Коалицията начело със САЩ трябва да отвоюва Мосул и Ракка!

Ащън Картър: Ще се използват сухопътни сили за тази цел
Обновена: 22 яну 2016 16:26 | 22 яну 2016 16:18, Елка Василева
34
Коалицията начело със САЩ трябва да отвоюва Мосул и Ракка!
Ащън Картър. Снимка: архив, Reuters

Коалицията начело със САЩ, която се бори срещу "Ислямска държава", трябва да отвоюва градовете Мосул и Ракка и ще използва сухопътни сили като част от стратегията за постигане на тази цел, заяви министърът на отбраната на САЩ Ащън Картър, цитиран от Ройтерс.

"Трябва да ги унищожим на тези две места и искам да се заемем с това възможно най-бързо", каза Картър в интервю за Си Ен Би Си, което даде от Давос, Швейцария.

Коалицията използва нападения с бомби, за да установи контрол над пътищата между тези два града - Ракка в Сирия и Мосул в Ирак - за да пресече комуникациите между тях. "Така иракският театър на бойните действия ще бъде отрязан от сирийския", добави той.

Министърът на отбраната каза, че вероятно към намиращите се военни на сушата ще бъдат изпратени нови, но част от стратегията е мобилизация на местните сили, а не опит да се заеме тяхното място, добавя Ройтерс.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо се изнесъхте от Ирак бе тапаци сега пак ще пращате армия ,после пак ще се изнасяте после пакще дойдат абе маоумна работа
15
1
 
2
 
! Отговори
27ми идиоТ преди 8 години
... бИмбадират мАсул !!!
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
27 стига глупости бе
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ отиват да спасяват това което е останало от ИДИЛ и да завземе нефтените находища около Масул и източна Сирия. Защо до сега не са бомбандирали нито една ИДИЛ-ска рефенерия, нито един турски конвой от цистерни с петрол. Сина на Ердоган го има на снимки в Масул с главорезите от ИДИЛ!!! Или защо на са бимбандирали поне една клиника за доставяне на органи на територията на ИДИЛ!!
12
2
 
5
 
! Отговори
вЕрвам ви преди 8 години
Ха-ха за какво отвоюване става въпрос та нали отрочетата им просто ще се предадат и хоп пълна победа или ще ги трепят ,че да не вземат да кажат като ги пленят къде са обучавани и от къде идва парата.
11
2
 
8
 
! Отговори
ген. Во Нгуен Зиап преди 8 години
Какво рискуват Сащ в Сирия? Да ги подуят от бой, както във Виетнам!
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИДИЛ досега не са се сблъсквали с истинска армия - сигурно ще бъдат разгромени за ден-два ако коалицията наистина изпрати войски там.Въпрос на воля е.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютна аналогия с 2-ри Фронт по времето на ВСВ. Идил ще клекне, ще се разпръсне по света и коалицията начело със САЩ ще запише победата в своята сметка и ще осребри фактурата.
8
0
 
1
 
! Отговори
До Мутрополит Тиквон преди 8 години
Мутрополите прочети пост 13 и ще разбереш една от основните причини досега да не са се разправили с даеш
7
2
 
12
 
! Отговори
След дъжд качулка преди 8 години
До Анонимен 8Не съм говорител на Асад, но това е дефиниция на ООН - воена операция на територията на чужда държава без покана или мандат от страна на ООН е военна инвазия. Това че такива "демократи" като теб имат международното право за тоалетна хартия когато им изнася, не означава, че не съм прав или че нямам право да си изразя мнението. Пожелавам ти хубав ден
6
0
 
5
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Сухопътни сили, ама местни. И руснаци и америакнци имат много горчив опит от пращане на войска по такива места. Ще трябва да подготвят много ковчези ако изпратят собствени войски на място.
5
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските пари свършиха. Заплатите на офицерите от ИД са намалени на половина. Като позадушите още малко Русия, терористите сами ще предадат Мосул и Ракка без никакви условия и обструкции.
4
6
 
20
 
! Отговори
След дъжд качулка преди 8 години
Ракка е на територията на република Сирия. Без официална покана от Сирийските власти към "коалицията", всяка не санкционирана сухопътна операция би трябвало да се счита за военна инвазия. Докато не се спре със спонсорирането на умерени и тропически опзиционери в Сирия от страна на САЩ, Саудитска Арабия и Катар, Картър няма думата освен ако естествено не иска да поднесе официално извинение към Сирийския народ за резултата от провалената външна политка на САЩ в региона.
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще се използват сухопътни сили за тази целДемег пак ще унищожават спешно доказателства.
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ащън Картър - "...и искам да се заемем с това възможно най-бързо" - че руснаците няма да ни оставят и един джихадист както са тръгнали!:) Ха ха!
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коалицията да не @ и да се размирише от зор!:)