Над 200 г. затвор за бял бивш полицай в САЩ

Даниъл Холцклоу изнасилил 13 чернокожи жени
Обновена: 22 яну 2016 08:09 | 22 яну 2016 07:56, Елка Василева
54
Над 200 г. затвор за бял бивш полицай в САЩ
Даниъл Холцклоу. Снимка: Reuters

Бял бивш полицай бе осъден на 263 години затвор за изнасилване на чернокожи жени, предаде ТАСС.

Суровата присъда бе издадена от съд в централния щат Оклахома. Процесът срещу Даниъл Холцклоу, който започна през ноември, привлече широко медийно внимание, на първо място заради расовия подтекст.

Бившият полицай подложил на сексуално насилие общо 13 жени, всички те афроамериканки.

На 11 декември съдебното жури, съставено от бели и американци от азиатски произход, призна 29-годишния мъж за виновен по 18 от повдигнатите му 36 обвинения и препоръча той да бъде наказан максимално строго. Тогава Холцклоу се разплака, уверявайки, че е невинен.

Според властите полицаят от Оклахома сити упражнявал сексуално насилие над своите жертви - всички те бедни жени, имали си проблеми със закона - като ги заплашвал, че в противен случай отново ще бъдат съдени. Холцклоу бил уволнен от полицията през януари миналата година, след като му били повдигнати обвиненията.

През миналата и по-миналата година в Съединените щати имаше поредица случаи на насилие, някои от които с фатален изход, от страна на бели полицаи срещу чернокожи. Инцидентите привлякоха широко обществено и медийно внимание и предизвикаха вълна от съпътствани от насилие протести.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: САЩбял полицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
12
 
! Отговори
ivailo1403 преди 8 години
Не вярвам , че ако *** изнасили 10-12 бели жени ще получи такава присъда. Изглежда, че чернокожите в САЩ са привилигировани.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по 20,23 години на изнасилване!!!представете си!!!ето защо там не искат съдебна реформа!
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 28 който е бесен че полицаите го питали защо пуши на обществено място и че му искали документите...мъжки, първо в Америка всеки има кола, ако си без кола пеша на улицата може нещо подозрително да правиш, второ никой ти не е виновен че не знаеш закона къде се пуши и къде не се пуши а иначе американците пушат електронни цигари, трето какъв полицай ще е ако не ти иска документите с твоя Занзибарски акцент ? Четвърто кой въобще знае за една от 190те страни или нещо от този род страни по света
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До дядови37ми защо Евроатлантизъма ни е изял главите ? Същите присъди ги има и в Европа и в САЩ както виждаш, в България ги няма НАРОЧНО защото на власт са бивши комунистически ченгета на които им е заповядано нарочно да държат присъдите смешно ниски за да има престъпност че дадковци като тебе да плачат за старите години, Евроатлантизъма не ти е виновен, там такива присъди работят в САЩ и смъртна присъда даже ясно дядка ?
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой *** си измислят или преувеличават истории с полицаи в Чикаго, ами другари първо ако не ви харесва в Чикаго омитайте се от 4тия по големина град на България в Чикаго и заминавайте обратно за България или още по добре за русията там може просто да изчезнете безследно изчезнали :-) иначе в Чикаго побивате цените на пазара на труда само, което е добре за моят бизнес между другото :-)))
26
3
 
24
 
! Отговори
дядови преди 8 години
Защо никого не впечатлява на колко години затвор е осъден !? Защо тази система не се въведе и у нас !? Наскоро писаха за един нашенски рецидивист заловен с 19 присъди !? Не разбирате ли как евроатлантизма ни изяде главите !
25
0
 
15
 
! Отговори
тя преди 8 години
а нашите полицаи с престъпления кой ще осъди?
24
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да е невинен,но удобен на власта да отнесе всичко.Вече си имам едно на ум кагато гледам или чета статии на краварите.СОВИТЕ НЕ СА ТОВА КОЕТО БЯХА .;туйн пийкс;
23
3
 
22
 
! Отговори
Drobeca преди 8 години
По точно е с Хавайски корени.Няма значение цвят, изнасил е 13 жени ще си понесе наказанието и тва е.
22
5
 
22
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Американския полицай трябва само да може да убива без колебание, други качества не му трябват!
21
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДобре де, ред и дисциплина, но все пак това само за една цигара, а и не съм цветнокож, а бял и рус прилично облечен човек на 37 години с вид на колежански преподавател. Каква заплаха съм бил аз за тях, че да ми вади пищов и да ми рови из паспорта и да ме разпитва кво правя в Чикаго и къде съм отседнал и дали имам пари. Те дори не знаеха къде е България, добре че поне знаеха Европа какво е. Какъв ред, каква дисциплина, *** ли наемат там за полицаи!!!
20
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По този случай да ви разкажа едно лично преживяване: Бях в Щатите преди 2 години на гости на приятели. Разхождам се един ден из Чикаго и ми се допуши и гледам до едно кошче имаше фасове и там запалих. По едно време приближава 1 полицай и казва да не пуша тук че било обществено място. Аз -добре, гася цигарата и си тръгвам и опа отстрани една полицайка с ръка на пистолета и ми вика Фрийз! и замръзвам и тая извади пищова и вика - документите. Под прицел бях 10 мин.Това за една цигара. Луди хора!
19
4
 
10
 
! Отговори
33 преди 8 години
Този е ЖЪЛТ, а не бял, не случайно журито е било от жълти заседатели...Много важно, че някъде в Америката осъдили някакъв, дето не му става по нормалния начин, ами насилва..
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно има Синдром на Даун, което не е никакъв дефект, освен ако не е психически затормозен от заболяването си, ето защо такива хора не могат да служат в полицията... но това е Америка, там е важно полицаят да е неадекватен или дори психически неуравновесен, за да може хладнокръвно да убива или поне да упражнява насилие над хората.
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този или е от азиатски произход или има признаци на синдрома на даун
16
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този не е бял. Евреин е. Пребледнял е като е чул присъдата и че 92% от съкилийниците му са афроамериканци и 6% латиноси.
15
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В интерес на истината този не е бял. Майка му е японка. Ако беше бял, щяха да кажат, че е действал в рамките на правомощията си. Белите полицаи се разминават без наказания дори като са записани на камера как застрелват невъоръжени (черни).Така е в страната, дето са победили расизма:)
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще ги стигнем американците?
13
0
 
29
 
! Отговори
Афроевропеец преди 8 години
Много му жълта "облицовката" на тоя белия, бе... А и погледът му един събран на едно място... Мани, мани...
12
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горкия човечец. Осъдил са го,все едно за хора става въпрос.