Путин зове евреите от Европа да се преселят в Русия

"Да идват при нас. От СССР си тръгваха, нека сега се върнат"
20 яну 2016 12:30, Елка Василева
386
Путин зове евреите от Европа да се преселят в Русия
Владимир Путин. Снимка: БТА

Евреите от страните в Европа да се заселят в Русия, защото така ще бъдат на сигурно място. За това призова президентът Владимир Путин, след като се срещна в Кремъл с делегация на Европейския еврейски конгрес. Той подчерта, че Москва разглежда организацията като естествен съюзник в борбата срещу антисемитизма, предаде БНР.

Според Путин Европейският еврейски конгрес се бори много ефективно срещу проявите на ксенофобия и на крайните действия на нетърпимост.  По думите му той е пряк партньор за запазване на спомена от Втората световна война, без да се изкривяват историческите факти, свързани с Холокоста, които Путин определи като "катастрофа от общочовешки характер".

Руския президент благодари и за действията на Европейския еврейски конгрес, че спират "открито и без колебания" всякакви действия на героизирането на режима на нацизма и фашизма. 

Отговаряйки на реплика на ръководителя на Европейския еврейски конгрес Вячеслав Кантор за лошото и несигурно положение на евреите днес в Европа, които са подложени на натиск, Владимир Путин предложи на евреите, които не се чувстват в безопасност в Европа, да се преселят в Русия.

"Да идват при нас. От Съветския съюз си тръгваха, нека сега се върнат", каза руския държавен глава, цитиран от електронните медии в Москва.

В отговор Вячеслав Кантор заяви, че "това е принципно нова фундаментална идея" и обеща задължително да я обсъди на конгрес на организацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам защо се смеете на Путин но в центьра на Европа изнасилват бели жени а мьжете за нищо не стават
237
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно един пьт ги спаси перез втората световна война ще ги спаси и сега в момента в Европа е страшно добре че не живея там
236
3
 
4
 
! Отговори
д-р ох боли преди 8 години
този е за психиатър
235
0
 
2
 
! Отговори
Чичо Ади преди 8 години
Това, ако стане, би било най-голямата грешка в политическата му кариера.
234
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То преди да кани евреите от Европа в Русия, Путин да вземе да помисли малко за сънародниците си! В повечето руски региони минималната работна заплата е смешните 6204 рубли! Преди години Путин като че ли беше по-заинтересуан от това как живеят сънародниците му, отколкото сега!
233
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OdysseusЗащо не питаш каде е турция ?
232
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До RublataРусия , много много това не засяга , защото си има изгода . Внимавай доллара да не рухне !
231
4
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Католика, по долО, май е забравил , че колкото пъти сме били близо да Запада, толкова пъти сме губили територии и винаги след това е имало НАРОДЕН СЪД, честно, до скоро и аз се чудех защо е бил този Народен съд, сега вече ми е ясно - жалко , че от 2000 осъдени на смърт като предатели на славянството в полза на католиците, са разстреляни само 83, а другите са спасени от същите тези комунисти,които ненавиждате - защо, защото ви спасиха ли.
230
4
 
2
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Лелелеле, още ли сте тук бе туркофили, аааааааа, забравих, това сте втората смяна, лелелеле какви нещастни тщрки, не си губете времето, а заминавайте, стоп....., Путин вас не вика, за вас е подготвил шашката. Сега , като дойде Тръмп, бързо,бързо ще ви спре сОбсидията по искане на този, който много "харесвате" и се молите за него, НАЗДРАВЕ ПРАВОСЛАВНИ МОМЦИ - за съжаление, туркофилите успяха - южното поточе е спряно, започваме оливането.
229
3
 
6
 
! Отговори
Rublata преди 8 години
Рублата падна с 4%, 1$= 82+
228
2
 
4
 
! Отговори
Дедовия преди 8 години
До КърджалиЯ обясни малко повече каква свобода искаш ? Какво имаш в предвид? И кой ще те освобождава ?
227
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Кирчо 336Наясно съм с перипетиите около ленд лиза.След разпада на СССР Русия подписва да вземе дълговете на СССР ако срещу нея няма други претенции или зануляване. Към 2006 от доставени през войната 11Млрд, Признати за останали 1,3 млрд са изплатени 776мил от Русия с което се ликвидира казуса ленд лиз към Лондонския клуб на кредиторите.
226
2
 
0
 
! Отговори
yosko espania преди 8 години
До някойabe taka sie.....v europa,sa oprav1a me...ne sme..ludi...varna....malko pove4e ak1l...imame..ot niakoi,xora...e varna bg..kvo..batka.....
225
3
 
2
 
! Отговори
Кърджали преди 8 години
СМЪРТ ИЛИ СВОБОДА! Не искаме Софийско робство, не искаме индийци! Свобода за Родопите!
224
1
 
0
 
! Отговори
Кицко преди 8 години
До Ха,ха,хаааааааа...Ууупс! Ба.хти анализатора! Евалла ти прайм! Грееш ги международните! Кажи съде да те черпим един облак?
223
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те евреите се каниха да направят една държава в Крим, за хазарските и една в Солун за испанските и затова почнаха македонизацията и комунизацията на Егея, ама Сталин ги разпертушини, а после изостави и титовите комунисти в Гражданската на Гърция. Сега си имат Израел и Америка. Остатъците в Украйна пък станаха "бандеровци".
222
0
 
2
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
До Боби--325; Аз не съм измислил това за Крим. Твърди го Михаил Полторанин ,вицепремиер в правителството на Елцин. Тогава се разкриха АРХИВИТЕ. Той го казва като ;Как са излъгали САЩ. Освен това твърди че; По време на ВСВ Рузвелт и Сталин са имали намерение да Създадат на Крим Еврейска държава--КРИМСКА КАЛИФОРНИЯ ,но ....Освен това Сталин раздава земята на Крим на АМЕРИКАНЦИ имащи отношение към ЛЕНД ЛИЗА.Руснаците са платили за Ленд Лиза само $264 милиона след 1974г. 1952 г Сталин отказва.
221
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От СССР мого си тръгнаха, ама никой не иска да се връща...их месните путиновили не искат !
220
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боби,остави геополитиката,икономиката и историята...на път си да инспирираш нов термин-Бобизъм.Кажи за Арматата,ква броня има,кви вериги,ей такива неща...
219
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От бомба Далар по силно нема...да идват еврейте !