Турция търси начин да си върне туристите

Страната ще предлага субсидии за гориво на авиокомпаниите
20 яну 2016 21:45, Анисия Иванова
135
Турция търси начин да си върне туристите
Снимка: БТА

Турция ще предложи субсидии за самолетно гориво за полетите до пет от най-популярните й туристически дестинации в рамките на усилията да запази приходите от туризъм след самоубийственото бомбено нападение в Истанбул миналата седмица, което отне живота на 10 германски туристи, съобщава Ройтерс.

Авиокомпаниите ще получават 6000 долара за полет до Анталия, Алания, Даламан, Бодрум и Измир в началото на туристическия сезон през април и май, заяви министърът на труда Махир Юнал за Ройтерс.

След вълна от антиправителствени протести и малки нападения от крайнолеви организации и заедно със заплахата от разпространение на безредиците от преобладаващо кюрдския Югоизток, атентатът в Истанбул е смятан за най-голямата заплаха за жизненоважния за Турция туристически сектор, който съставлява 4,5 процента от икономиката й, чиято обща стойност е 800 милиарда долара.

"Единственият проблем е в района на границата със Сирия", заяви Юнал. "Истанбул е едно от най-сигурните места в света ... Туристическите зони са безопасни ... Взели сме всички необходими мерки", подчерта министърът. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туристите трудно ще тръгнат в тази посока. Дори и пари да им дават всеки има чувство за самосъхранение. Европейците не са камикадзета.
2
8
 
29
 
! Отговори
Аллахххх преди 8 години
Късно е чеда божи
1
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо не може да компенсира една гражданска война. Да си умреш заради едната евтиния не си струва.