Мигрант от Тунис е "Най-мразеният" в Швеция

Опитал да обера старица, пребил млада жена
Обновена: 25 яну 2016 21:51 | 25 яну 2016 21:30, Камелия Цветанова
37
Мигрант от Тунис е "Най-мразеният" в Швеция
Снимка: Reuters, архив

Мигрант от Тунис в Швеция, опитал се да обере шведска гражданка, а после пребил млада майка, която предотвратила грабежа, беше наречен от шведските медии и шведски блогове "Най-мразеният човек в страната", пише в. "Кориере дела сера".

Мъжът се опитал да открадне чантата на възрастна жена, която се качвала по стълбите в метрото. Тогава елегантно облечена млада майка с две деца го видяла и се намесила. Мигрантът се нахвърли върху нея и й нанесъл няколко удара пред двете й деца. Всичко това било заснето от камера за наблюдение и благодарение на записът мигрантът беше идентифициран и задържан.

Оказа се, че това е тунизийски гражданин, който през октомври миналата година, е поискал убежище в Швеция, но властите му отказали. Оттогава той живеел в убежище за бежанци, докато се реши съдбата му.

След побоя над младата майка, властите решили да експулсират нападателя към Дания, откъдето той е влязъл в Швеция. Датските власти официално приеха това решение на шведските си колеги, но в Дания започнаха да се задават въпроси защо страната трябва да приема човек, който в Швеция е известен като най-мразения мъж.

В Швеция инцидентът с мигранта нашумя след информациите за посегателства на мигранти над жени в Германия в Новогодишната нощ.

Мнозина съзряха в самия видеозапис от нападението нещо символично.

На него младата майка с двете деца е елегантна, руса, с мило лице, сякаш символизира Северна Европа или поне представите за тази част на континента. Докато нейният нападател е с лице изкривено от гняв и отчаяние.

Кадрите, качени в интернет сайтове, породиха доста коментари.

В един от коментарите интернет потребител пише: Много съм доволен, че отскоро инвестирах парите си в бизнеса за производство на въжета, ще стана наистина богат.

Други потребители говорят за прилагане не на Шенгенските договори, а на закона на Линч във връзка с мигрантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
73
 
! Отговори
при белите мечки преди 8 години
Просто е да го въдворят мааалко по на север само с една пръчка в ръка и на пролет ,ако мърда става ,ако ли не много поздрави на оня създателя му май някакъв акбар беше.
1
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
депортирайте го на марс