Бежанец намушка служителка на центъра, в който е настанен

Младата жена е починала от раните си в болница
45
Бежанец намушка служителка на центъра, в който е настанен
Снимка: Reuters, архив

Непълнолетен кандидат за убежище беше арестуван днес в Швеция по подозрения, че намушкал с хладно оръжие служителка на центъра, в който пребивавал, предадоха световните агенции.

Жертвата, 22-годишна жена, е била наръгана рано тази сутрин в центъра за бежанци в Мьолндал близо до Гьотеборг.

Тя е починала от раната си в болница. Разследването е показало като главен заподозрян обитател на центъра за кандидати за убежище на възраст между 14 и 17 години. Подробности за националността и самоличността на заподозрения не се съобщават, нито пък има информация за причините за нападението.

Трагичният инцидент става в ден, в който националната полиция поиска от правителството да назначи 4100 допълнителни полицаи, за да може да се бори ефикасно с терористичната заплаха, да връща бежанци до границата и да осигурява реда в центровете за бежанци.

Според директора на националната полиция на Швеция Дан Елиасон през 2015 г. в страната са пристигнали 163 000 кандидати за убежище при население от 9,8 милиона души. Така органите на реда са поставени под напрежение в цялата страна.

Трябва да реагираме на сигнали за множество нарушения на реда в центровете за кандидати за убежище. На някои места това ангажира значителни полицейски ресурси. Не така стояха нещата преди шест месеца и ние не можем сега да реагираме ефикасно в други области, каза полицейският шеф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е то остана и зомбираните шведски властти да кажат, че се е опитал да я изнасили или обере.Като ги знам сега ще дадат на момичетото 2 доживотни присъди посмъртнно, защото е нарушила правото му да изнасилва...
7
51
 
7
 
! Отговори
Да ,бе....ха,ха,хааа преди 8 години
Руснаците у нас заклаха , дете и го хвърлиха с куфар в реката ...ама не пишете за тех.За уличниците от Кьолнската гара и за шведката ...сега ше се пишат фермани с ТВ-интервюта и ред глупости и простотий...!
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i schwedite sa sasto tolkova sduhani kato i Merkel....prodagnizi
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЕСНе ,че искам да ти опонирам,ама в Авганистан,,бело" не правят
4
0
 
54
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
И на цялата компания около меркелището! Всяка невинна капка кръв ще тежи на тях.
3
0
 
46
 
! Отговори
mimoza преди 8 години
Що не сложите снимка на шведка!?!?????
2
1
 
74
 
! Отговори
къде е плевела преди 8 години
Няма такива и$роди сега за оправдание може да каже ,че е била с къса пола и парфюмирана и за да не го вкара в грях я е намушкал.
1
2
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нее, това не са бежанци бе! Измислица е! Те не са такива, не са агресивни! Просто бягат от войната и идват с мир! Питайте Меркел, тя ще потвърди