Сравниха убийството на Литвиненко с това на Марков

Британското разследване твърди, Путин също е замесен
22 яну 2016 10:52,
305
Сравниха убийството на Литвиненко с това на Марков
Снимка: Reuters, архив

Покушението срещу бившия агент на КГБ Александър Литвиненко е сравнимо с извършеното през 1978 г. убийство на българския дисидент Георги Марков, който бе отровен на моста "Ватерло" със сачма с рицин, изстреляна от чадър, пише в. "Гардиън", цитиран от БТА.

Разследването на убийството на Литвиненко, станал критик на Кремъл, не само установи, че в престъплението е замесена руската държава, а и че вероятно то може да се свърже със самия Владимир Путин. 

Още по темата

Това, че министърката на вътрешните работи Тереза Мей нарече извършеното през 2006 г. в Лондон убийство "безочливо и неприемливо" е хубаво, но не е достатъчно. Британското правителство даде ясно да се разбере, че дипломатическите отношения с Русия няма да пострадат, посочва "Гардиън".

На британското правителство няма да бъде лесно да предприеме нови действия срещу Москва, въпреки че съдия Робърт Оуен приведе неоспорими доказателства за участие на Русия в убийство на територията на Великобритания, пише в. "Дейли телеграф".

Русия така или иначе е обект на големи икономически санкции заради намесата си в Украйна, а спадащите цени на нефта й причиняват още повече страдания. Нови финансови санкции от страна на Лондон или замразяване на авоари няма да объркат още повече сметките на Кремъл, допълва "Дейли телеграф".

Някои депутати предлагат британска версия на списъка "Магнитски", с който САЩ въведоха санкции срещу руски държавни служители, уличени в посегателства срещу правата на човека. Лондон обаче не се вслуша в призивите на някои политици и на вдовицата на Литвиненко, Марина, да изгони от Великобритания всички агенти на руските служби за сигурност, пише в. "Файненшъл таймс".

Докладът бе публикуван в много чувствителен момент, когато британският премиер Дейвид Камерън и други западни лидери се надяват руският президент Владимир Путин да изиграе ключова роля в сключването на мир в Сирия, отбелязва в. "Файненшъл таймс".

Британското правителство не искаше на първо място да бъдат публикувани резултатите от разследването, а още по-малко гръмките разкрития в него, замесващи и руския президент, да бъдат разгласени в толкова деликатен момент.

Колкото и грубо да звучи, Сирия, Украйна и състоянието на световната икономика са по-приоритетни теми от смърт, настъпила преди десет години, пише в. "Гардиън".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 146Химическите оръжия са цветчета в сравнение с някои други гадости.
93
1
 
6
 
! Отговори
циника преди 8 години
този човек е бил под специалната протекция на британските служби. В същото време брит. разследване твърди, че убийството е извършено от аматьори. Значи руските служби изпращат двама аматьори да се справят с някой, който е защитен от брит. служби и после същите двама аматьори се справят толкова добре, че 9 години по-късно "общественото" разследване стига само до "допускане" за участието на руска държава:)
92
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До циникаруснаците са свикнали навсякъде да ги мразят и унижават, за това и това не е изненада за тях.Прав сте, наистина никой не го интресува за тях и жалкия им хленч!
91
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 138Анонимни Алфа, Бета или Гама разпад в тялото няма значение все е смъртоносно.1. ВИНАГИ ИМА ГАМА РАЗПАД което и позволява да се засече радиационно отравяне2. Алфа и Бета разпад имат толкова голяма енергетика в сравнение с ГАМА че РАК и изобщо радиоактивно отравяне на тялото става за броени часове. "Доктора е забелязал при един от прегледите че има крепко ръкостискане" По това време косата му е била опадала и има рани навсякъде тоя крепко ръкостискане Тъпоо тъпооо
90
1
 
