България е проевропейска сила в Югоизточна Европа!

Плевнелиев: Даваме пример в региона за търпимост
26 яну 2016 16:30, Елка Василева
60
България е проевропейска сила в Югоизточна Европа!
Росен Плевнелиев и Педро Аграмунт. Снимка: БТА

България днес е проевропейска сила в Югоизточна Европа, стабилна страна, с балансирана политика, основана на нашите ценности. Това заяви президентът Росен Плевнелиев след срещата си с новоизбрания председател на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Педро Аграмунт.

Даваме пример в региона за търпимост, не за омраза. Гордеем се с това, че днес нашата страна е приятел с всички държави от региона, заяви Плевнелиев.

Той каза, че България е демократична страна, която бележи напредък, реформира се. Пред нас има открити въпроси, но единственият път за тяхното решение е действително посочване на проблемите, истинско обсъждане, честно търсене на диалог на основата на ценностите, посочи държавният глава.

Нямаме възможност да се отклоняваме или да се бавим в решаването на откритите проблеми. Трайните решения се основават на диалог, ценности, върховенство на закона и еднакви правила за всички, посочи държавният глава.

България се гордее да бъде председател на тази голяма организация, заяви президентът по повод започналото българско председателство на Комитета на министрите към Съвета на Европа. Имаме много амбициозна програма, допълни той.

Постигнахме единодушие по почти всички въпроси, заяви от своя страна Педро Аграмунт. Отношението ни към европейските ценности е много ясно, това е особено важно в настоящата обстановка в Европа. Убеден съм, че България ще бъде прекрасен председател на Комитета на министрите, добави той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А леле,а леле мале...)))
2
3
 
18
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
W DREWNOSTA....ROBITE SA DAWALI PRIMER ZA TARPIMOST......
1
3
 
33
 
! Отговори
BGN преди 8 години
Спор няма. Всичките ви глупости търпим !!!