Сравниха убийството на Литвиненко с това на Марков

Британското разследване твърди, Путин също е замесен
22 яну 2016 10:52,
305
Сравниха убийството на Литвиненко с това на Марков
Снимка: Reuters, архив

Покушението срещу бившия агент на КГБ Александър Литвиненко е сравнимо с извършеното през 1978 г. убийство на българския дисидент Георги Марков, който бе отровен на моста "Ватерло" със сачма с рицин, изстреляна от чадър, пише в. "Гардиън", цитиран от БТА.

Разследването на убийството на Литвиненко, станал критик на Кремъл, не само установи, че в престъплението е замесена руската държава, а и че вероятно то може да се свърже със самия Владимир Путин. 

Още по темата

Това, че министърката на вътрешните работи Тереза Мей нарече извършеното през 2006 г. в Лондон убийство "безочливо и неприемливо" е хубаво, но не е достатъчно. Британското правителство даде ясно да се разбере, че дипломатическите отношения с Русия няма да пострадат, посочва "Гардиън".

На британското правителство няма да бъде лесно да предприеме нови действия срещу Москва, въпреки че съдия Робърт Оуен приведе неоспорими доказателства за участие на Русия в убийство на територията на Великобритания, пише в. "Дейли телеграф".

Русия така или иначе е обект на големи икономически санкции заради намесата си в Украйна, а спадащите цени на нефта й причиняват още повече страдания. Нови финансови санкции от страна на Лондон или замразяване на авоари няма да объркат още повече сметките на Кремъл, допълва "Дейли телеграф".

Някои депутати предлагат британска версия на списъка "Магнитски", с който САЩ въведоха санкции срещу руски държавни служители, уличени в посегателства срещу правата на човека. Лондон обаче не се вслуша в призивите на някои политици и на вдовицата на Литвиненко, Марина, да изгони от Великобритания всички агенти на руските служби за сигурност, пише в. "Файненшъл таймс".

Докладът бе публикуван в много чувствителен момент, когато британският премиер Дейвид Камерън и други западни лидери се надяват руският президент Владимир Путин да изиграе ключова роля в сключването на мир в Сирия, отбелязва в. "Файненшъл таймс".

Британското правителство не искаше на първо място да бъдат публикувани резултатите от разследването, а още по-малко гръмките разкрития в него, замесващи и руския президент, да бъдат разгласени в толкова деликатен момент.

Колкото и грубо да звучи, Сирия, Украйна и състоянието на световната икономика са по-приоритетни теми от смърт, настъпила преди десет години, пише в. "Гардиън".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 164Анонимни Полония може да не излъчва Бета и ГАма радиация ако се намира в ЧИСТО СЪСТОЯНИЕ ВЪВ ВАКУМ. Алфа частицата има такава енергетика че избива части от ядрата на околните атоми или най-малкото ги превъзбужда. В зависимост от атома който е атакуван може да има ядрен разпад на ДРУГ ЕЛЕМЕНТ или От превъзбудено състояние атома да се върне в нормално излъчвайки фотони - понеже енергетиката е огромна фотоните са високоенергийни/твърди или Гама лъчение
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бяха ли точно руските, които се гордееха, че можели гладни да стоят заради величието на отечеството? Могат, доказаха го в Ленинград с дажба 150 гр. хляб дневно. Но и тогова са пестили - в началото на войната за свален германски изтребител са плащали на руския летец 1500 рубли. В края на войната Сталин орязва наградата до 500 рубли.
112
1
 
1
 
! Отговори
циника преди 8 години
195, ами като не можете да разговаряте като хора, тогава ще си носите последствията бе:)
111
2
 
3
 
! Отговори
циника преди 8 години
188, аха, бръснача на окам. Само че каква му е ползата на путин от убийството на литвиненко? Да разлайва кучетата ли? Какъв толкова фактор беше този човек. Виж брит. служби могат да използват неговата смърт, за да я вкарат в обичайната пропаганда за заплахата от Изток. Така се възпитават масите.
110
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До циникаНикой не желае да работи с руските управници, те са доказани терористи и убийци.С такива не се преговаря, а се носят в Хага набутани в чувал! ;)
109
1
 
