Сривът на рублата изкара руснаците на протест

"Не сме получавали заплати от месеци", разказа протестиращ
21 яну 2016 15:37,
542
Сривът на рублата изкара руснаците на протест
Снимка: bgonair.bg

Стотици руснаци излязоха на протест пред централната банка на страната. Поводът за недоволството е сривът на националната валута.

След затварянето на борсите вчера един долар се търгуваше за 81 рубли.

Служители на банкови институции, хранителни магазини и заети в сектора на услугите напуснаха работните си места и излязоха на масов протест по улиците на Москва. Сред недоволните има много хора, които не са получавали заплати от месеци.

"От толкова дълго време не съм получавал пари, че вече става катастрофално. Не са ми плащали за юли, август и половината от септември. Може да се каже, че оттогава не сме получавали пари", каза протестиращият Сергей.

Един от работодателите, който беше на протеста, заяви че компаниите не могат да се справят с плащането на заплати заради слабата икономика.

"Когато поискаме пари ни казват: "Разберете, изпитваме трудности и сме във финансова криза". Само това ни казват. Когато звъним на банките, те не ни вдигат телефона, не ни отговарят на писмата и изобщо не помагат за разрешаване на ситуацията. Просто се барикадират", коментира работодател.

Руската рубла се срина до историческо дъно. Вече един долар се разменя за 81 рубли.

Според финансови анализатори сривът на руската валута е предизвикан от поевтиняването на петрола.

В Казахстан дори обявиха предсрочни парламентарни избори заради цената на "черното злато". Сортът Brent се търгуваше за около 28 долара за барел късно снощи преди затварянето на борсите.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Росгладнадзор трябва да смени професията на БОБИ трола, от дежурен в българската преса да го пращат в командировка да обесня ви на руснаците че е добре техните заплати да са ниски и да не се получават навреме и т.н. За боби *** специалиста всичко е добре и може да го обясни като магия
363
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен443 хи хи вие това икономиката се рестартира и плодовете ще берат до 1 , 2 години не го луд слушате всяка година от миналия век насам ? Хи хи хи хи
362
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо 459 това че руснаците винаги са били гладни и бедни и в калта и са вечно пияни да не видят истината си е голата истина
361
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До кокоspa 457Едва ли е спряло в 2014 КоКо. Давам ти пример когато Рашките отишли да доставят партида части дето ще се сглобяват в Китай по някакъв проект. Китайците имали по-добро оборудване от завода производител в Русия. Това не е производствено предприятие а завод за краен монтаж.пп В момента за всички нови Руски кораби реално Китай им доставя двигатели.
360
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 456Давам ти примерТ-90МС и АрматаИмат практически еднакви основни информационни системи, защитни джаджи, Т-90МС има и бронекапсула за боеприпасите извън обитаемия обем тоест е по-устойчив и сигурен в сравнение с Т-64/72/80/90. Ако забавят Армата заради цена ще пуснат Т-90МС. Ако решат да сложат комплекта на Т-90 на Т-72 като модернизация също добре. ако спрат изобщо купуване на танкове. Завода ще прави Трамваи и метро Мотриси и вагони.Завода няма да бездейства или фалира
359
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците винагиса били глади и бедни.През цялата си история.Те затова все пияни ходят, за да не виждат истината.
358
1
 
4
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
Русия спешно се нуждае от конвертируема валюта за да спре потъването на рублата.Лошото е че НИЩО не може да предложи на външния свят освен суровини(те пък са с ниска цена).Технологичното обновяване е практически спряло от лятото на 2014 защото всичко е в $ и евра!!И започват глупостите завод за турбинно оборудване да произвежда лопати!?!А авио завода на Туполев шлайф машини за паркет!?!?!?
357
8
 
