Германия депортира всеки ден до 200 мигранти

Те биват връщани още от границата с Австрия
24 яну 2016 12:49, Красимир Ангелов
36
Германия депортира всеки ден до 200 мигранти
Снимка: БТА

Германската полиция депортира всеки ден от германско-австрийската граница между 100 и 200 чужденци, които нямат право да влязат на територията на федералната република. Това заяви днес в интервю за вестник "Билд ам зонтаг" германският вътрешен министър Томас де Мезиер, цитиран от ТАСС.

"Предоставяме закрила на онези хора, които бягат от война и от преследване. Това значи, че който не се нуждае от такава закрила, ще бъде депортиран още на границата. Който не кандидатства за убежище и който иска да влезе в Германия без необходимите разрешения, няма право да бъде тук. По този начин федералната полиция ежедневно депортира от границата между 100 и 200 души", каза той.

Министърът посочи, че това е много повече, отколкото през октомври, когато за цял месец са били отсети 400 чужденци.

Същевременно австрийската министърка на вътрешните работи Йохана Микъл-Лайтнер, чиято страна обяви миналата седмица, че иска да ограничи до 37 500 броя на кандидатите за убежище на своя територия през тази година, заяви днес, че това вероятно ще се случи още преди лятото, предаде Франс прес.

Предвижданията са, че обявеният таван от 37 500 молби за убежище ще бъде достигнат преди лятото, заяви Микъл Лайтнер за германския в. "Велт".

"Трябва да се върнем към корените на правото на предоставяне на убежище. Случващото се в момента няма нищо общо с търсене на закрила, а е търсене на най-привлекателната в икономическо отношение страна. Това не може да продължава така", заяви тя.

Австрийското правителство обяви в сряда желанието си да ограничи до 37 500 броя на молбите за убежище, които ще бъдат приети в Австрия през 2016 година. Това е над два пъти по-малко в сравнение с приетите 90 000 молби миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
37
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Всички ги връщат,а само глупавата и бедна България прави обратното.
4
0
 
27
 
! Отговори
Браво! преди 8 години
След 5000 дни ще ги депортира всичките...
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха, баба Меркел май е разбрала колко е 2+2.Ама колата като се обърне, пътища много. Обежище само на жени и деца, да учат езика на страната, в която са и да се социализират,а не да остават по лагерите и само да чакат на готово.
2
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС е една деградирала интитуция, за която едниственото значение да се мачкат и манипулира средната каласа за да им се крадат парите.България нищо хубаво не е видяла и се чудя защо изощо търпим такива безобрази.Българите сме древен народ,се принизяваме да ни командват някакви смешковци.Силата е в народа запомнете го това и учете децата си натова, ако вие сте овеце,мислете поне за децата си и не осакатявайте тяхното бъдеще.Мислете скоро ще дойде време за дела,а не за войводски приказки по форумите
1
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Общо казано стават лоши неща, но се радвам че зейна тази пропаст между двата различни свята за да се събудат заспалите и подкупни европейски политици. Трябва да живеем отделно за да има мир, живеем ли заедно ще се сее насилие и омраза