Путин зове евреите от Европа да се преселят в Русия

"Да идват при нас. От СССР си тръгваха, нека сега се върнат"
20 яну 2016 12:30, Елка Василева
386
Путин зове евреите от Европа да се преселят в Русия
Владимир Путин. Снимка: БТА

Евреите от страните в Европа да се заселят в Русия, защото така ще бъдат на сигурно място. За това призова президентът Владимир Путин, след като се срещна в Кремъл с делегация на Европейския еврейски конгрес. Той подчерта, че Москва разглежда организацията като естествен съюзник в борбата срещу антисемитизма, предаде БНР.

Според Путин Европейският еврейски конгрес се бори много ефективно срещу проявите на ксенофобия и на крайните действия на нетърпимост.  По думите му той е пряк партньор за запазване на спомена от Втората световна война, без да се изкривяват историческите факти, свързани с Холокоста, които Путин определи като "катастрофа от общочовешки характер".

Руския президент благодари и за действията на Европейския еврейски конгрес, че спират "открито и без колебания" всякакви действия на героизирането на режима на нацизма и фашизма. 

Отговаряйки на реплика на ръководителя на Европейския еврейски конгрес Вячеслав Кантор за лошото и несигурно положение на евреите днес в Европа, които са подложени на натиск, Владимир Путин предложи на евреите, които не се чувстват в безопасност в Европа, да се преселят в Русия.

"Да идват при нас. От Съветския съюз си тръгваха, нека сега се върнат", каза руския държавен глава, цитиран от електронните медии в Москва.

В отговор Вячеслав Кантор заяви, че "това е принципно нова фундаментална идея" и обеща задължително да я обсъди на конгрес на организацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 307:)) Бъди рахат. Това е само едно дело. Ще последват стотици такива.
197
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 302 Да се чуди човек как с такива светила по икономика като теб България е последна дупка на кавала,икономически.
196
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 304потърси Россия вновь вложилась в долговые обязательства США:))))
195
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 2981970 година с сваляне на златния резерв влиза ЗАБРАНА за износ на не знам какви си ресурси включително НЕФТ. Казали са на фирмите КУПУВАЙТЕ ОТ ЧУЖБИНА САМО както ресурси така и готови продукти.Това е живот на гърба на другитеЗа това и Китай и Азиатските Тигри станаха първо САЩ производствен център а по-късно и световни лидери. В САЩ остана ВПК и УСЛУГИ УСЛУГИ УСЛУГИ 70% от БВП. Ако спре тока и Услугите Умиргат.
194
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 300 Ще им помогнат по пътя към светлото бъдеще с тия 6,7 милиарда
193
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби 301Човече, независим съд няма да признае Крим в Русия, защото няма такъв признат юридически факт. Следователно, това което е извършено е анексия и мародерство от Русия.И става дума за активи на украинското БДЖ. Освен релси, локомотиви, влакове има и сметки, имоти, техника, ..... общо за около 6 млрд долара ако не бъркам много :)
192
2
 
7
 
! Отговори
А ,СТИГА ,БЕ.... преди 8 години
Цели 50-г, РУСИЯ /бившия СССР/....НИ ЦИЦАХА , ТРУДА И БОГАТСТВАТА НА ЦЕЛА ИЗТ.ЕВРОПА --НА БЕЗЦЕНИЦА !!!!В ЗАМЯНА НА ТОВА----ВКАРВАХА , ОСТАРЕЛИТЕ СИ ВЕХТОРИЙ и ТЕХНОЛОГИИ.....НА БАСНОСЛОВНИ И ЗАРОБВАЩИ ЦЕНИ!!!ЗА КОМУНИСТИТЕ ,БЕШЕ РАЙ-----СССР , ГИ ОХРАНЯВАШЕ И ПОДКРЕПЯШЕ В ГРАБЕЖИТЕ И БЕЗЧИНСТВАТА!!...затова сега ---реват като магарета , за това време../
191
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 300 Дай доказателство че това което си написал е истина.
190
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдаааааа,приятни новини от нета,,Външният дълг на Руската Федерация е намалял с 14,8%.Вий тука чакайте да пресмятате загубите на Газпром,по-добре сметнете печалбата от последния месец на ШЕЛ-положението никак не е розово.
189
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 294Умнико във всяка страна има следния закон всичко под земята като блага и обществената инфраструктурата е държавно(в частност общинско реално пак местно държавно)Във момента в който КРИМ се отдели от Украйна тази инфраструктура стана част от Кримската независима държаваТочно за това цялото движимо имущество включително Авто, ЖП, кораби, танкове и самолети(не летящите дори) РФ за собствена сметка върна на Украйна Освен ако не са регистрирани като ДЪРЖАВНИ фирми в Автономен КРИМ
188
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 297Днес се оказа, че Русия е купила американски държавни облигации за още 6 млрд долара.Сега, или руснаците залагат на куц кон (нали САЩ ще фалират тия дни) или руснаците си правят добре сметката. Кое от двете ?
187
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 287В края на юли обемът на притежаваните от Руската федерация държавни облигации на САЩ се равнява на $81,7 милиарда. В списъка на най-големите кредитори на САЩ Москва заема място в края на първите двайсет.Загива казваш а хамериканците процъфтяват.
186
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиКогато те хванат в лъжа и некомпетентнопст, веднага скачаш на друга тема в стил 'вие биете ***'. нещастно човече си ти. Дано поне да си платен кремълски трон щото иначе е непростима глупост.
185
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 289Най-големи ГЕНОЦИДИ регистрирани по светаВеликобритания над 150 милиона загинали в тогава общата Колония Пакистан и Индия от ГЛАД 20 векСАЩ унищожаване на индианците и заграбване на земите им за 18 и началото на 19 век над 100 милиона индианци може и да са повече няма много изследвания по тази тема.... стряскащи цифри нали
184
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиКъв казус Косово бре ?! Ти си егати човечето. Украинска компания притежаваща активи в Крим е била лишена насилствено и без никаква компенсация от Русия. Това дело ще бъде спечелено от украинската фирма на 10000%. И ще има много такива дела, защото руските мутри разграбиха Крим чрез псевдонационализации.
183
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 286По Казуса КОСОВО не може.Разберете УМНИЦИ САЩ по техни си причини създадоха КАЗУСА КОСОВО. Не им стигна разпадането на Югославия. Войната в Грузия е директно последствие на този Казус. Крим Също. Само защото Москва иска Украйна да не е мирна страна за да не влезне НАТО не ПРИЗНАХА по казуса ЛНР и ДНР. ще го направят след като останалата Украйна се разпадне на парчета или дойде про руско правителство(малко вероятно) което да изрине неонацистите от страната.
182
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки си кани неговите хора-Меркел си покани арабите,Путин си покани -евреите,въпроса е сега наште политици кого ща поканят,хихи
181
3
 
2
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Колкото до Украйна да спомена че от 01.01 влезе споразумението с ЕС за безмитна търговия!Украйна има желязо,руди,зърно.Не я жалете.Между другото започна да изпълняа договора си с СА за 100 броя от новия си трнспортен самолет Ан-132!И да строи завод там!Саудитите са харесали и другият им транспортник Ан-178 и вече са си поръчали.А Русия може само да скърца със зъби.
180
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби45 години СССР владя като колония цяла Източна Европа източвайки всичко възможно от тях.
179
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиТук в тази статия темата е Путин и Русия. К'во общо имат САЩ?!Ти лично знаеш ли за геноцидът на Русия/СССР срещу бесарабските и таврийските българи ?Или гузно мълчиш ?