"Хюман райтс уоч": Полицията в BG ограбва мигранти!

Обвиненията са и за използване на грубо насилие срещу тях
20 яну 2016 15:14, Елка Василева
226
"Хюман райтс уоч": Полицията в BG ограбва мигранти!
Снимка: архив, Reuters

Български полицаи незабавно връщат в Турция мигранти и кандидати за убежище, често след като им откраднат личните вещи и ги подложат на насилие, заяви днес правозащитната организация "Хюман райтс уоч", цитирана от Ройтерс.

Мигранти от Афганистан, Сирия и Ирак са казали, че са били подложени на принудително връщане, ограбване, насилие и нападения с полицейски кучета, показва проучване на "Хюман райтс уоч", проведено между октомври и декември миналата година сред 45 бежанци в шест страни.

Според организацията мигранти са съобщили за 59 случая на насилствено връщане от България в Турция между март и ноември 2015 г., а 26 бежанци са заявили, че са били бити от полицията или хапани от полицейски кучета.

"Всички освен един казаха, че са им били взети вещите, в някои случаи под дулото на оръжия, от хора, описани от тях като служители на българските правоприлагащи органи, после са били принудително върнати през границата в Турция", заяви "Хюман райтс уоч".

Организацията призова българските власти да предприемат спешни действия за спиране на незаконното отношение към хора, които търсят защита, и да потърсят сметка на отговорните за това.

Говорителка на българското вътрешно министерство каза, че насилственото връщане на кандидати за убежище или подлагането им на неподходящо отношение не са част от политиката на България към мигрантите и че всеки случай, за който има информация, се разследва, посочва Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още по темата: полициямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия които влизат незаконно до един за да нема кой да се оплаква. а у Странджа дал господ животинки ще довършат
86
1
 
23
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Горните твърдения са резултат само от приказки!!. От "защитниците на човешките права" никой не е бил на границата - нищо не са видели! Когато един звяр или човек пресича границата там където няма КПП, той си е престъпник отвсякъде! Няма право на никакво оплакване, защото в 99 % от случаите, точно тези нарушители, не се подчиняват на заповедите на охранителите! А когато са много в една група /преминават ГРУПОВО / ,отношението към тях е по-сурово!С погача, сол и червен пипер ли да ги срещат ?
85
0
 
18
 
! Отговори
Не съм чул преди 8 години
Абе какво стана с онова момче граничен полицай,дето гръмна и рикошетпо нещастна случайност уби нарушител на териториалната неприкосновеностна страната ни? Наградиха ли го вече или още се бавят?
84
0
 
19
 
! Отговори
Какво по-добро преди 8 години
От голяма важност е "Хюман райтс уотч" чрез Ройтерс и регистрираната вЛондон АлДжазира да разпространят в светлокафявия свят тази информация.Така,когато инженерите и лекарите от този свят решат да гостуват безсрочнов християнския свят(силно нуждаещ се от тях и по-точно жените му припадащиот сексуален трепет пред мъжкото излъчване на афроазиатополухуманоидите)като планират пътуването си,ще гледат да заобикалят родните земи,в страхче може да им се случи случка.Какво по-добро от това?
83
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанците трябва да са наясно:В България е нормално, всеки гост да носи подарък, като очаква да го хранят и поят - я хляб, я лютеница, я телефон.Не стига, че извършват престъпление, ами и очакват да ги посрещнат с баница ?Що за мюсюлманско нахалство??
82
0
 
