Над 20 са убитите при нападението в Пакистан

Отговорност за атаката в университета поеха талибаните
Обновена: 20 яну 2016 12:40 | 20 яну 2016 11:00, Елка Василева
14
Над 20 са убитите при нападението в Пакистан
Снимка: Reuters

Двадесет и един души са убити при нападението в университета "Баша Хан" в северозападната част на Пакистан. Операцията там е приключила, заяви Саид Вазир, заместник-инспектор от пакистанската полиция, цитиран от Франс прес. Преди това той съобщи и за 30 ранени.

Заместник-комисарят Тахир Зафар каза, че нападението е започнало рано сутринта, малко след като започнали занятията в университета, който се намира в град Шарсада на около 35 км от Пешавар, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.

Още по темата

Отговорност за атаката пое Движението на пакистанските талибани. "Четирима наши камикадзета извършиха днес нападението срещу университета "Баша Хан", каза по телефона на АФП талибанският командир Омар Мансур.

По данни на властите в атаката са взели участие от осем до десет бойци. В сградата на учебното заведение е имало до 3000 студенти и преподаватели. Четирима от нападателите са убити. Според полицията 70 процента от студентите са спасени, беше съобщено по-рано.

Пакистанският премиер Наваз Шариф заяви от Швейцария, където пристигна за участие в Икономическия форум в Давос, че Пакистан е твърдо решен да продължи борбата с тероризма, съобщи ТАСС, цитирайки пакистански медии.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 6тъй, тъй...."пешо" пише във форума лоши неща за исляма, а се окзава че това било също като да заколи 20 студента. Една марка.Ти да видиш...
12
0
 
2
 
! Отговори
Facebook преди 8 години
Има само един Бог - вашят БОК СПИНДЕРМААН :D
11
1
 
1
 
! Отговори
bog преди 8 години
Русия си има Иран.Китай си има Пакистан.Нато имат Ирак,Либич,Турция и СА.Всеки си има една мюсулманска държава с която да си играе на война.Повечето от тези хора там се изпоузват за разплод на войници.Необразовани и пропити с идеята че има бог който трябва да защитават.Самите хора искат друг живот но нямат голям избор.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 7Не сте добре и двамата.Първо прочетете и после пишете глупости.Как, кога се е появил исляма и какво е едно от първите неща който пророка е казал да се направят?.
9
1
 
3
 
! Отговори
Дядо Николай Пловдив преди 8 години
Ако не бях споменал Османската имперяи можеше да се объркаш, че ти цитирам новини от Ислямска държава. Тази гнусна религия трябва да бъде изкоренена изоснови и дори изтрита от историята. Цивилизования свят трябва да пречисти първо себе си от ***, а след това да им спретне един кръстоносен поход, който за мюслитата да бъде ПОСЛЕДЕН!
8
1
 
3
 
! Отговори
Дядо Николай Пловдив преди 8 години
"Как така нямаше ислямски тероризъм и изведнъж той се "зароди" преди 50-60 години? Нещо исляма ли е станал по-различен? Аз мисля, че си е същия."Да прав си, същата варварска и животинска религия си е. Нима това, което е ставало в Османската империя не е било също ислямски тероризъм? Насилствено потурчване и налагане на исляма, отвличане на деца, които се обучават за жестоки войници и се връщат по родните си места да тероризират, унищожаване на християнски храмове или превръщането им в джамии.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така нямаше ислямски тероризъм и изведнъж той се "зароди" преди 50-60 години? Нещо исляма ли е станал по-различен? Аз мисля, че си е същия.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"исляма е много мирна религия"Така е, прав си! А терористите са пратени там от християни и евреи. Те създадоха терористите.
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Религията на мира и любовта демонстрира отношението си към науката и образованието."Всеки малко по-умен човек си дава сметка, че хората които пишат подобни коментари са именно такива подобия на тези, които са създали Ислямска Държава, за да мможе да се омърсява лицето на мюсюлманите. Хора които пишат такива коментари са не по-лоши от терористите. Защото ИДИЛ е създадена от хора мразещи Исляма, за да може да се гради фалшиво, зло лице на Исляма. Това на всеки малко по-умен е ясно.
4
1
 
18
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Терористите трябва да увиснат на британската научна бесилка и след това да отидат при пророка Мохамед.
3
0
 
9
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Г-жо Василева, не може да пишете, че 21 души са убити и 30 са ранени и същевременно да сложите следното изречение: "Според полицията 70 процента от студентите са спасени.". При условие, че сте написали "В сградата на учебното заведение е имало до 3000 студенти и преподаватели." Така излиза, че са спасени 2100 студенти и преподаватели, а останалите 900 са жертви... хайде малко по-сериозно отношение към информацията, която ни предоставяте, моля!
2
1
 
10
 
! Отговори
пешо преди 8 години
Религията на мира и любовта демонстрира отношението си към науката и образованието.Като наберат достатъчно критична маса на други места, например Кьолн, ще го покажат и там.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
исляма е много мирна религия