Путин е корумпиран! Директното обвинение дойде от САЩ

Руският президент си натрупал тайно богатство от няколко години
Обновена: 25 яну 2016 22:47 | 25 яну 2016 22:21, Камелия Цветанова
362
Путин е корумпиран! Директното обвинение дойде от САЩ
Снимка: Reuters

Високопоставен представител на американското министерство на финансите твърди, че руският президент Владимир Путин е корумпиран. Тези твърдения Адам Зубин, помощник-секретар в министерството на финансите, отговарящ за борбата с тероризма, прави в програмата Панорама, която ще бъде излъчена по Би Би Си по-късно тази нощ, предаде Франс прес.

Видяхме как Путин обогати приятелите си, близките си съюзници, как маргинализира онези, които не смята за приятели, използвайки държавни средства, казва Зубин в програмата, откъси от която бяха разпространени преди нейното пълно излъчване.

Независимо дали става дума за енергийното богатство на Русия или за други договори за обществени поръчки, Путин ги раздава на онези, които той мисли, че ще му вършат работа в ущърб на другите. Според мен точно това се нарича корупция, допълва Зубин.

Близки на Путин са под удара на санкции, въведени от Вашингтон през 2014 г., но за първи път, според Би Би Си, американската администрация обвинява Путин така експлицитно.

Зубин не пожела да коментира цитиран от Би Би Си таен доклад на ЦРУ, в който се посочва през 2007 г., че богатството на Путин е около 40 милиарда долара.

Зубин обаче подчертава, че руският президент си е натрупал тайно богатство от няколко години.

Той взима държавна заплата от около 110 000 долара на година. Това не отговаря на неговото действително финансово положение. Той има дълъг опит в прикриване на истинското състояние на финансите си, казва Зубин.

Говорител на руския президент, запитан от Би Би Си, по повод тези твърдения, каза, че нито едно от тези обвинения не заслужава коментар от страна на Путин, защото всички тези обвинения са чиста измислица./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ISKAME *** ZA KASCHER NARECHENA OSCHE MERKEL TUI DRATO HAZARTCHE KAKVO STAWA S NEGO
164
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О, даааа!!! Американските сенатори живеят сигурно в дървени колиби и работят на ползу роду!!!
163
2
 
8
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Те по-добре да си гледат Обаместия- той да не е корумпиран.
162
4
 
18
 
! Отговори
До Barni преди 8 години
Интересно, след като Путин е корумпиран, защо американците не го подкупят? Немат истински кинти, звонково злато. Докарали му тирове със зелена хартия. То не се руча, как ще изпържиш стар чекист? Дали му и тир с чекове, кредити, банкомати и пр. Не, та не! Шашмата върви при грантоедите, оти са будали.
161
8
 
3
 
! Отговори
До 241 преди 8 години
Този път Путин не знае какво да прави и няма никакъв полезен ход...Как така? Вече и рушвети не приема, тогава за чий х.й бе цялата статия?? Божкеее...
160
2
 
12
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Студената война никога не е спирала!Това е война за контрол,власт,пазари,суровини!Просто не мога да си обесня, след като ВОСР руснаците бяха смазани, икономиката разрушена, ВСВ бяха изтощени тотално, от къде намериха тези сили да реформират системата и , да се се противопоставят на Великти Господари!Агент Лийв Гордън!ЦРУ!!!
159
1
 
17
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
До BarniИнтересно, след като Путин е корумпиран, защо американците не го подкупят? Това ще е толкова лесно / и евтино/ решение на проблемите им с Русия!...--------------------------Хахах, Това е най-умния коментар, поздравления :)Наистина, да му напечатат там половин милиард и да се приключва с най-големия проблем на света - поглъщането на РФ в западната хегемония.По-евтино е от въоръжения, плащане на НПО-та, издръжка на Украйна
158
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е АЙДЕ ПЪК СЕГА И КОРУМПИРАН...КАКВО ИСКАТ? ДА ЖИВЕЕ КАТО КЛОШАР ЗА ДА СА ДОВОЛНИ? И ПАК ЩЕ ЗЛОРАДСТВАТ... ДА СИ ГЛЕДАТ В СВОЙТА ТЕНДЖЕРА . ТОЛКОВА СА ЧИТАВИ ЧЕ НА ЦЯЛ СВЯТ СА ДОТЕГНАЛИ СЪС ЗАДКУЛИСНИТЕ СИ ИГРИ...ТОЛКОВА ЧОВЕШКИ СЪДБИ СА ОБЪРКАЛИ. ТОЛКОВА НАРОДИ СА ПОСТРАДАЛИ...НАМЕРИЛИ С КАКВО ДА НИ ЗАНИМАВАТ НА ФОНА НА БЕЖАНЦИТЕ И ПРОБЛЕМИТЕ С ТЯХ...ОТВЛИЧАТ НИ ВНИМАНИЕТО СИРЕЧ
157
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Верно е, каза ми го баба Кера Глухата, на опашката за олию от ЧК - Червения кръст, не добрите комисари. Не ни дадоха олию, нито шекер - не било законово. А тоз вагабондин корумпе бил, вервайте ми!
156
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чисто и просто BBC се опитват да оправдаят допълнителните средства за пропаганда, който вече поискаха. Жалка история и за това отново няма да се предоставят никакви доказателства.
155
1
 
18
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Путин ако беше Корумпиран,сега щеше да лиже гъзо на Американците.Само те имат достатачно средства да корумпират Руския Президент !
154
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От няколко дни руснаците са зашеметени, като ударени с мокър *** през устата. Не идва ни вопъл ни стон от руската кoчина. Този път Путин не знае какво да прави и няма никакъв полезен ход. Ще помълчат още няколки дни и след това Информбюро ще бъде упълномощена да съобщи, че Путин е арестуван за измяна на родината и сменен от другаря......Копейкаджии Путин падна, да живее .......Многоточието ще си го попълните вие на ръка.
153
4
 
8
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Путин и кремълската дипломация просто махнаха брокерите олигарси, които търгуваха на безценица руските суровини, почувства се осезаемо нарастване всеобщото благосъстояние на руската държава и на масовият руски човек!Русия беше стъпила на една добра база развивайки силни икономически връзки с ЕС и азиатските пазари!Руските енергийни корпорации имаха главна заслуга за това!Те влязоха в смъртоносна битка със англосаксонските всемогъщи корпорации!Няма да ви казвам кой и защо запали ВОСР!Джорджо!ЦРУ
152
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей Оникални са... на източно европейските политици УСА вика корумпирани, а на западно европейските - лобисти...Като нямат изгода от някой - той е корумпиран, а като *** техния рушвет и им върти далаверите с петрол и ел.централки - лобист.
151
0
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Не знам колко богат трябва да си че да успееш да корумпираш Путин
150
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Trader Gunvor група съобщи, че руският президент Владимир Путин не трябва и никога не е имал дял в компанията, наричайки подобни твърдения "нелогично и абсурдно теория на конспирацията".
149
0
 
1
 
! Отговори
Уточнение преди 8 години
Камелия е дъщеря на беден бедуин, камилар. Кръстена е на майка си, любимата му камила.
148
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Shoppти си украинец ами *** там
147
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gunvor нарече "абсурдни" изявлението на финансите на САЩ относно дела на сянката на Путин в капитала на дружеството
146
1
 
1
 
! Отговори
Рунцайс преди 8 години
До Анонимен 215имах предвид водката те сами си я произвеждат не я внасят срещу долари....