 години
Аз лично писах до Уман вроч райс. Хапаха ме кучета, хапаха ме и полицаите. Биха ме, яздиха ме, взеха ми парите дадени ми да стигна до Германия да щипя дупета. Обаче моето го нащипаха в БГ. Даже тия дето не се подчениха да се върнат в Турция и си показаха поканата от Меркел и казаха , че те от ЕС няма да си тръгнат ги прибраха и май са част от хумуса. Нека всички да знаят и да не ходят в БГ, че може и храна на свинете да станат.
117
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нащите Дасикане Рома не са ли Сирийските Йезиди , те и наще Роми се мислят за християни
116
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хюман райтс уоч"не е легитимна
115
6
 
6
 
! Отговори
Да ,бе....ха,ха,хааа преди 8 години
...идва лято-----ШЕ ВИДИМЕ КОЙ ШЕ ВИ ОПАЗИ ГРАНИЦИТЕ..ХА,ХА,ХААААААААААААА..../..Одринския Валлия ----си взима БАШ ТОГАВА отпуска .../
114
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези нагляри сега си измислиха нова схема. Заобикалят ни защото ядат бой и не ги пудкат да влизат през полето. Сега са намерили начин да ни топят пред западните толерсти, че им разваляме схемата, а и некой лев (евро) обезщетение могат да изкрънкат. А ред е ***, минаваш на КПП и декларираш каквото носиш. Нали се сещате, че хилядите евро в шалваритеи къде ли не ще трябва да се докаже от къде са. Браво на БГ и Унгария, ако не бяхме ние положението щеше да е в пъти по тежко.
113
6
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ТО..ДА ГРАБЕХА САМО МИГРАНТИТЕ ....С МЕД ДА ГИ НАМАЖЕШ..ХА,ХА,ХААААААААААААА...ГРАБЯТ ЯКО ЦЕЛА БЪЛГАРИЯ ----НАЧЕЛО..... С КМЕТОВЕ И СЪВЕТНИЦИ..!/..глей у Стрелча и Карлово , кво става ,бе../
112
1
 
19
 
! Отговори
ИДИОТИЯ преди 8 години
Що за идиотия е това да се вярва на тези, които изнасилват и грабят. Явно, че тези фондации и организации са платени от тези, които насърчават погребването на ЕС поради страх да не би Германия и Русия да започнат да работят заедно за благото на хората. Тогава САЩ ще отидат на кино. Вижте това и мислете какво се цели, а глупавите немци не осъзнават.bultimes/video-vizhte-dneshnite-detski-gradini-v-germaniya-indoktrinatsiya-i-obuchenie-na-detsata-v-islyam/
111
1
 
21
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
Хюман райст уоч вместо да обвинява българските граничари и полицаи в мародерство да се обърне към турското правителсво да преустанови умишлено да ги препраща за Източна Европа през БТГ .Допустимо е някой да си е превишил правата при насилсвеното им връщане обратно на съседна територия но това е в интерес Защита на ДЪРЖАВНАТА НИ ГРАНИЦА.
110
3
 
3
 
! Отговори
за 140...Веска Т-52 преди 8 години
....ако грабиш , убиваш ,лъжеш и мамиш-----ТИ СИ ТОЧНО ЗА "ПАРТИЕН ЧЛЕН", на БКП/бсп!СТАНИ БЪРЗО ---ЗА ДА ТЕ ЗНАЕМ "КОЯ СИ", бе...!Те и без това от тая Партия ,берат душа.. и имат нужда от такива като тебе..!
109
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политиците ограбиха за 26 години българския народ до просяшка тояга, че куките мигрантите ли.
108
1
 
19
 
! Отговори
221 преди 8 години
Всичко е пропаганда за да могат да влизат безпрепятствено на наша територия.Полицията нали за това е командирована там,да ги връща.Иначе има КПП където могат да потърсят убежище.