Сривът на рублата изкара руснаците на протест

"Не сме получавали заплати от месеци", разказа протестиращ
21 яну 2016 15:37,
542
Сривът на рублата изкара руснаците на протест
Снимка: bgonair.bg

Стотици руснаци излязоха на протест пред централната банка на страната. Поводът за недоволството е сривът на националната валута.

След затварянето на борсите вчера един долар се търгуваше за 81 рубли.

Служители на банкови институции, хранителни магазини и заети в сектора на услугите напуснаха работните си места и излязоха на масов протест по улиците на Москва. Сред недоволните има много хора, които не са получавали заплати от месеци.

"От толкова дълго време не съм получавал пари, че вече става катастрофално. Не са ми плащали за юли, август и половината от септември. Може да се каже, че оттогава не сме получавали пари", каза протестиращият Сергей.

Един от работодателите, който беше на протеста, заяви че компаниите не могат да се справят с плащането на заплати заради слабата икономика.

"Когато поискаме пари ни казват: "Разберете, изпитваме трудности и сме във финансова криза". Само това ни казват. Когато звъним на банките, те не ни вдигат телефона, не ни отговарят на писмата и изобщо не помагат за разрешаване на ситуацията. Просто се барикадират", коментира работодател.

Руската рубла се срина до историческо дъно. Вече един долар се разменя за 81 рубли.

Според финансови анализатори сривът на руската валута е предизвикан от поевтиняването на петрола.

В Казахстан дори обявиха предсрочни парламентарни избори заради цената на "черното злато". Сортът Brent се търгуваше за около 28 долара за барел късно снощи преди затварянето на борсите.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 432 "ДНЕС МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА В РУСИЯ Е"Тук някои с години не си получават заплатите, но това не го виждате или се правите, че не го виждате. Престъпността е толкова огромна, че бие всякакви рекорди в историята ни, но и това се правите, че не го виждате
343
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РаспутинСАЩ започнаха да купуват руски петрол Urals!
342
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До DMSРоссия2017Смеете се на Русия, а не виждате, че ние сме 100 пъти по-зле. Или типично българско мислене - не е важно аз как съм, важното е съседа да е зле. Тук някои с години не си получават заплатите, но това не го виждате или се правите, че не го виждате. Престъпността е толкова огромна, че бие всякакви рекорди в историята ни, но и това се правите, че не го виждате. Но важното е, че в Русия има протест..
341
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е интересно на кое място е България, Украйна - "страните с развита икономика"?
340
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До светлото бъдещеРусия е на второ място в класацията на най-силните държави в света по версия USNews&WorldReport, който американците представиха днес на световния икономически форум в Давос.
339
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милиардерът Джордж Сорос смята, че Европейският съюз не успее да се справи с пет или шест кризи едновременно, така че блок се намира на ръба на разпадането, каза той в интервю за американския издание на The New York Review of Books!
338
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 415Обикновена БГ завист...............
337
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 423Жалки сте в опитите си за пропаганда !
336
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 425Пишете истински новини бе а не пропаганда.
335
3
 
0
 
! Отговори
Ташумко Шуйгу преди 8 години
До Анонимен 418 руските военни са като мен пожарникар с боен орден герой на русия бе една минута там дето се стреля въобще умея това което може Бойко но срещу него нямам грам шанс ТОЙ поне е бил мутра и знае да бие а на мен ми е тънка индиянската кожа
334
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в русия започва романа- глад-
333
4
 
8
 
! Отговори
Пак пропаганда преди 8 години
На фона на тази новина от Русия-с която се мъчите да манипулирате общ.мнение,НЯКАК СИ забравихте да споменете НАЙ_ШОКОВАТА икономическа новина от Европа-която ни засяга нас пряко..."Дойче Банк" с половин уста обяви за своите колосални загуби за 2015 г.--около 7 милиарда евро-и това е чиста загуба.А не загуба на активи и акции.....Пишете истински новини бе хора-а не пропаганда.....
332
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A в Дубай имат хората златни ролс ройси, но си нямат плюнкин Владимирович за това и в златни коли си возят задниците, нямат си и крим наш, но си строят изкуствени острови в морето и има ток, не е като в крим на свещи в тъмницата отрязани и от русия и от Украйна
331
2
 
3
 
! Отговори
agata преди 8 години
Za sinovete na bkp da kaja.han asparuh si e bil turchin .bez da e musulmanin.na tangra se e molil choveka.sashto kato abu putin.tazi godina e revolyuciyTa i putin i mayka mu shte si zaminat.turciya ke ya bade vinagi kakto kaza vanga.ama na turski.rusofili doganovi.baba vanga govereshe turski .a ne ruski.propagandata na ds .turkiya shte prebade zavinagi.na komunisticheskite izchadiya im preporachvam.da prochetat za geroizma na turcite v chanak kale.i togava da sravnyavat turskite geroi na allah.
330
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво,нека да падне Путин.Кой в момента е на гребена на вълната?-военните.Ами,нека да дойдат на власт военните в Русия.Ще стане голям майтап.
329
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен400 а и Китай иска сибир щом крим е ваш , по темата , напълно заслужават руснаците съдбата си , глад , мизерия , постоянно и сигурно обедняване и пълна изолация , да се ръкостискат само с главорезите камилари от Сирия и иранците
328
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен407 прав си , голям майтап са руските видеоклипове в тубата, потърси Chinese military S 300 russian rocket failure сядате на стола е се смейте , на китайците не им е смешно че са си купили руските ***
327
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обзалагам се че руските убийци и *** Логовой и Ковтун до месец ще бъдат ликвидирани от техния заказчик (поръчител на убийството на Литвиненко). Това ще си бъде зачистване на свидетели, но ще стане съвсем случайно и като изключително лош шанс за двамата нещастника имали глупостта да изпълняват престъпни заповеди на международен престъпник.
326
1
 
9
 
! Отговори
светлото бъдеще преди 8 години
Днес рублата догони рейтинга на Путин - 1 рубла за 85 долара.Скоро ще догони и ръста му - 160 см :)))
325
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До матросчоНякъде в тубата имаше едно клипче със САТАНА. Шофьорът на платформата някъде към 5 минути губеше време за да превключи от една скорост на друга скорост. Пълна скръб и мъка е "високотехнологичното" руско оръжие и единственото за което става е за подигравки.