Общо 28 души са загиналите при снежната буря в САЩ

Градусите се вдигат, но топенето на снега крие риск от наводнения
25 яну 2016 20:35,
9
Общо 28 души са загиналите при снежната буря в САЩ
Снимка: bgonair.bg

Има нови жертви на снежната буря, която парализира източното крайбрежие на Съединените щати. Броят на загиналите достигна 28 души.

Още по темата

Засегнатите щати бавно се връщат към нормален ритъм на живот и след големия сняг идва и "голямото чистене"

Заледени пътища, покрити със сняг писти и блокирани железопътни линии посрещнаха жителите на източното крайбрежие в първия работен ден от седмицата. Засегнатите източни щати бавно се връщат към нормалния ритъм на живот.

Въпреки че времето се подобрява, опасностите все още са налице. Властите се опасяват, че положителните температури и топенето на снега създават риск от наводнения.

Въздушният транспорт остава блокиран. От петък насам са отменени над 12 300 полета на летищата по източното крайбрежие.

В щата Вирджиния, който е един от най-пострадалите от снежната стихия, са регистрирани над 1400 катастрофи и над 2100 обаждания за блокирани от снега автомобили. 13 хил. снегопочистващи машини работят без прекъсване в 200-хилядния град, което ще струва на местния бюджет около 100 млн. долара.

В чистенето на улиците се включиха и доброволци.

"Планът ми за днес е да почистя колкото се може повече сняг. Стараем се поне да освободим колите от снега", разказа доброволец.

"Почистващите машини не могат да достигнат до всички улици, защото на някои места е доста тясно. Така че хората, които живеят тук, трябва да свършат по-голямата работа по почистването", добави и Емилия, жител на Ричмънд.

Въпреки блокадата, жителите на столицата Вашингтон се възползваха от обилния сняг и си спретнаха бой със снежни топки.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Мериленд преди 8 години
Хубав сняг, децата се наиграха, нас ни боли всичко от ринене, винце и свинско на почит тези дни ;) Знаехме от седмица за снега, хората бяха подготвени, съседите си помагат. Само дет не разбирам защо чета за снега в българските новини?
5
0
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
Номер 3, да си чувал/а/ за пунктуация / демек... употреба на точки запетайки и т.н./ ...?
4
0
 
2
 
! Отговори
Дед Мороз преди 8 години
Цитат от статията - В щата Вирджиния, който е един от най-пострадалите от снежната стихия, са регистрирани над 1400 катастрофи и над 2100 обаждания за блокирани от снега автомобили. 13 хил. снегопочистващи машини работят без прекъсване в 200-хилядния град, което ще струва на местния бюджет около 100 млн. долара. - кой е градът с 200хил остава загадка. Проверявайте ги тия статии малко след като ги преведете и малко преди да ги публикувате
3
0
 
3
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Това със стото милиона е изхвърляне на Блиц. Сумата стои добре като приход на Дебелян , но поне за 200 000 град броя на машините и парите са лъжа !
2
1
 
8
 
! Отговори
малко сняг голям рев преди 8 години
Ще ме разплачете ей като че ли само там вали сняг и видиш ли ти аха да замръзнат кой го интересува изобщо какво става там .
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези затлъстелите са излезнали да ринат сняг и познай - чичко Инфаркт! Риненето на сняг и цепенето на дърва са абсолютно тежко кардио, не е за всеки! Да не говорим за косене на трева.