Сривът на рублата изкара руснаците на протест

"Не сме получавали заплати от месеци", разказа протестиращ
21 яну 2016 15:37,
542
Сривът на рублата изкара руснаците на протест
Снимка: bgonair.bg

Стотици руснаци излязоха на протест пред централната банка на страната. Поводът за недоволството е сривът на националната валута.

След затварянето на борсите вчера един долар се търгуваше за 81 рубли.

Служители на банкови институции, хранителни магазини и заети в сектора на услугите напуснаха работните си места и излязоха на масов протест по улиците на Москва. Сред недоволните има много хора, които не са получавали заплати от месеци.

"От толкова дълго време не съм получавал пари, че вече става катастрофално. Не са ми плащали за юли, август и половината от септември. Може да се каже, че оттогава не сме получавали пари", каза протестиращият Сергей.

Един от работодателите, който беше на протеста, заяви че компаниите не могат да се справят с плащането на заплати заради слабата икономика.

"Когато поискаме пари ни казват: "Разберете, изпитваме трудности и сме във финансова криза". Само това ни казват. Когато звъним на банките, те не ни вдигат телефона, не ни отговарят на писмата и изобщо не помагат за разрешаване на ситуацията. Просто се барикадират", коментира работодател.

Руската рубла се срина до историческо дъно. Вече един долар се разменя за 81 рубли.

Според финансови анализатори сривът на руската валута е предизвикан от поевтиняването на петрола.

В Казахстан дори обявиха предсрочни парламентарни избори заради цената на "черното злато". Сортът Brent се търгуваше за около 28 долара за барел късно снощи преди затварянето на борсите.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
3
 
5
 
! Отговори
русофил преди 8 години
простата кагебишка пръчка ще довърши велика Россия...проклет да е !
323
2
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До АнонименНе щЪ да те светвам за "САТАНА" , като се върнеш в Родината си, може и да прелети над феса ти.
322
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин и неговата кукла Медведев били част от секретните руски нанотехнологии. Чудех се защо са толкова дребни, а то си имало научно обяснение.
321
2
 
2
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До АнонименСанкции, какви санкции, че еди кой си няма право да посещава Евромигранта, това санкции ли са - според мен обратните санкции са по гадни, особено за нас, камионите ни стоят вече 4 месеца на границата и вече са без шофьори, те си дойдоха без камионите, или пък картофите и ябълките на ***, или пък рибките на.... абе кво да те светвам, мазник си с фес, е те това е.
320
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До матросчоМатросчо, турците са много уплашени от високо технологичните матрьошки на руснаците. Наточили са брадвите и топорите и щели да ги секат за дърва за огрев.
319
2
 
3
 
! Отговори
кем преди 8 години
Дего протеста, барем на някой мач агитката да бяхте снимали, а то гол тротоар, Москва е колкото две Българии и половина, а не са събрали и колкото нашите простестъри, лошо за НПО тата, ще им са Майдан на продаж.ните жур.наля.
318
6
 
3
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До АнонименА, за лошата Турция, до сега не съм видял някои да пише, за мръсника Ердоган , който е с ДАИШ, да, а за Русия, нашата освободителка, лошо пишеш ти туркомане, но оправдан си, друго не ти приляга, защитаваш си своите, добре, щом ъова е кръвта ти, давай, НО НЕ ТУК, НА СЛАВЯНСКАТА ЗЕМЯ, не ни ядосвай, вече три пъти ви гоним и пак се въдите, писна ни.
317
0
 
0
 
! Отговори
кем преди 8 години
До Отзвук от ЛондонОт доклада става ясно че /може би, или най вероятно/ да ви имам доклада.
316
3
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До АнонименНищо не е казЪл, само е отправил призив към президента Путин, с ракетите "Топол" по Ердоган ама, моментално. Браво , че президента не го е послушал, защото и ние щяхме да изгорим заради такива туркофили като теб.
315
5
 
2
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Един път ви предупредих туркофили, не гонете президента Путин, защото след него идва Жириновски, ама *** си е тъпо, не ми се иска да горЪ заради вас - този казак от Запорожието, първо пуца, а после говори - спомнете си какво е казвал Лябчев и се кротнете, по добре спасявайте Москов, че май е уплел коците от лакомия.
314
5
 
5
 
! Отговори
Отзвук от Лондон преди 8 години
След днешния доклад на лондонския съд, става ясно, че Путин и Наришкин са поръчителите на убийството на английския гражданин Александър Литвиненко в Лондон чрез ядрен терористичен акт, Путин е организатор и участник в Тамбовската банда, участник в наркотрафик от Колумбия в Русия. Вероятно ще има нови санкции срещу Русия по този повод. Със сигурност Обама, Меркел и Камерън повече няма да поемат ръката на убиеца и члена на Тамбовската банда и наркотрафиканта Путин.
313
3
 
2
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До АнонименЕ, сега вече се издаде, само тюрките реват за Крим, защо ли, не могат да забравят Радецки. До тука беше с Крим, база на НАТО , а, а сега трепери, искандерите са там.
312
1
 
4
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До АнонименНарочно говорят само за Русия, за да не ги почнем за вътрешната политика, защото май са цъфнали посред зима.
311
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди да фалира ***, да върнат Крим на Украйна. И марш зад Урал! С-г-а-н азиатска!
310
1
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До РФ комедияМоже би си прав, но може би по точно само цапаш славянската земя България, защото в момента Русия пуска новия модел W -ген с двигател издържащ -30 градуса, гледа те от руската космическа станция, как се криеш от "искандера" т.е. от мигранта като слагаш фес и т.н.
309
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе , Вие Русия не я мислете , за България повече !
308
4
 
6
 
! Отговори
f преди 8 години
Русофилите долни няма да повярват дори когато видят трупа на идола си ***. Дните на матушката ви са преброени, *** лай*няни
307
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе братушките докато не разкарат тая Олга Голодец от правителството, ще е така. Трябва накоя Владимира Путюед, примерно.
306
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милиардерът Джордж Сорос смята, че Европейският съюз не успее да се справи с пет или шест кризи едновременно, така че блок се намира на ръба на разпадането, каза той в интервю за американския издание на The New York Review of Books.
305
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофобите яко се кефят на такива недоносени ,,новини,, от Русия :) Това че утре да речем се оказва кьорфишек, няма никакво значение, не се чувстват по-глупави, няма накъде :)