Швеция експулсира 80 000 с отхвърлени молби за убежище

Страната ще наеме самолети за чартърни полети
28 яну 2016 10:22, Елка Василева
21
Швеция експулсира 80 000 с отхвърлени молби за убежище
Снимка: архив, Reuters

Швеция възнамерява да експулсира до 80 000 мигранти, пристигнали на нейна територия през 2015 г. и подали молба за убежище, която е била отхвърлена, заяви  министърът на вътрешните работи Андерс Югеман, цитиран от Франс прес.

"Говорим за 60 000 души, но броят им може да достигне 80 000", каза министърът в ефира на държавната телевизия СВТ. Той допълни, че правителството е поискало от полицията и миграционната служба да организират тяхното връщане.

За тази цел обикновено се използват обикновени пътнически полети, но заради големия брой мигранти Швеция ще наеме самолети за чартърни полети, а процедурата ще продължи няколко години, допълни Югеман.

През 2015 г. в Швеция са подали молба за убежище 163 000 души. От прегледаните 58 800 молби са били одобрени 55 процента, въз основа на което министерството на вътрешните работи прави груби изчисления, че броят на експулсираните може да достигне 80 000.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
8
 
! Отговори
А ти коя си! преди 8 години
Браво на Швеция и Дания! Така се прави! (Не съм против хората бягащи от война) ... Но тук такива май отдавна няма.
12
0
 
7
 
! Отговори
Европеец преди 8 години
ТОВА Е РЕШЕНИЕТО.ДА ВЪРНАТ ВСИЧКИ НАВЛЕЦИ ТАМ ОТ КЪДЕТО СА ДОШЛИ
11
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
По евтино ще им излезе с кораби но пак твърде много са оставили
10
0
 
7
 
! Отговори
Димитър преди 8 години
До АнонименИДИОТСКИ КОМЕНТАР. БЪЛГАРСКИТЕ ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАЙ ГИ ЕКСПУЛСИРАТ ОЩЕ НАГРАНИЦАТА И ТО С РИТНИЦИ. В БГ В МОМЕНТА НЯМА И 5000 РЕГИСТРИРАНИ БЕЖАНЦИ, ПРИ ПРЕМИНАЛИ НАД 80 000. НЕ ЗНАМ КОЙ СТОЙ ЗАД ТОЗИ ПОСТ, НО Е *** КАТО.....
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а докъде ще ги извозват? да не ги изпуснат над нас
8
0
 
17
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
Донякъде споделям написаното, но бих искал да се обърне внимание и на онова, което обикновено го няма в новините, а ако случайно се появи нишан, набързо се потулва. Говоря за каналджийството - със сигурност му се осигуряват и чадър, и закрила на всякакво ниво, и медиен комфорт. И тъй като това май е единствения добре работещ за момента и доста доходоносен бизнес, мнозина са в кюпа. Е, от време на време ни заплакнат с някое показно около Лъвов мост за отвличане на вниманието, и толкоз...
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви чартърни полети. Има кораби говедовози. Един такъв ще ги извози с един курс.
6
1
 
16
 
! Отговори
boko bo преди 8 години
Невъзможно е да се осъществи! Въпреки всичко успех. Прекрасна страна жалко какво ще последва и там.
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама не забравяйте да оставите изнасилвачите в страната си, че нали искате растеж на нацията. Те ще изнасилват, а мъжете им ще си траят и ще се грижат за децата им. Простичка схема. Уф, Европоо, толквоа слаби политици никога не си имала. Има огромна разлика между толерантност и закони и равенство пред закони. Какво като е черен или арабин, нали е изнасилил. Веднага в зандана или обратно в държавата му. Ще имаме втори Хитлер. Слабите политици винаги довеждат националисти на власт.
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При положение, че издръжката на един натрапник ни струва повече от 1000 лева на месец(то не би храна, не би заплати на готвачки, на охранители, пари за лечение, пари за раждане на заплодените скакалки), а самолетният му билет до Алжир с Турските авиолинии е под 500 долара, за какаво говорим?Нямали сме пари за експулсиране, а имаме пари да ги хрантутим, което е по-скъпо и продължава с месеци и даже с години. Какво чакаме? Да започнат да ни колят и изнаселват ли? Че то вече има такива случаи.
3
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Швеция екпулсира 50% от пришълците, натрапили се на нейна територия!!!А България, а България какаво прави?Най-бедната страна в Европа хрантути натрапниците и от 30000 е експулсирала само 800.Уж отивали на запад, уж не искали да останат в България. Но тези страни на запад ще ни ги върнат на нас, като започнат да ги експулсират.Първа стъпка - спирайте ги на границата, ефекстивно! Няма стена - стоете я! Как Унгария направи стена за два месеца? Друго е да знаят, че зад стената се стреля!
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега и ние да последваме примера. Всички млади мъже без семейства или добро образование - обратно.
1
1
 
27
 
! Отговори
маке преди 8 години
ами ние кат немаме паре за чартъри шо ке праим