1
 
! Отговори
ааа преди 8 години
По лъжлив сайт от тоя за сега не откривам в нета.
356
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До кокоspa 451Прав си за това че 80% е Държавен или твърдо зависи от правителството. Обаче от може би 10 години има една заповед която се спазва стриктно. Всеки на държавната хранилка имащ договор за нещо трябва да има поне още един готов различен продукт за производство. Точно за това Сухой, Яковлев почнаха да правят и граждански самолети след 50 г прекъсване и т.н.Урал Вагон Завод произвежда Танкове или Влакове, Мотриси, Вагони, ТРАМВАИ и Метро Мотриси/вагони(ново производство)
355
4
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 450Ако няма движение на Рубли защото някъде са запорирани или печаташ нови за да има в обръщение и ставаш като САЩ печатница или правиш врътки за да може правителството да плаща - тоест да има оборот за фирмите, да капне на хората, търговците, производителите и пак като данъци в правителството
354
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 4507 651 700 000 000 000 са емитирани/напечатани рубли и пуснати в обръщение18 000 000 000 000 руб е бюджета на РФ100руб/$ това са ти 180 000 000 000$е ако 100 000 000$ Центробанк пусне на вътрешния пазар при 100руб/$ или повече ще придобие 1/18 рубли необходими за изпълнение на бюджета.че центробанк ще интервенира ще го направи но много слабо, Мисля си че Путин иска да капсулова икономиката така че при 100руб/$ вноса ще спре ще остане само износа.
353
0
 
8
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
За разлика от нормалните държави в Русия 80% от икономиката е практически държавна.Частният сектор е около 15%.Там все още съществува уравняване на заплатите по сектори.Пазарните принципи на производство и предлагане там практически не работят.Ако някой протестира вероятно това е частия сектор.А мужиците са свикнали на лишения и ще си траят.Робството много трудно се изкоренява от главите на хората-особено там!!
352
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До сорос 442Има 2 сценария за сегашния спад на Рублата:1. Като миналата година правителството да си напълни фондовете с рубли за сметка на глупците дето ще обърнат всичко в долари пп Руския бюджет е в Рубли не в долари2. След като рашките са емитирали 7800 милиарда рубли цената на рублата пада а нови рубли не се печатат може би ще въведат златен стандарт имат 1200т злато(по официални данни колко още има само те си знаят)
351
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълни глупости! Пропагандната война е в ход. Вчера говорих с приятели в Русия и те казаха, че няма въобще такова нещо. Да. Криза в Русия има, но определено не е такава каквато се опитват да ни я покажат нашите медии. Заплати и пенсии се изплащат без забавяне. Икономиката им се рестартира и плодовете ще ги берат до 1-2 години. И един апел към нашите медии. Гледайте в нашата паница, и се притеснявайте за нашата а не за Руската икономика. Тюфлеци.
350
2
 
4
 
! Отговори
сорос преди 8 години
До РОССИЯдолара 40 рубли ... и кой ще го фиксира , неграмотнико ....
349
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно си прав РОССИЯ! Скапаните българи не са и сънували, колко получава Ротенберг!
348
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите ще бъдат следващата власт в Русия, а самите руснаци ще повторят подвига на сирийските бежанци, при това все пак минаването на Дунава е по-лесно от Егейско море. Нямам нищо против да приемем известен контингент, най вече от Петербурска губерния, но трябва още сега да обърнем внимание на Меркел и компания за квотна договореност. А не после урбулишката да градим телени мрежи по Дунава.
347
4
 
4
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
До Анонименела драскачо и виж колко пари получаваме няма значение че долара е толкова скъп с жената при този курс получаваме 1350 дол.и ти мислиш че ще ни догоните безсъвестни мозъци сте .тази година ще ходя на созопол за 20дн.и на велинград 10д.а ти къде ще почиваш гладнико
346
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сме се дърлили за глупости. Аз мисля направо да чуем руските комунисти по въпроса. Който е понаучил мъничко руския да си отвори широко ушите и да чуе Първата инстанция!youtube. com / watch?v=k_qHyJ-U6hs#t=46
345
3
 
3
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
браво много красноречиво е написано преди да пишете помислихте ли че в москва живеят и работят българи.че ще ви наплюят а защо не пишете че скоро време долара ще се фиксира на 40руб.вчера се появи тази новина по интернета.ама че сте. нямам думи как дави обидя.няма значение не вярвам вече на бг инфомация много лъжете