4
 
! Отговори
циника преди 8 години
Типичен случай на използване на един криминален случай за политическа разправа. Така се прави - в точния момент огласяваш резултата от "обществено" разследване, в което съдията "допуска" участие на руската държава и това се превръща в удобнен инструмент за раздухване на русофобия. Кой го интересува?
89
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИли просто фсб са на посредственото ниво на останалата руска държава и са проявили типичната руска небрежност и липса на хигиена. Понеже се мислят за най-умните в крайна сметка излизат най-простите. Какво да се прави, промития мозък си е промит.
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Литвиненко - света вода ненапита, Коалицията начело със САЩ убила 22 хиляди джихадисти, а един мармот завива шоколадите в станиол...Стига ми за днес, в бг :)
87
1
 
2
 
! Отговори
до одисей преди 8 години
Нали и Литвиенко е подписвал такъв договор. Значи според теб Ноудън е предател, а руския шпионин не е.
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГОЛЕМИЯ ВЪПРОС КАК ШПИОНИН ЩЕ ПОЗВОЛИ ДА МУ СИПЯТ ОТ СПЕЦ ОПАКОВКА ПОЛОНИЙ В ЧАЯ??? Много просто. Е, здрасти Литвиненко? Е, позна ме - Петров от шести отдел. Каква памет имаш. Минавам случайно в Лондон и кого да видя -стар познат от службите. Какво правиш друже, чай пиеш. Чакай, ще ти сипя малко билки - виагра знаеш. А така, отпий - а сега на екс. Е, аз си тръгвам, а бе знаеш ли, нямам друбни, защо не ми платиш сметката? Чао...
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OdysseusПубликациите не се броят за разгаласяване а за клевета ли?
84
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДаа и ти потвърждаваш вече наложилото се мнение, че руснаците са варвари за които човешкия живот е без значение. Поздравления!
83
0
 
6
 
! Отговори
ВТ преди 8 години
платените пак чупят клавиатурите...
82
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Odysseus 123Не се затормозявам ЗНАМ - ОФИЦЕР ОТ ЗАПАСА НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ - ПРОФИЛ РАЗУЗНАВАЧ ХИМИЧЕСКИ ВОЙСКИ. Една година учих за алтернативни на Калашника гадости които учените по света са измислили за да убиват хора.
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Луди ли листе бе ?10-27 милиона за полоний за един предател - те руснаците с камък щяха да го свитнат тогава - щеше да мине за метеорит. За 10 000 долара на килограм дигат всичко в околоземна орбита!
80
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАми тогава какво да правят с предателя потен в русия = затри им икономиката, избива невинни хора в чужбина и вкъщи, скара се с всички съседи?Пожелавам му поне в Хага да го пратят, че обикновено руската любов в крайна сметка избива точно както ти си го обяснил.. хлъц и край. В Хага поне ще живее още някой и друга седмица, преди да му пратят специален руски чай с добавка полоний. Как ще го вкарат в Хага? Питай буби, той всичко знае, разбира се кгб имат план и вече са му го казали
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво би се случило на Сноудън, ако не се криеше на сигурно в Русия. Нали щатите щяха да го вземат като вързоп и опържат на електрическия стол. Дори и мъртъв щяха да го поставят там, само да се види че са демократична държава.
78
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 119Май Анонимни само ти не разбра. Датчаните посочиха данни в отчета за ИКАО различаващи се от Руските на Алмаз Антей с 5-6%. Но официално не назоваха виновника. Алмаз Антей с натурални експерименти ФИЗИЧЕСКИ ДОКАЗА че тезата на УКРАИНЦИТЕ е невалидна. А Датчаните дадоха физически параметри с 5% различаващи се от тезата на Руснаците.Или законите на физиката работят или измислиците на политиката избери си за себе сиМН17 е свален от Украинска Ракета Бук М1
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСлед месец ще има нов съдебен иск срещу УКРАИНСКИТЕ терористи за свалянето на МН17..Абе що не искат да публикуват радарните планове и записите твоите приятели?
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЪДБАТА НА ПРЕДАТЕЛИТЕ ВИНАГИ Е ЕДНА И СЪЩА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СМЪЪЪЪЪЪРТ!
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиТой беше голям въпроса как ще се разтури ссср, апък виж какво стана!?Така че буби не си напъвай мозъчето с въпроси, които явно нито ти изнася, нито имаш възможност да получиш отговор.