Дания провокира бежанците: Ще ядете свинско!

Посланието - съобразяваш сe с културата на страната, в която си
Обновена: 24 яну 2016 17:12 | 24 яну 2016 16:58, Петя Славова
163
Дания провокира бежанците: Ще ядете свинско!
Снимка: архив, Reuters

Дания разбуни духовете със спорни предложения срещу бежанците. Най-трудно разбираемото e идеята, да се въведе задължително свинско месо в менюто в училищните столове, съобщава БНТ.

Някои го възприемат като провокация към мюсюлманите, чиято религия забранява консумацията на свинско. Други пък я определиха като нелепа и заявиха, че всеки е свободен да яде, каквото намери за добре. Посланието на самото предложение обаче е ясно - или се съобразяваш с културата на страната, в която си дошъл, или си тръгваш. Послание, което предизвиква остри критики от тези, които са за политически коректното говорене.

Правителството на страната реши да обсъди още няколко деликатни въпроси. Сред тях е отнемането от бежанците на вещи на стойност повече от 750 евро. Обяснението е, че аналогично на местните, които не могат да получават помощи, освен, ако не са социално слаби, бежанците също следва да заплатят по някакъв начин за престоя си. Появиха се обаче идеи и за други забрани.
 
Подобно на много други европейки, млади датчанки съобщават за неприятни инциденти в малките часове на нощта, предизвикани от имигранти. Няколко нощни клуба в страната въведоха забрана за достъп на хора, които не говорят датски, френски или английски. Обяснението е, че няма как да бъдат допускани посетители, с които комуникацията е невъзможна.
 
Едно предложение обаче предизвика много силен отзвук - правителството трябва да обсъди дали да въведе задължително свинско месо в менюто в училищните столове. Това, че подобна тема изобщо се обсъжда, предизвика недоумение както сред бежанците, така и сред датчаните.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: Даниябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
16
 
! Отговори
n преди 8 години
така трябва въпроса не е в самото ядене на свинското , значи заради 10 или колко то са там малки сажди ,да се откажели всички местни от традициите си ли , не прекалено са нагли тая ***,значи изнасилвали щото жените се били парфюмирали, и едва ли не е оправдателно било както се исцепи някакъв имам уж незнаели че не е редно, а при тях само за едното поглеждане на чужда жена не режат ли глави буквално а,поп на границата трябва да чака и които целуне кръста и смени името си да влиза,време разделно
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не задължат и еврейчетата в училище да ядат храна която не е кашер?
54
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами ако чевек отиде на екскурзия до Дубай трябва да се съобразява с тяхната култура. Когато те дойдат тук, пак трябва да се съобразяваме с тяхата култура. Аз съм на мнение, че само куршума ги оправя тия м.а.н.г.о.в.ц.и!
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западните специалисти предупреждават, че това дотук е нищо, тепърва предстои голямата имигрантска вълна от Северна Африка! Там раждаемостта е голяма, милиони млади мъже са без работа, без образование, без перспективи. Там място за тях няма, няма какво да правят, а трябва да живеят, все пак. За културните им навици и особено за отношението към жените сме чели и виждали. Така че, Западна Европа да се подготви за нова вълна напролет! За тях всяка жена с къса пола, деколте и сама, е ясно каква е!
52
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свинското е месото на севера и на студените географски пояси. Алкохола също. В пустинята да ядеш тлъсто и да пиеш алкохол би било самоубийствено. Толкова е елементарно и просто. А мюсюлманите, ако бяха поне малко умни, щяха да зацепят този *** факт. 21-ви век е!
51
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смешни са! Най-напред премахнаха свинското от заведенията за обществено хранене, за да не обидели мюсюлманите, сега пък ще им налагат насила свинско! Абе дръжте се нормално, вие сте си у дома. Който не иска свинско, да не яде, който не спазва нормите в страната, която го е приела и се грижи за него, да я напусне, какво има толкова! Не може да им се угажда до безкрайност. В началото се ослушват, след това, като видят, че им се отстъпва, стават нахални. Европа трябва да си остане европейска!
50
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само ще муат свинско, ами и ще разберат кон боб яде ли и свинка в джамия влиза ли. Ако си мислят, че са на курорт в Европа, жестоко се лъжат.
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен61LAGEZ.DOKAGI MI CE MAIKA TI NE RABOTI NA MAGISTRALATA.VSICKI MUSLITA TRIABVA DA SE HRANIAT SAS HRISTIANSKATA HRANA --PRASETO,KOITO NE ISKA V ADA--ARABIA,TURZIA,AFRIKA.
48
1
 
2
 
! Отговори
do 59 преди 8 години
saglasen sam skomentarati na 100 pr bravo - no smeni si nika s ganio balkanski po 6teti otiva
47
0
 
10
 
! Отговори
Прас Прес преди 8 години
Кви квиии! Този пост *** кара да *** от кеф.
46
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Новината" е силно преувеличена. Живея в Дания и това, за което става въпрос е, че някои общини бяха забранили свинското в училищата заради мюсюлманите. Сега преразглеждат въпроса и се говори за включване на свински пържоли и кренвирши в менюто на училищата, но никои не споменава да се принуждават мюсюлмани да ядат свинко.
45
2
 
38
 
! Отговори
С глезенето до тук! преди 8 години
След като са тръгнали към Европа гладни, жадни и окъсани - ще трябва да приемат каквото ние им предложим!
44
0
 
50
 
! Отговори
Мангус Цигансон преди 8 години
Като не им харесва как ги посрещат датчаните, да отиват в Саудитска Арабия. Там живеят според шериата, тъй че всичко ще им е според религията. Браво на Дания, така се прави с подобни полудиви ***!
43
2
 
9
 
! Отговори
МАНГО ДЖЕРИ преди 8 години
До някойМА, ВЕРВАМЕ ТИ, ЧЕ СА ТИ ДАЛИ ПАРИ ЕВРЕИ, НО ПОСМАЛИ МАЛКО.
42
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСвинското е най-вкусното месо, а шкембе чорбата се ядес удоволствие от гърци , италианци, французи, дори чехи, унгарци.
41
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе, то свинското ще реши проблема точно. И децата вегетарианци или евреи или просто не ядящи свинско заради здравословни проблеми какво ще правят? Свинското е доста мазно месо, не всеки го харесва и не всеки е длъжен да го яде. Все едно в БГ да направят задължителна шкембе-чорбата. Отврат.
40
13
 
14
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: номер 53 (БАЧКАТОР)Ами например аз. Поне докато съм бил в чужбина, от българин добро не съм видял.Единствените хора които ми дадоха пари (500 щатски долара по-точно) като подарък без да искат нещо от мен или да им ги връщам бяха американски евреи.Това проблем ли е?
39
4
 
13
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
До някойЕ кое му е тъжното? Кой е видял добро от евреин?
38
2
 
9
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: номер 50Тъжното е, че еврейчетата се изселват вече в Израел. Говоря за тези които са във Франция.За Германия не знам. Но не знам и за Дания - колко евреи има там. Очевидно и те ще трябва да хапват свинско, да не говорим изобщо за кашерна храна.Европа се оказа неподготвена.На първо място не трябваше да пускат изобщо никой да влиза.Освен може би тия които бяха на път да се удавят и са ги спасили.
37
2
 
5
 
! Отговори
КК преди 8 години
А какво мисли еврейската общност по въпроса?