US изтребител се разби на тренировъчен полет

Военният самолет е паднал в пустинен район в Аризона
22 яну 2016 08:30, Елка Василева
42
US изтребител се разби на тренировъчен полет
Снимка: архив, Reuters

Американски изтребител F-16 се разби в югозападния щат Аризона по време на тренировъчен полет, предаде ТАСС, като се позова на местната полиция.

Военният самолет е паднал в пустинен район близо до градчето Багдад. На борда му е имало двама пилоти, чиято съдба е неизвестна.

Самолетът излетял от база "Люк" на военновъздушните сили на САЩ, която се намира на 160 километра югоизточно от мястото на катастрофата.

Според американски медии това е третата катастрофа с изтребител F-16 от тази база за последните три години.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: F-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 37Във Википедия ако има някоя глупост написана много скоро се намира умен човек който да я поправи. Освен това за едно и също нещо има статии писани от хора в различни страни и на различни езици. ако всички са съгласни с един и същи факт отразен във Википедията МНОГО ВЕРОЯТНО фактът да е точен. А за технически и физически данни фактите са на 100% верни това са точни науки.
22
1
 
4
 
! Отговори
До kokospa преди 8 години
За да няма изненадана кокоспа. Всички статистrки със загуби на самолети са стъкмистики. Аз прочетох, че са произведени 4540 F-16, до края ня 2015 са загубени 633. Самолетът отстъпва по ТТД на МиГ-29 (по Уикито на български, където се сравняват двата самолета). Ха сега де? Ние, нали сме натовци, няма да видим повече руски самолети, освен ако те сами не дойдат. По този въпрос компетентна е Викито Нула(нд), а може би и Б.Б. да е подразбрал нещо. Небето ни ще пазят турски F-16. Нас Господ да ни пази
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човек с вашата култура и изказ е виждал евро само в мокрите си сънища :) Не се опитвайте да мислите с горната глава, не ви се получава добре. Русия е по-голямо блато и от България и всеки с повече от две мозъчни клетки го вижда. В международното право има правила и те важат и за самозабравилата се Русия, на която много и се иска да е определящ фактор отново, но не би.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е виноват.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо му няма тоя строши самолет за милиони долари .Там при тях джихадисти няма ЩЕ СИ СЪБЕРЕ ПАРАШУТА НА ГЪРБА И ПЕШ ДО НАЙ БЛИЗКАТА МАГИСТРАЛА .От том на стоп до базата
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според "независими" експерти пожелали анонимност, цитирани от още "по-независимата" британска преса, причината за инцидента е, че самолетът е бил отровен с полоний. Злодеят Путин лично е налял радиоактивния чай в в горивото на самолета. Точно във файв ъ'клок по Гринуич.
17
5
 
4
 
! Отговори
Джуджя Путин преди 8 години
Моите извънземни космичеки сили нямат вина за този инцидент. Вервайте ми!
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След инцидента редосеялката с вертикално излитане на фермера Джон се издигнала в небето и взела курс към остров Сахалин за дозареждане с гориво.
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американските самолети не падат никога! Политически коректната евроатлантическа терминология изисква да се констатира, че самолетът е извършил нежелан и неконтролиран контакт със земята. За падане и дума не може да става!
14
1
 
15
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
Американските летци наричат Ф-16 летящи катафалки.
13
3
 
5
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
За да няма изненадани -от произведени около 5000 Ф-16 за 40 години са катастрофирали 147 броя.От МиГ -29 за съшия период са произведени около 1600 броя и са катастрофирали 63 !!А сметнете кой падат повече.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в краварника опитите за комбимиране на самолет със земекопен апарат не са дали резултат....
11
2
 
20
 
! Отговори
Изненадан преди 8 години
"Според американски медии това е третата катастрофа с изтребител F-16 от тази база за последните три години". Много се изненадах от този факт. Излиза, че прехвалените F-16 сами си падат от небето, защото в Аризона няма ИД, няма терористи, няма руснаци. Какво обяснение ще дадат сега ***. Ако не триеха коментарите, щях да им обясня някои неща на продажниците, които защитават световния терорист и агресор САЩ.
10
13
 
5
 
! Отговори
никои преди 8 години
Пък руските качествени подопечни на космическото командване машини падат поне по една на месец все сами
9
14
 
8
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
До 9Ей същият този "некачествен" самолет бутна руският самовар над Турция :) Представям си тогава руският самальот колко е качествен, щом "некачествените" американски могат да го свалят, му-ха-ха-ха-ха..
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е хубаво, но само един самолет е паднал, малко е! Айде още, да се порадва цял святхора сме!
7
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 8 години
премествам
6
4
 
23
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
пустинен раойн имали около софия.ако има има и в багдат.ако беше руски самолет щеше да пиштите най вулгарните си думи
5
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста некачествени самолети на САЩ, лошо обучение и ... се появява поредната новина като тази
4
26
 
9
 
! Отговори
SS преди 8 години
нормално, Русия вече няма пари за изхрани мизестващия си народ ... Иванушка ли яде картошките, елдата и гъбките у землянката, а децата на Лавров, Путин и всичките там хазарски еврей, децата им живеят в LA, NY, Paris, London .....