5
 
! Отговори
Инфо за размишление преди 8 години
Вдовицата на Ясер Арафат е поискала есхумация на тялото на мъжа си, след като швейцарски експерти са открили следи от Полоний-210 на дрехите му.
108
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 173руската служба, те са най-богатите на планетата и не пестят пари да защитават интересите си с всякакви средства. Имат дългогодишна история в организирането на терористични атентати зад граница, така че, разбира се, никой няма съмнения в тяхната съпричастност.Не бяха ли точно руските, които се гордееха, че можели гладни да стоят заради величието на отечеството? На фона на такава народопсихология не е трудно да си представим как харчат за тероризъм не 25млн, а 50млрд долларес..
107
2
 
4
 
! Отговори
до одисей преди 8 години
Ама за залавянето на Осама бин Ладен, беше организирана цяла операция с два хеликоптера двадесет морски пехотинци. Отделно е че по случайност всички тези пехотинци загинаха до един малко по-късно. В хеликоптерна катастрофа. Как така всички присъстващи загиват заедно.
106
3
 
4
 
! Отговори
циника преди 8 години
руските управници са такива каквито са. Нагаждайте се и работете с тях. То не може управниците на чужди държави да са ви по поръчка. Не може все Горбачов-Елцин:)
105
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до одисейПак не си разбрал!Умрял е от смях при вида на новите руски оръжия. Когато ЦРУ влиза в стаята му заварва телевизора с включена раша тудей, а той с усмивка на лице и спряло от смях сърце.руската пропаганда наистина убива!!!
104
0
 
1
 
! Отговори
циника преди 8 години
177, правилно - вие сте кибиците от евтината кръчма, които коментират проблемите на по-богатите от вас:).
103
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Да го кажем направоДа де, само дето за ЦРУ има само някакви слухове, докато виж за убийствата поръчани от путин вече се водят истински разследвания. Сигурно правиш разликата между репортаж на алфа тв и започването на истински съдебен процес в доказана демокрация като Американската.
102
3
 
6
 
! Отговори
до одисей преди 8 години
Ха,ха! Имало съдебен ред! Ами краварите защо гръмнаха Осама Бин Ладен в леглото му,а не го изправиха на демократичен съд
101
1
 
3
 
! Отговори
циника преди 8 години
бе много станаха твърдяните за полит. убийства на територията на Британия. А бе брит. служби ли са некадърни или пък самите брит. служби изчистват разни хора, които ще са им по-удобни мъртви, отколкото живи:)
100
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До циникаруската смърт е Победа за България и обратно.За това и се радваме на всяка новина доближаваща русия до логичното й разпадане и разоръжаване.
99
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руснаците се заблуждаваха, че имат велика държава, а се оказа един коптор ръководен от криминални престъпници с разбирания за света от средата на 19ти век.Колко тъжно за излъгания, ограбен и унизен руски крепостник!Нека всички им съчъвстваме
98
1
 
3
 
! Отговори
циника преди 8 години
160, виждам обаче , че вие и още няколко тро.ла живо се интересувате от неготивни нови с бранд "Русия". Такъв нездрав интерес говори за сериозни проблеми:)
97
1
 
2
 
! Отговори
циника преди 8 години
именно "удобен" момент. Едно разследване приключва тогава коагто се съберат доказателства. Ако едно разследване приключи в момент когато това е удобно средство за полит. разправа, всеки интелигентен човек ще се усъмни в неговото заключение. Брит. служби да обяснят защо Литвиненко им е по-удобен мъртъв, отколкото жив.
96
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 155Хайде сега невъзможно, нали до вчера нямаше нищо невъзможно за руснаците, пък днеска вече има?! Тези двойни стандарти понамирисват на спарена руска партенка!За жалост не само по филмите руската държава е на посредствено ниво и хигиената им е под всякаква критика. Погледни вчерашните вестници и виж глада, мизерията и отчаянието които бавно, но сигурно завладяват руските консумативи. Болката е голяма, но унижението е гигантско!
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
политическо-новинарски гювеч любимата храна на зелените $ ***!