Путин зове евреите от Европа да се преселят в Русия

"Да идват при нас. От СССР си тръгваха, нека сега се върнат"
20 яну 2016 12:30, Елка Василева
386
Путин зове евреите от Европа да се преселят в Русия
Владимир Путин. Снимка: БТА

Евреите от страните в Европа да се заселят в Русия, защото така ще бъдат на сигурно място. За това призова президентът Владимир Путин, след като се срещна в Кремъл с делегация на Европейския еврейски конгрес. Той подчерта, че Москва разглежда организацията като естествен съюзник в борбата срещу антисемитизма, предаде БНР.

Според Путин Европейският еврейски конгрес се бори много ефективно срещу проявите на ксенофобия и на крайните действия на нетърпимост.  По думите му той е пряк партньор за запазване на спомена от Втората световна война, без да се изкривяват историческите факти, свързани с Холокоста, които Путин определи като "катастрофа от общочовешки характер".

Руския президент благодари и за действията на Европейския еврейски конгрес, че спират "открито и без колебания" всякакви действия на героизирането на режима на нацизма и фашизма. 

Отговаряйки на реплика на ръководителя на Европейския еврейски конгрес Вячеслав Кантор за лошото и несигурно положение на евреите днес в Европа, които са подложени на натиск, Владимир Путин предложи на евреите, които не се чувстват в безопасност в Европа, да се преселят в Русия.

"Да идват при нас. От Съветския съюз си тръгваха, нека сега се върнат", каза руския държавен глава, цитиран от електронните медии в Москва.

В отговор Вячеслав Кантор заяви, че "това е принципно нова фундаментална идея" и обеща задължително да я обсъди на конгрес на организацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: номер 322Мнозинството се казва драги, мнозинството. Болшинство е на руски език.Освен това, Русия, България и Кипър се пишат с главни букви защото са държави.Колко време има откак си учил в първи клас (надявам се че си завършил поне първи клас, че даже и втори и трети)?
217
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то и във св.Влас 75%са етнически руснаци,трябва ли да обявим селището за независимо и после да го присъединим към Русия?
216
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С други думи, хер *** им казва на евреите следното: "Алес юден ин Русланд!"Готино звучи. Ама аз ако бях евреин бих бягал колкото се може по-далече от Русия!
215
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aх, как е пълно с олиго'френи в Българияяяяя.......
214
2
 
2
 
! Отговори
Маймуната преди 8 години
Е той и Кърджалийският вилает много се обича със Батак например-така,че в този ред на мисли стигаш под кривата круша.
213
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боби,започвам да се съмнявам,че си на рублева заплата.Най-вероятно новият посланик на хамериканците те е наел.Уцелил е десятката с тебе.
212
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 323Може да си напълно прав за миналото, но в момента 75% от населението са етнически Руснаци - Соори
211
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Кирчо 321Всеки ЛИХВАР си пази стриктно документите ако имаше нещо подобно (да не говорима че отдавна е минала давността) САЩ отдавна да са поискали парите от точно този заем от наследниците на Руската Империя. 1920-1924 година Американски Части са воювали срещу Болшевиките що не Окупираха Крим тогава. СССР нямаше да успее да изтласка САЩ от Крим. Нито са имали Флот в Черно море нито можеха да минат през северния проход на Крим ако е блокиран от Флот и наземни части на САЩ?Въпросче а?
210
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Т.е призовава евреите да се върнат у дома си.Ами ,че нали те я създадоха навремето онази революция.
209
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Буби,викаш Крим независима държава.Я се порови в историята за дА видиш когато Крим е бил независима държава колко са се обичали с русите и тогава говори.
208
2
 
3
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
До Боби--301; Kрим е Американски ; Навремето Ленин взема огромен ЗАЕМ от Американска банка ,като ЗАЛАГА КРИМ.Заема не е върнат. За да спаси Крим от САЩ Хрушчов го подарява на Украйна.
207
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 316Словакия се отцепи от Чехия е и какво?Източна Германия се събра със Западна значи може.Разпадането на Югославия - принудително Хърватска и Босна и доброволно Черна гора, Македония и Сърбия.Какво ще прави една независима държава след като стане независима си е нейна работа.
206
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиМного си зле човече. Наистина. Най добре коментирай такове, самолети и други неща с които си играл в компютърните игри. Икономиката, правото не са силна страна.. никак.
205
1
 
1
 
! Отговори
Маймуната преди 8 години
Порових се малко из някои сайтове-вижте кво намерих- ,,В центре Нью-Йорка появилась будка для мастурбации, которая позволит мужчинам, "работающим с 9 до 17 Она находится на пересечении 28-й улицы и Пятой авеню на Манхэттене17, снять стресс".Официално е.
204
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 314САЩ ПЛАЩАТ НА КУБА ПО 5$ годишно наем за базата Гуантанамо по договор от незнам коя си година. Куба и да иска Юридически не може да прекрати договора - безсрочен е. Дори и да плаща по 5 $ неустойки или 50$ или 500$ на година.ЕТО ТОВА Е ПРЕЦЕДЕНТ и правото и международното право е пълно с подобни простотии.
203
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Буби,Косово се отцепи,вярно е,но я ми кажи към кого се присъедини?
202
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До АнонименИмаш държавна фирма регистрирана в КИЕВ и такава в КРИМ. Киевската остава Украинска а Кримската става част от новата държава. Ако и предполагам че е така Украинските Железници са имали дъщерна фирма в КРИМ регистрирана там то тогава СЕЛЯ ВИ, СООРИ.Обикновено е така за да може ако има загуби в един регион на по-големите страни да не се отрази на другите региони се правят местни дъщерни но все пак държавни фирми.
201
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиМного си кух. Кво общо има съдебната система на САЩ базирана на прецеденти с международен и/или арбитражен съд ?!
200
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиНали не беше русофил бре ?! Кво те интересува дали Русия ще загуби или спечели делата ?Разликата русофилистичний е, че ООН призна Косово. Нещо което не може да се каже за Крим.
199
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 306Западната и частично САЩ практика е практиката на ПРЕЦЕДЕНТИТЕ колко пъти сме слушали Крамър срещу Крамър и прочие препратки във филмите. Или препратка еди коя си промяна на конституцията.КОСОВО е ПРЕЦЕДЕНТ точка влиза в международното право с гласовете на над 120 държави включително и България. Следващ подобен Казус колкото и да ни е нудобен и нежелан е Юридически легален. СОООРИ