16
 
! Отговори
от Видин преди 8 години
така е добре. да им вземат парите, за какво са им, баба Меркел да им даде други... Реално полицията с това пази страната ни..
81
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
престъпление е ислямистки нашественици да навлизат нелегално през границите на европейска държава. полицията си върши добре работата и храни децата си, както може.
80
25
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ТОВА СА "КОМУНИСТИТЕ":--навремето/..при Т.Живков /.., само по този начин , охраняваха границите.....УБИВАХА , ГРАБЕХА И ИЗНАСИЛВАХА НА ...ГРАНИЧНИТЕ БРАЗДИ , ОПАСАНИ СЪС БОДЛИВА ТЕЛ с ТОК ПО ТЯХ......ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА!"КОМУНИСТА" --ТОВА Е ФИЛОСОФИЯТА НА ЗАВИСТТА И ЗЛОБАТА НА ПРИМИТИВНИЯ МОЗЪК , НА ПОСРЕСТВЕНАТА ЛИЧНОСТ!!!/..също , като "ИЗНАСИЛВАЧА"...от Стрелча../
79
22
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ТОВА Е, "КОМУНИСТА" ,БЕ.......ДАЙ МУ САМО ДА СТРЕЛЯ И..... ГРАБИ...!!"КОМУНИСТ" , "терорист" , "екстремист", "шовинист" ....... ВСЕ --ЕДНО И СЪЩО ,БЕ....ХА,ХА,ХАА...НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ ДО СЕГА...??!!!СЛАБОУМНИ ЛИ СТЕ ..............А..??!
78
1
 
10
 
! Отговори
Минжака преди 8 години
Дойде тая Нюланд и ненчеФ оволни половената от най важните командири??? Защо? подготвя ли се нещо??? МО е унижтожено генерали и адмирали бяха оволнени защото бяха верни на НРБ... Ей Българи тия са Заплануват нещо а да видим какво ще излезе..
77
27
 
5
 
! Отговори
Александър преди 8 години
Може би между бежанците да има и икономически емигранти, но това не означава, че трябва да ги избием и да ограбим. Това е престъпление и то извършено от правоохранителните органи (полицията) защо не можете да го разберете? Полиция, която извършва престъпление не може да ни пази от престъпници!!
76
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До дф Трагедията е ,че голямата част от коментиращите са от " едно време когато по такива се стреляше"всеки от вас има близък емигрант.С какво те са по-различни?
75
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правозащитните организации са проводниците на ислямския ток и затова изключително слабо ме вълнува тяхното мнение и размахване на пръстченца!
74
20
 
5
 
! Отговори
Александър преди 8 години
Много ясно се вижда, че коментиращите тук са едни и същи хора, пишещи под различни имена, а голяма част от тях принадлежат на АТАКА. Хубавото е, че те не представляват повече от 4% от българския народ.
73
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еххх бай Тошо да беше, да видят те кон боб яде ли....стрелят и после питат. Колко такива маймуни нелегални е имало тогава, спомня ли си някой?
72
2
 
24
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Това доказва, че т.нар."правозащитни организации" са съюзници на талибаните и главорезите. Което води до извода, че след като е.аха насред Кьолн бели европейки иде ред и да режат глави пак там. Под благия поглед на Хюман Райтс.
71
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе на мексиканската граница и стрелят, за тях защо нищо не казвате?
70
0
 
24
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
Такива организации като "Хюмар райтс уоч" колко ли пари са потънали в техните сметки безконтролно, за да бълват отчети, които "спасяват" света? Като са толкова загрижени за проблема, да си обръщат внимание на ислямистите. Но явно който плаща, той поръчва музиката. А и ние като по-цивилизована страна сме от по-лесните мишени.
69
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благодаря на правозащитната организация "Хюман райтс уоч"! Много се надявам това да достатъчно ясно послание към въпросните гости, че тук са нежелани! Защото си имаме достатъчно хрантутници, за ни се мъкнат и нови.
68
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
минават границата със хиляди евро зашити по ръбовете на ризите им, дънките, тайни джобове, под стелките на обувките. Всеки един от тях мизерно изглеждащ клет бежанец е 100 пъти по богат от всеки един граничен полицай който няма пари дори да стигне до работното си място. Държавата е сложила нашите полицаи на границата буквално за да изглеждаме като нормална държава а не за протекция. 700 лв заплата на *** студ цяла нощ в кал и киша - ще им вземете ли парите на без документите?