Таксиджии блокираха една от най-големите магистрали към Париж

Акцията им предизвика огромни задръствания
28 яну 2016 14:37, Елка Василева
5
Таксиджии блокираха една от най-големите магистрали към Париж
Снимка: архив, Reuters

Френските таксиметрови шофьори продължават протестите си вече трети ден. Без предупреждение те блокираха една от най-големите магистрали А-13, водеща към Париж от северозапад, предаде ТАСС.

Акцията на таксиметровите водачи предизвика огромни задръствания. Полицията съобщи, че пътят, който автомобилистите обикновено изминават за 35 минути, днес ще им отнеме 3 часа.

Още по темата

Освен това в Париж шофьорите на таксита все още са блокирали Порт Майо, често използван вход към столицата от запад. В акцията им се включат няколкостотин коли, като много от тях са дошли от други градове.

Протестът е срещу дейността във Франция на фирми, които предоставят услуга по наемане на кола с шофьор. На практика те изпълняват функцията на таксита, въпреки че това не е предвидено от техния статут. Таксиметровите шофьори настояват властите да прекратят несправедливата конкуренция. Според тях мерките, които обявиха властите по този повод, не са достатъчни.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе защо такситата не им са в жълт цвят? Нали при нас ЕС го наложи да са в жълто.Ако някой знае моля да ми каже.
1
4
 
11
 
! Отговори
Чикън преди 8 години
Никой не може да ми каже кой ще кача в колата си и къде ще го оставя.Щом не му взимам пари - значи не ощетявам нито държавата, нито никой!