"Хюман райтс уоч": Полицията в BG ограбва мигранти!

Обвиненията са и за използване на грубо насилие срещу тях
20 яну 2016 15:14, Елка Василева
226
"Хюман райтс уоч": Полицията в BG ограбва мигранти!
Снимка: архив, Reuters

Български полицаи незабавно връщат в Турция мигранти и кандидати за убежище, често след като им откраднат личните вещи и ги подложат на насилие, заяви днес правозащитната организация "Хюман райтс уоч", цитирана от Ройтерс.

Мигранти от Афганистан, Сирия и Ирак са казали, че са били подложени на принудително връщане, ограбване, насилие и нападения с полицейски кучета, показва проучване на "Хюман райтс уоч", проведено между октомври и декември миналата година сред 45 бежанци в шест страни.

Според организацията мигранти са съобщили за 59 случая на насилствено връщане от България в Турция между март и ноември 2015 г., а 26 бежанци са заявили, че са били бити от полицията или хапани от полицейски кучета.

"Всички освен един казаха, че са им били взети вещите, в някои случаи под дулото на оръжия, от хора, описани от тях като служители на българските правоприлагащи органи, после са били принудително върнати през границата в Турция", заяви "Хюман райтс уоч".

Организацията призова българските власти да предприемат спешни действия за спиране на незаконното отношение към хора, които търсят защита, и да потърсят сметка на отговорните за това.

Говорителка на българското вътрешно министерство каза, че насилственото връщане на кандидати за убежище или подлагането им на неподходящо отношение не са част от политиката на България към мигрантите и че всеки случай, за който има информация, се разследва, посочва Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още по темата: полициямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
35
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Браво, нашите полицаи правят това, което нашите политици не могат - предпазват страната!!!
66
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А с Рада Дълбоката какво става? Ще се глави ли за президентин?
65
0
 
28
 
! Отговори
дф преди 8 години
на времето даваха по 3 дни отпуска ако застреляш такъв който се опита да мине границата ни. А сега било нехуманно ако го набиеш за да не минава ПАК !
64
0
 
32
 
! Отговори
отлично преди 8 години
Чудесна работа! Когато еврог*йската толерас**я не позволява официално, се действа НЕофициално!Изключително съм доволен от новината на деня! Щом е стигнало до Human Rights Watch, значи подчовеците мрънкат = значи се работи добре! ОТЛИЧНО!
63
0
 
28
 
! Отговори
Чоко преди 8 години
Това са много нагли Арабески. Като искат добро отношение да отидат на ГКП , да си покажат документите и официално да поискат убежище. Дали ще им дадем е друга тема на разговор. А те нахалниците, като зайци през гори и полета и очакват едва ли не да ги целуваме за Добре дошли. Тези преминали незаконно границата , трябва да се арестуват незабавно и да се съдят по бързата процедура. После трудово възпитателен лагер ,където да си излежат наказанието, работейки по инфраструкторните проекти на Бойко.
62
1
 
21
 
! Отговори
българин преди 8 години
Ше ги бием тази гмеж.
61
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите нямат пари за бензин, гербаджийската *** ги оставя да мизерстват, какво да правят хората, взимат доброволни дарения от бежанци
60
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста манипулативна снимка, майки дечица, а истинатае, че 75% са като нерезите от Кьолн.
59
24
 
6
 
! Отговори
1441 преди 8 години
Колко злоба има в нашата ''мила'' страна.Господ забавя но винаги наказва лошите и злобарите с криза,безработица и мизерия.
58
0
 
24
 
! Отговори
D: преди 8 години
Хюман Райтс Уоч..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! и още веднъж ......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!и на всичките им роднини !
57
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво дирят тук Афганистанците? Същото, което Алжирците и Суданците в Германия. Войната е в СИРИЯ, съответно убежище могат да искат СИРИЙЦИ, не разни талибани от Афганистан или черни *** от Африка!
56
0
 
16
 
! Отговори
дзивко преди 8 години
А преди 19 години ги тупахме по заставите ,знам че не е човешко ...,тогава бягаха от България към Македония за Гърция ,чат-пат имаше кютек ,та ние нямахме термо камери...,един уаз и бягане ,по няколко км на насечен терен,та кат го хванеш може и някой шамар да има,поне кат го пуснат след ден да не се връща при нас :)
55
0
 
26
 
! Отговори
хай сиктер преди 8 години
"Правозащитната" организация "Хюман райтс уоч",лично и за своя сметка да превозва "мигрантите" от Турция до седалището си,да ги обгрижва и издържа.Ние нашествениците не сме ги канили, нито ги искаме,НПО тата,няма да определят съдбата ни.
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"*** райтс бълвоч":.....
53
0
 
17
 
! Отговори
Сашо Ментата преди 8 години
Че нашите полицаи са по гладни от тези бежанци!!
52
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мигрантите трябва да знаят, че не трябва да идват в България.
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NEKOI VERVA LI NA TAZI SGAN OT SIRIA , AFRIKA I IRAK
50
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ги ограбват-просто в България е скъпо,вземат им за виза,винетка,роуминг,всички осигуровки за 5год назад и още и още...И не ги бият а им правят профилактични прегледи
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
турците не ги бият, те ги изнасилват. 3 години казарма с една отпуска доножда им се на
48
17
 
8
 
! Отговори
Александър преди 8 години
Запомнете едно, полицай, който е готов да ограби и пребие хора, е готов да го направи винаги когато има удобен момент, независимо дали са българи или други. Това не е полицай а престъпник!