7 деца загинаха при въздушни удари в Сирия

Предполага се, че изтребителите са руски
23 яну 2016 20:14, Александър Попов
132
7 деца загинаха при въздушни удари в Сирия
Снимка: Reuters, архив

Най-малко 29 цивилни, сред които седем деца, бяха убити днес при въздушни удари в райони под контрола на "Ислямска държава" в Източна Сирия. Това съобщи базираният в Лондон Сирийски център за наблюдение на човешките права, цитиран от ДПА.

По данни на центъра изтребители, вероятно руски, са поразили населеното място Кшам в източния край на провинция Дейр аз Зур.

От вчера общият брой на загиналите от въздушни удари в тази провинция възлиза на 73, каза шефът на центъра Рами Абдел Рахман.

Засега няма официален коментар от правителството в Дамаск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Сирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
17
 
! Отговори
охубоху преди 8 години
Нещо много често в "новините" (ако това писание минава за "новина") започнаха да представят мокрите сънища на на разни измислени "центрове" или "общественици" за чиста монета (света истина). Достатъчно е да се се спомене Русия, да има неприятна ситуация и някой да е казал - ВЕРОЯТНО!Журналистите, ако сте такива, проверявайте си информацията, че ставате за смях!
55
3
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 86 преди 8 години
До До85Ти току-що го направи.
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Журналистчето, а защо истребителите да са "вероятно руски"? Кога ще се научиш да работиш като истински журналист - да проверяваш и препроверяваш информацията, под която се подписваш? Според мен изтребителите "вероятно не са руски". Руснаците използват главно бомбардировачи Су-24М и щурмоваци Су-25. Изтребителите Су-30 ги съпровождат, за да няма повече турски номера. Те имат малък бомбен товар. Освен това Източна Сирия не е този район, в който оперират ВКС. Престанете да цапате имиджа на Русия!
53
1
 
5
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Хей ***. Фактът, че през 19 век във страната на правата и свободите е имало роби? Не стока, но кой е търгувал, със хора? Тия са престъпници. Те не са и нация. Сборище от утайкии на което, тоя път и се вижда края. Край на тормоза над хората.
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новината е пълна лъжа. Време е руските тайни служби да почерпят с някоя друга доза радиоактивни изотопи единственият служител на базирания в Лондон сирийски център за наблюдение на човешките права.
51
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво нагло обвинение кък руските "космически войски", чийто "дипломатически персонал" използа само "хуманитарни помощи" в Сирия за подкрепа на "демократично" избрания диктатор Асад !
50
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типична брутална лъжа от комунист. Населението на Америка преди колонизацията се оценява на не повече от 20 милиона ( и двете Америки), но според теб са избили 100 милиона. Доста послъгвате ***.
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой се намери да ги брои, че и да ни снесе информацията. Там на нормален журналист ще му стъпи ли крака?
48
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Авиация на САЩЖертвите на комунизма за 70 години са около 100 милиона. Тази статистика нищо не може да я бие, дори да се доближи до нея.
47
0
 
11
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Ако района е под онтрола на ислямска държава, кой от партньорите им е събрал и разпространил данните?! Вече е много трудно да ви се вярва на глупостите!
46
0
 
6
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Я провери козите как са бе басмач. Изстребител избива цивилни. От това и пръча ще получи сърдечен удар от смях и ще пукне.
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ФактиV Irak naistina imashe orujiya za masovo unishtojenie,naprimer SADDAM izbi nad 8 hilqdi kyurdi s takovo orujie
44
1
 
9
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Меркелица да почерпи,намалиха й майчинските грижи малко.
43
17
 
3
 
! Отговори
браво на турците до преди 8 години
Империята на восточната орда е незаконна че държи в робство и колонизира природните богатства на 141 народи и етноси. Крим например е на татарите . бледоликите от Москва са гости там!!!!
42
3
 
2
 
! Отговори
истината преди 8 години
До ти си украинецПорошенко обича помпозни фрази и цветни обрати на фразата. Мисля, че той чувства, че е впечатляващо и гръмотевични бури. Но жестовете са малки и не прави впечатление. Порошенко склонен да артистичност и евтини ефекти.
41
4
 
11
 
! Отговори
ти си украинец преди 8 години
До браво на турцитеРъководство на Украйна незаконно. Мисля, че тя несамостоятельно и престъпник. Престъпник си несамостоятельностью. Мисля, че Америка е пряко и директно рулит от сегашния украински ръководството!
40
16
 
3
 
! Отговори
браво на турците преди 8 години
Сириския народ толкова много обича руските "освободители "(су 24)че не позволява един жив руски парашутист да стъпи на сирийска земя..ха.ха
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 46 "Руснаците като не могат да се похвалят с нещо друго"Българите могат да се похвалят!Близо 70% от безработните българи, които са намерили работа, продължават да живеят в крайна бедност.Като цяло 40% от населението на България живее в бедност. Заедно с Румъния това е най-високото ниво на бедно население в държавите от ЕС. Общо за съюза в бедност живеят 23,5% от населението.
38
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова сте озлобени ... ще получиш това което пожелаеш.
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Центъра за наблюдение на зарзават от една бакалия базирана в Лондон изпрати "горещи новини от Сирия" до ДПА,Ройтерс,АП,след което получи финансов грант с банков превод от НПО регистрирано в Ленгли,САЩ."