Словесен дуел между Москва и Берлин за руско момиче, изчезнало за 30 ч.

Според берлинската полиция то не е било изнасилено
28 яну 2016 09:52, Елка Василева
24
Словесен дуел между Москва и Берлин за руско момиче, изчезнало за 30 ч.
Снимка: архив, Reuters

Германското правителство предупреди Москва да не превръща обвиненията за изнасилено момиче в юношеска възраст от германско-руски произход в Берлин в политически въпрос, предаде ДПА.

Руският външен министър Сергей Лавров обвини по-рано германските власти в опит за прикриване на обвиненията за сексуално посегателство. Случаят предизвика бурни страсти в социалните медии, в рускоезичните медии, както и публични протести, организирани от руската общност в Берлин, която твърди, че момичето е било отвлечено и изнасилено от група мигранти.

Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт обаче отвърна на удара, като каза, че "е неприемливо инцидентът да се експлоатира политически".

Берлинската прокуратура разследва двама мъже на възраст малко над 20 г. по случая с момичето, идентифицирано само като Лиза Ф., което изчезна на 11 януари за около 30 часа.

Берлинската полиция сега смята, че изнасилване не е имало. Лиза Ф., която е родена в семейството на руски имигранти, е направила противоречиви твърдения какво се е случило с нея по времето на изчезването й.

"Ясно е, че момичето не е изчезнало доброволно за 30 часа", каза Лавров по-рано. Министърът добави, че в момента адвокат е в контакт и със семейството на Лиза, и с руското посолство в Берлин.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
yyy преди 8 години
abe rusnazite imat topki za razlika ot nemzite i go dokazvat otnovo i otnovo
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зелени пимбени....140 коли с хора раздадоха правосъдие ВЕДНАГА. А и да не забравяме че последните руси немци ..са от руски произход))
14
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 8 години
До АлексКое ще ти е толкова интересно, щото ние най вероятно ще сме от първите дето ще изгорят ако това се случи (в пряк и преносен смисъл).
13
17
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Хаха, дали путята няма да пробва номера със зелените човета и в Германия? Ще ми е много интересно да видя как брани руските граждани в страна от ЕС. :)
12
1
 
22
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Анонимен 10И понеже подкрепят руската икономика да сега да наебът всички руснаци.Има изчезване има нещо нередно с това момиче, а също има и повод за съмнение в немската полиция.Съвсем нормално е хората да се дразнят и аз ги подкрепям, а както се видя в Германия полицията изпълнява странни нареждания или и това отричаш.
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо немската полиция крие престпленията на мигрантите? Колко дълго ще продолжи разследованието? Това момиче е само на 13 години! Срам!
10
0
 
20
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 8 години
До 1 А ве, *** на 13 год. дете е това от училище се връща, а ти с извратеното си мислене разправяш за дъщеря си! "Старите демокрации" са станали по- мракобесни от бившите комунисти в соц.лагера от преди 25 г.
9
7
 
20
 
! Отговори
Брайвик преди 8 години
а за боя над имигрантите от руските мутри,оти не пишете бре,веднага руснаците вън от Германия,мюслитата може да изнасилват безнаказани,но после да ядат бой не могат това е бял расизъм спрямо тях
8
3
 
10
 
! Отговори
Новината преди 8 години
Първо словесен, а после истински дуел между Юрий Трутнев и Порошенко в Давос. Каратистът Трутнев за малко да ошляпа укропския прецедент, а заедно с него и Столтенберг.
7
3
 
38
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Меркел трябва сама да посещава мигрантчетата и да ги зсдоволява за да осъзнае истината
6
25
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Shopp 4Значи Рашките емигранти си мълчаха за новогодишните посегателства защото техни сънародници не бяха замесени в случките. Полицията и медиите определено се опитаха да потулят случаите защото това беше не вода във воденицата на противниците на Меркел а направо Допинг за рейтинга им от което те несъмнено ще се възползват.
5
5
 
18
 
! Отговори
маке преди 8 години
днес бг кат каже "А" да каже и "Б" какво направиха немските руснаци или руските немци малко по късно разправя се че бая другари от арабски произход са останали без инструменти
4
27
 
15
 
! Отговори
Shopp™ преди 8 години
Този контингент трябва да се филтрира и всичко гнило да се изрине ОБРАТНО В АЗИЯ. И да се въведе мноого строг режим за гражданите на "Третия Рим". 86% от тях са гласували ЗА руски фашизъм, следователно в ЕС работа НЯМАТ. Съответно и в България нямат работа. Визи на тройна цена и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО БИОМЕТРИЧНИ ДАННИ да им се снемат при влизане в страната. У нас контингента полуруснаци също подлежи на специално внимание.
3
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е първият опит на гермавия да скрият подобни изнасилвания от бежанците , народа тук да кажа че е недоволен- е меко казано,те са бесни ,,,а на меркел й е през оная работа и казва спокойно "повече толерантност"
2
56
 
5
 
! Отговори
Shopp™ преди 8 години
Цялата галимация с "изнасилванията" и "сексуалните посегателства" е една уйдурма на КГБ/ФСБ. Една сюрия руски прости тутки са подали фалшиви заявления срещу една сюрия руски агенти, разигравали театри по улиците на Кьолн. Всъщност европейците си туриха таралеж в гащите не с бежанците от Сирия и Афганистан, а с "руските немци", които напускаха безконтролно в Германия и покрай тях Н-на брой кагебисти са взели немски паспорти.
1
48
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Било е на работа момичето - двойна смяна на магистралата.