Почина жената, протестирала 30 г. пред Белия дом

Целта й била "да не се допусне светът да бъде унищожен"
27 яну 2016 15:07, Елка Василева
13
Почина жената, протестирала 30 г. пред Белия дом
Снимка: архив, Reuters

Американката Консепсион Пикеото, поставила рекорд с най-продължителна политическа протестна акция в САЩ, почина на 80-годишна възраст във Вашингтон, предаде ТАСС.

Пикеото стана известна с всекидневните си протести в продължение на почти 30 години на "главната улица" в Щатите - Пенсилвания авеню, близо до резиденцията на държавния глава, пишат американски медии.

Добре я познаваха всички вашингтонски политици и журналисти. Тя неизменно седеше в палатката си срещу Белия дом - в студ и пек, в дъжд и сняг. Едва през последните години бе принудена да влезе в приют за бездомници поради влошеното си здраве.

Дъщеря на имигранти от Испания, живяла на младини в Ню Йорк, тя се преместила във Вашингтон, където се присъединила към антивоенното движение и създала собствена организация - "Пропозишън уан", която агитираше срещу ядрените оръжия. Жената обясняваше, че протестите й целят "да не се допусне светът да бъде унищожен".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
24
 
! Отговори
. преди 8 години
Е, друго си е да цъкаш във фейса и да чакаш извънземните да предотвратят ядрената война.Евала на жената. Намерила си е мисия в своя кратък земен път.
5
1
 
41
 
! Отговори
zuzi преди 8 години
Значи вече няма пречка света да бъде унищожен?
4
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А казват, че психиатричната помощ в Америка била на ниво...
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Любимата Америка на някои хич не се е впечатлила.
2
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора без работа...И как се е издържала последните 30 години? Дали изобщо някога е имала нормална работа !? Или едни трябва да работим, други да "спасяват света", седейки в палатки...
1
8
 
25
 
! Отговори
Kkk преди 8 години
И щатите си имат Йоло. :)))))