Четирима загинаха при стрелба в канадско училище

Нападателят е задържан, вероятно е ученик от горните гласове
23 яну 2016 08:02,
6
Четирима загинаха при стрелба в канадско училище
Снимка: БТА

Четирима души са загинали при стрелба в училище в град Ла Лош в северната канадска провинция Саскачеван, съобщи местната полиция, като посочи, че има неуточнен брой ранени, предаде ДПА.

Началникът на местната полиция Морин Леви заяви, че нападателят е задържан, иззето е оръжието му и в момента се разпитва под стража. "В момента няма заплаха за населението на града", посочи тя.
 
Според местни медии предполагаемият нападател е ученик от горните класове в училището.
 
По-рано канадският премиер Джъстин Трюдо съобщи, че при стрелбата са загинали петима души, а двама са сериозно ранени.
 
"Ние всички скърбим заедно с жителите на Ла Лош в този страшен и трагичен ден", заяви премиерът пред канадски медии в швейцарския град Давос, където участва в Световния икономически форум. "Действително това е най-лошият кошмар на всеки родител", добави Трюдо.
 
Ла Лош се намира на 600 км северно от Саскатун, най-големия град в Саскачеван. В града живеят основно представители на коренното население на Канада.
 
Масовата стрелба е сравнително рядка в Канада, която има по-строги закони за притежаването от оръжие отколкото в Съединените щати, отбелязва Ройтерс. При най-кръвопролитната стрелба в училище в страната загинаха 14 гимназисти в Монреал през 1989 г.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
1
 
! Отговори
Редактор преди 8 години
До CleoКо речи ???
3
2
 
8
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
"град Ла Лош в северната канадска провинция Саскачеван," - а иначе пак сте превели грешно, не е северна провинцията, а града се намира в северната част на провинцията. Съмтайс уин, съмтаймс люн, учете езици бе!
2
1
 
4
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
Не'а се плашиш, с'я Мосюто Трюдо като вкара бежанците, сигурността ще се повиши значително. Такива инциденти няма да се случват никога повече.
1
4
 
13
 
! Отговори
se преди 8 години
Ето още една трагедия на американската демокрация и свобода.Тяхната борба за ,,демокрация" всеки ден взема невинни жертви.