Снегът и лошото време в САЩ взеха 17 жертви

Самолетният трафик в източната част на страната е блокиран
24 яну 2016 08:00, Красимир Ангелов
49

Снимка: БТА

Снежна буря с ураганни ветрове парализира от 24 часа голяма част от Източното крайбрежие на Съединените щати, образувайки снежна покривка от до 90 см, предаде Асошиейтед прес.

На този етап има информация за най-малко 17 загинали заради лошото време, повечето от които при пътни инциденти, съобщиха американските власти.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио съобщи, че трима нюйоркчани са загубили живота си, докато чистели сняг. Властите в Северна Каролина съобщиха за шест жертви. Във Вирджиния и Кентъки има по двама загинали, а в Арканзас и Мериленд - по един, предаде агенция Франс прес.

Заради силния снеговалеж бе забранено движението на автомобили в Ню Йорк, където бяха затворени също така летища, мостове, тунели, железопътни линии и част от метрото, предаде Франс прес.

От нощта на петък срещу събота нито един самолет не е кацнал или излетял от летищата "Джон Ф. Кенеди", "ЛаГуардия" и "Нюарк" (в Ню Джърси). Седем хиляди полета бяха отменени вчера и днес на летищата във Вашингтон, САЩ и Нюарк, съобщи специализираният сайт Flight Aware, който следи полетите в реално време, предаде БТА.

Десетки хиляди домакинства останаха без ток в щата Ню Джърси, предаде ДПА. Закъсали шофьори бяха приети в приюти на Червения кръст в Кентъки, след като хиляди хора бяха блокирани в продължение на 20 часа на магистрала в щата.

Вчера следобед снежната покривка в някои зони около Вашингтон надхвърляше 75 см. Двете летища в столицата днес няма да работят. Най-много сняг падна недалеч от град Харпърс Фери, Западна Вирджиния, където се образува снежна покривка от 100 см.

Около 2200 войници от Националната гвардия бяха мобилизирани да помагат на местните власти в 12 щата.

Заради снежната буря американският вицепрезидент Джо Байдън и министърът на отбраната Аштън Картър не можаха да се върнат във Вашингтон от пътуванията си в чужбина и самолетите им бяха отклонени към Флорида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Там май не са ревльовци като нашите шофьори - винетките, та винетките...
24
2
 
2
 
! Отговори
иван преди 8 години
как не измряха 17 милиона от скапаните военолюбни янки
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В САЩ на 330 милиона население има 260 милиона коли, това ако бавно схващате означава че много хора имат по няколко коли, бройките са в регистрирани коли, без анични и шоубизнес коли и т.н.
22
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен28 в русия няма пътища, няма и коли, за това няма нито загинали от автомобилни катастрофи нито и пътища за чистене, не ме слушай мене, ами провери колко километра пътища има в двете страни, САЩ три пъти по малки по територия но с 9 пъти повече пътища в САЩ има 800 до 900 коли на 1000 човека от глава на населението, няколко коли на човек, докато русия има по малко коли и от в България около 5 пъти по малко от САЩ са колите на 1000 човека в русия...
21
9
 
1
 
! Отговори
До 29 :-))) преди 8 години
До АнонименДо 29Анти руска поговорка във всичките съседни на русия страни Уб.. руснак, спаси човек, Народна мъдрост от съседните на русия страни Исторически доказана за вярна
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поздрави от Мериленд! Толкова сняг само в детството в БГ съм виждала! Децата се радват, ние ринем :) Няма паника, нито беше изненада, от една седмица знаехме кога и колко сняг ще падне. Само не знам защо снега е в българските новони...
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам снимките, излиза че всяка зима е трябвало да вдигаме вой по американски и да обявяваме бедствено положение! Тогава ще се отличим като цивилизования свят!А ние кво? Траем кат д ебили и ринем с лопатите!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко снежец! Ако си сложа камерата в краката ще излезе че ни покрива 20 метра сняг!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко снежец! Така ти се струва на снимките!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига бе! Малко снежец и са в шок, северните европейски народи това им е нормалната обстановка!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали петрола им е евтин - да си го палят с памучните долари да се греят!
14
0
 
2
 
! Отговори
Who you bol преди 8 години
Жу суи САЩ
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убий американец-спаси живот.
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тия снега ги изненада. Само в Русия зимата не ги изненадва, но все пак там имат силна рубла и икономика!
11
6
 
18
 
! Отговори
Тихо преди 8 години
Това, което виждам на снимките е сняг колкото в София. Вална малко сняг и ореваха света...
10
2
 
27
 
! Отговори
Американец преди 8 години
Ауу, ама как може! Пътя не е изчистен! Хората затъват с колите!И ток няма, ужас! Къде е държавата?!ОСТАВКА на Обама веднага! Сената да се разпусне!Това е безобразие!Няма такава държава!
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тук някой разправяше, че само в България улиците не били изчистени до асфалт
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тези видяха малко сняг и вече са в паника, ми какво да кажем ние? където имаме повече сняг от тях??
7
6
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
само 17 ами краварите за 200 години колко ли са избили
6
4
 
17
 
! Отговори
БГ преди 8 години
НА ФОНА НА НАШИТЕ ЖЕРТВИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ В НАШАТА МИЛА ДЪРЖАВА,И ТОВА КОЕТО НАПРАВИХА ДА НИ ДОМОКРАТИЗИРАТ КАТО ЕВРОПЕЙСКИ БЕДНЯЦИ,СЪС РАЗРУШЕНО НАРОДНО СТОПАНСТВО,ТЕЗИ ЖЕРТВИ ИЗГЛЕЖДАТ СМЕШНО.